CSC Dumbrăvița merge decimată la Turnu Măgurele, pentru meciul cu CSM Alexandria: ”Niciodată nu am avut asemenea probleme.” Managerul său este suspendat o lună

Anda DELIU 28 Mar. 2024, 21:17 Liga 2
CSC Dumbrăvița merge decimată la Turnu Măgurele, pentru meciul cu CSM Alexandria: ”Niciodată nu am avut asemenea probleme.” Managerul său este suspendat o lună

Probleme pentru CSC Dumbrăvița la început de play-out de Liga 2.

Echipa timișeană are nu mai puțin de opt absențe pentru jocul cu CSM Alexandria de la Turnu Măgurele, programat sâmbătă, de la ora 11:00, și inclusiv managerul Florin Macavei va privi jocul din tribună, deoarece a primit o lună de suspendare după eliminarea din meciul cu FK Miercurea Ciuc din ultima rundă a sezonului regular.

Suspendări și accidentări numeroase la CSC Dumbrăvița înainte de startul play-out-ului Ligii 2

La fel ca Macavei, care a depășit suprafața tehnică delimitată, și Salhi s-a ales cu o suspendare după ce a sărit la bătaie în același meci cu ciucanii. Dragan Paulevici a cumulat avertismentele, iar restul fotbaliștilot par să cadă ca spicele.

”Eu sunt antrenor de aproape trei ani la această echipă și niciodată nu am avut asemenea probleme înaintea unui meci. Nu putem nici să alcătuim un lot de 20 de jucători, astfel că trebuie să apelăm la juniorii clubului pentru a completa foaia. Probabil vor fi patru jucători născuți 2007-2008 care vor face parte din lotul nostru la acest meci. Patru titulari cerți sunt absenți. Doi sunt suspendați, Salhi și Paulevici, poate cei mai în formă jucători din acest moment. Iar Scutaru și Ristin sunt accidentați. În plus, alți patru jucători lipsesc, tot din cauza problemelor cu accidentările: Moțiu, Cibi, Secoșan și mai nou Tismonar, după antrenamentul de ieri. Să vedem cum va fi situația lui, dar mai mult ca sigur nici el nu va face deplasarea”, a declatarat antrenorul Cosmin Stan.

Dumbrăvițenii nu se simt salvați 100 la sută

Cosmin Stan e de părere că CSM Alexandria, și dacă va învinge sâmbătă, va avea dificultăți să mai obțină salvarea de la retrogradare. E conștient însă că echipa sa pare o pradă ușoară cu atâtea absențe. Teleormănenii, cu un lot aproape complet schimbat în iarnă și cu Eugen Trică instalat ca antrenor, au scos doar un punct din primele patru meciuri disputate în 2024.

”Chiar dacă rezultatele lor nu au fost pe măsura așteptărilor, s-au întărit foarte mult, au adus foarte mulți jucători noi. Au câțiva fotbaliști cu experiență, dar cu toate acestea e destul de greu de jucat mereu cu presiunea asta a rezultatelor. În situația lor, nu ai voie să faci pași greșiți. Aici au avut ei de suferit, pentru că în mod cert au câțiva jucători foarte buni în lot. E destul de greu să mai poată emite pretenții la salvarea de la retrogradare în acest sezon, indiferent de deznodământul partidei de sâmbătă. Dar noi mergem cu speranță acolo, chiar și în situația în care suntem. Cum am spus, ne bazăm pe jucătorii care au evoluat mai puțin, care sper că ne demonstrează că au foame de fotbal”, a precizat Stan.

De altfel, avantajul alb-verzilor față de ”linia roșie” nu e neapărat liniștitor pentru antrenor. ”10 puncte e un avantaj bun, dar nu liniștitor. Păcat că ne confruntăm cu aceste probleme chiar de la primul meci, unul chiar important pentru noi. Jucăm cu o echipă aflată sub noi în clasament. E destul de dificil de vorbit despre fotbal în situația aceasta, în care îți lipsesc atât de mulți jucători. Dar cei care îi vor înlocui, cei care au jucat mai puțin, au acum șansa să demonstreze că merită să joace, că merită să ne bazăm pe ei și pe mai departe”, a mai punctat Stan.

Dumbrăvița are 14 puncte în fața Alexandriei și două victorii în precedentele întâlniri directe

La startul play-out-ului Ligii 2, CSC Dumbrăvița este pe locul 5 în Grupa A, ultimul care asigură menținerea, cu 23 de puncte. Sub ea sunt Unirea Dej, cu 13 puncte, cu CSM Alexandria, cu 9 puncte.

Meciul de la Turnu Măgurele, programat pe stadionul Municipal, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Celelalte echipe din Grupa A sunt Ceahlăul (31 puncte), CSM Reșița (27), Metaloglobus (26) și CFC Argeș (24).

Dumbrăvița și Alexandria s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor. Prima dată s-a întâmplat în decembrie 2022, în Cupa României, la Alexandria, când timișenii s-au impus cu 4-0. A doua oară a fost în sezonul regular al Ligii 2, în octombrie 2023, la Dumbrăvița, unde trupa lui Cosmin Stan a câștigat cu 2-0.

  • CSC Dumbrăvița este una dintre cele 12 echipe din Liga 2 care în acest sezon nu și-a schimbat antrenorul, cel puțin până acum. CSM Alexandria este la al treilea antrenor principal.

 Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

Anda DELIU 28 Mar. 2024, 21:17 Liga 2
Pe aceeași temă