CS Comunal Șelimbăr are șansa, la Călărași, să întrerupă seria de șase meciuri fără victorie și cinci fără gol marcat! Monea și Buzan nu cred că echipa lor se află într-un blocaj

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 14:04 Liga 2
CS Comunal Șelimbăr are șansa, la Călărași, să întrerupă seria de șase meciuri fără victorie și cinci fără gol marcat! Monea și Buzan nu cred că echipa lor se află într-un blocaj

Fără victorie de șase meciuri consecutive, din care a scos doar trei puncte, din remizele cu Unirea Constanța (1-1) și Poli Iași (0-0 și 0-0), CS Comunal Șelimbăr pare că va ieși din această pasă neagră în acest weekend, chiar dacă va evolua în deplasare.

Trupa sibiană antrenată de Eugen Beza va întâlni sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași, Dunărea, cea mai modestă formație din Liga 2 în acest moment, încasatoare a 20 de goluri în cele patru partide oficiale disputate în 2022, fără să înscrie nici măcar o dată.

Monea și Buzan cred că Șelimbărul nu se află într-un blocaj, deși echipa n-a câștigat de șase meciuri și nu a înscris în ultimele cinci

Pe lângă seria de șase meciuri fără victorie, Șelimbărul traversează și o altă perioadă neagră. În ultimele cinci jocuri nu a înscris și a primit cinci goluri.

Mijlocașii George Monea (25 de ani) și Lucian Buzan (23 de ani) sunt încrezători că echipa lor va trece peste acest hop odată cu disputarea meciului de la Călărași.

”Am avut un început dificil în 2022, am făcut un singur punct, nu am înscris deloc, dar sperăm să câștigăm la Călărași și să obținem cele trei puncte. Nu cred că e vorba de un blocaj, dar trebuie să facem tot posibilul să înscriem și să aducem cele trei puncte acasă”, a spus, citate de site-ul oficial al clubului din Șelimbăr, George Monea (foto text 1), utilizat în 18 din cele 20 de partide de Liga 2 din acest sezon (1357 minute), în 16 dintre ele începute ca titular, și care, în absența lui Daniel Tătar, a primit și banderola de căpitan.

”Nu e neapărat un blocaj, pur și simplu nu am reușit să marcăm și meciul trecut am avut ocazii bune, pur și simplu mingea nu a intrat, cred că vom putea vorbi și de neșansă, dar cu siguranță în meciurile viitoare o să avem și noroc și o să vină și victoriile”, crede Buzan, legitimat în această iarnă, după ce FC Hermannstadt a renunțat la serviciile sale. La Șelimbăr a apucat să joace în trei din cele patru meciuri oficiale din 2022, însă a bifat doar 36 de minute pe teren.

Monea e convins că a venit momentul ca Șelimbăr să mai câștige și ea, Buzan se teme până și de Dunărea Călărași!

Având în vedere valoarea lotului echipei din Călărași, dar și rezultatele înregistrate în acest an (0-6 la Hermannstadt, 0-8 acasă cu Slobozia, 0-3 la ”U” Cluj și 0-3 la Poli Timișoara), CS Comunal Șelimbăr e mare favorită să se impună pe terenul Dunării, formație care după prima etapă din play-out a devenit matematic retrogradată în Liga 3.

George Monea e optimist că echipa sa va ieșit din pasa neagră după disputarea meciului cu Dunărea. ”A sosit momentul să câștigăm, suntem într-o perioadă un pic mai dificilă, sperăm să înscriem cât mai multe goluri, să ne descătușăm și să luăm cele trei puncte”, a declarat George Monea.

Buzan, însă, consideră meciul de la Călărași greu! ”Ne așteaptă o partidă grea, chiar dacă cei de la Călărași sunt retrogradați din câte știu. Mergem acolo să câștigăm, acest meci este un nou început, nu am făcut multe puncte, nu prea avem victorii și sperăm că de sâmbătă să fie un nou început”, a spus Lucian Buzan (foto text 2), care în acest meci greu, în opinia sa, are șansa să joace și el mai mult pentru Șelimbăr.

Dunărea Călărași e retrogradată matematic, CS Comunal Șelimbăr e pe loc de baraj de menținere în Liga 2

În prima etapă din play-out, Dunărea Călărași a cedat cu 0-3 la Timișoara, cu Politehnica, în timp ce CS Comunal Șelimbăr a remizat pe teren propriu, de această dată la Râmnicu Vâlcea, cu Poli Iași, scor 0-0.

Trupa din Călărași ocupă locul 6 din 7 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 7 puncte, și este matematic retrogradată, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 5-a, de baraj de menținere, cu 24 de puncte, fiind la egalitate cu Poli Timișoara, însă echipa bănățeană are un golaveraj mai bun.

Meciul dintre Dunărea Călărași și CS Comunal Șelimbăr, contând pentru etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A, are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena ”Ion Comșa” din Călărași.

Partida este arbitrată de la centru de Dorin Burloiu (Galaţi), iar cele două tușe îi are pe asistenții Cosmin Cercel (Piatra Neamţ) și Marius Bărbulescu (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Nicolae Breoi (Ploieşti), iar observatori au fost delegați Alexandru Deaconu (Bucureşti) și Petre Badea (Tulcea).

Foto: CS Comunal Șelimbăr și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă