Crucificată în postul Paștelui pe ”Dealul Florilor”! Poli Timișoara mai are doar șanse matematice la barajul de menținere în Liga 2 după eșecul cu Minaur. Octavian Benga: ”Cred că nu meritam să pierdem”

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 23:11 Liga 2
Crucificată în postul Paștelui pe ”Dealul Florilor”! Poli Timișoara mai are doar șanse matematice la barajul de menținere în Liga 2 după eșecul cu Minaur. Octavian Benga: ”Cred că nu meritam să pierdem”

”Dealul Florilor” din Baia Mare s-a dovedit a fi un deal al Golgotei pentru Poli Timișoara în prima etapă a play-out-ului Ligii 2. Înfrângerea suferită cu Minaur (scor 1-2) o condamnă pe trupa bănățeană aproape sigur la o nouă retrogradare, cel puțin sportivă, căci și prinderea barajului de menținere pare o miză aproape imposibilă în acest moment.

Octavian Benga a vorbit din nou de cadouri făcute de echipa sa adversarului, dar pare să nu vadă imaginea de ansamblu, și anume, că organizarea deficitară din club a dus la alcătuirea unui lot prea slab, de la care nu se pot emite pretenții de a juca fără erori.

Poli Timișoara, o repriză întreagă sterilă în atac în meciul de la Baia Mare

Benga a avut o formulă de start la Baia Mare fără Gîdea și Bîrnoi și nu a părut neapărat inspirat, căci, ofensiv, Poli Timișoara nu a contat mai deloc în prima repriză.

În minutul 20, după o centrare, Jarovic a trimis cu capul în fața porții, iar Valmir Berisha a reluat din 4 metri în poarta apărată de tânărul Denis Moldovan, fratele rapidistului Horațiu. Alb-violeții au reușit să înscrie în minutul 48, după o lovitură libera bătută de Ignea. Gavra a recentrat la Tudor Călin, care a marcat primul său gol pentru poliști, aproape asemănător ca Berisha.

Bîrnoi a văzut roșu când meciul era aproape încheiat

Până la urmă, în minutul 85, a venit și al doilea gol al maramureșenilor. Viorel Chinde a atras de la distanță, după o respingere slabă direct până la el, iar Denis Moldovan, încă mult sub nivelul fratelui său, convocat la naționala mare, a fost spectator la faza golului victoriei Minaurului.

În prelungiri, s-au văzut nervii timișorenilor. Având deja avertisment, Bîrnoi (90+5) s-a enervat pe gestul lui Jarovic de a ține mingea departe de poarta sa, pentru trecerea timpului, și l-a împins în încercarea de a intra mai repede în posesia balonului. Ambii au primit ”galben”, dar pentru jucătorul Timișoarei a fost al doilea, astfel că va și sta o etapă și îl va lăsa pe Benga fără dilema dacă să-l titularizeze sau nu.

Poli Timișoara în meciul cu Minaur: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan (cpt.), Porumb, Taub (Gîdea 63’) – Tiihonen, Tud. Călin – Stojanovic (Bîrnoi 74’), Ignea (Marincu 90’), Oanea – Gavra. Rezerve neutilizate: R. Murariu – Târșa, Mada, Țurcaș, Aur. Vlaicu.

Octavian Benga, ca de obicei, explică despre cum echipa joacă bine, dar pierde

Poli Timișoara are două succese din august până acum, dintre care una singură cu Octavian Benga antrenor. Din nou, ”principalul” a spus că echipa a jucat bine și a ținut să sublineze că el a făcut tactica bună, dar, rezultatul a fost tot unul negativ.

”Un meci foarte greu, pe un teren – dacă putem să-l numim teren – foarte greu. Joc de luptă, la care, din punctul meu de vedere, cred că am răspuns bine în anumite puncte. Cei de la Baia Mare nu ne-au surprins cu nimic, au jucat exact cum știam și am pregătit meciul toată săptămână. Din păcate, am luat două goluri foarte ușor. Primul gol, pe o greșeală banală, ca să o numesc așa, iar cel din minutul 85, un cadou, o minge la noi în picior, pasă greșită în centru, urmată de golul lor”, a spus Benga pentru site-ul clubului.

Au avut ocazia să-i nimicească mental pe gazde, ipotetic

De altfel, așa cum îi stă bine unei ultime clasate, la Poli explicațiile sunt cu ”dacă ” și ”parcă”. Benga e convins ca dacă se făcea 1-2, maramureșenii cădeau mental.

”Per total, cred că nu meritam să pierdem. Cel puțin trebuia să facem un egal după aspectul jocului, pentru că am avut la 1-1 o situație de unu la unu cu portarul, și dacă înscriam atunci, cu siguranță cei de la Baia Mare picau mental și victoria ne revenea nouă. Un rezultat nemeritat, dar jocul greșeală așteaptă și e păcat că am pierdut punct sau puncte la Baia Mare”, a mai spus antrenorul, probabil din complezență.

Poli Timișoara, pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și aproape retrogradată

Cu 13 puncte, Poli Timișoara e pe ultimul loc în Grupa A a play-out-ului, la 8 puncte de Metaloglobus, echipa pe loc de baraj care are un meci mai puțin disputat, și la 14 de celelalte echipe mai bine clasate, Șelimbăr și Slatina.

Echipa bănățeană dorea un amical în săptămâna de pauză, dar nu este clar dacă va găsi adversar. La reluare campionatului, peste două săptămâni, Poli are meci acasă cu FK Miercurea Ciuc, a doua clasată, cu 29 de puncte.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 23:11 Liga 2
Pe aceeași temă