Cristian Pustai așteaptă mai multă luciditate de la elevii săi în fața porții: ”Ne dorim să înscriem, pentru că ne creăm multe ocazii. O victorie cu Slatina ne menține în plutonul fruntaș”

Narcis POHOAȚĂ 03 Nov. 2023, 17:54 Liga 2
Cristian Pustai așteaptă mai multă luciditate de la elevii săi în fața porții: ”Ne dorim să înscriem, pentru că ne creăm multe ocazii. O victorie cu Slatina ne menține în plutonul fruntaș”

Fără victorie în ultimele trei etape și venită după un eșec cu Steaua, în Ghencea (scor 1-3), Ceahlăul Piatra Neamț are șansa reabilitării chiar în fața propriilor suporteri, sâmbătă, când echipa lui Cristian Pustai va întâlni CSM Slatina în etapa a 12-a a Ligii 2.

Dacă nemțenii nu au câștigat de trei meciuri, slătinenii vin după o victorie suprinzătoare în fața liderului Unirea Slobozia (scor 1-0), trupa lui Daniel Oprescu administrând primul eșec stagional formației ialomițene.

Cristian Pustai, înainte de meciul Ceahlăului cu CSM Slatina: ”Un succes ne păstrează în plutonul fruntaș”

Înaintea partidei cu Slatina, antrenorul Ceahlăului, Cristian Pustai, a declarat că elevii săi au nevoie neapărat de un succes pentru a se păstra în plutonul fruntaș al echipelor care trag la play-off.

Orice alt rezultat – consideră Pustai, ar diminua considerabil șansele grupării nemțene de a se bate la grupa pentru promovare.

”Suntem două echipe aflate undeva la mijlocul clasamentul, dar ambele sunt îndreptățite să spună că meritau mai multe puncte. Întâlnim o echipă care în deplasare a evoluat foarte bine. La Pitești au fost egalați în minutul 93, iar în Ghencea în minutul 90. O echipă care vine cu un moral bun, după ce a învins liderul. Ne dorim victoria, ne dorim să înscriem, pentru că ne creăm multe situații și ar fi cazul să o facem pentru a lua 3 puncte. În acest caz ne-am menține în plutonul fruntaș, iar în altă variantă ne-am îndepărta de acel pluton și după aceea ne-am gândi la play-out”, a declarat Cristian Pustai, care a caracterizat, succint, adversarul de sâmbătă: ”O echipă foarte agresivă, care face un presing uneori ultraofensiv, o echipă foarte bine pregătită fizic, cu un antrenor care este de mult timp aici și și-a lăsat amprenta asupra jocului. Și anul trecut Slatina a fost o echipă ce a pus probleme, a fost imprevizibilă.”

Revin Azdren Llullaku și Patrick Petre

Antrenorul echipei nemțene a vorbit și despre problemele medicale din lot și a ținut să sublinieze revenirea a doi jucători importanți, Patrick Petre și Azdren Llullaku, absenți cu Steaua.

”Moraru este o absență destul de grea, pentru că ne confruntăm cu probleme la underii de 2005 în alcătuirea echipei. Portarul Krell încă este accidentat, în schimb au revenit Patrick Petre și Llullaku. Petre, însă, a revenit după o răceală destul de severă și a pierdut vreo 4 kilograme, deci încă nu este sută la sută. Llullaku revine și el, dar am avut probleme în această săptămână cu Savu și Fărăgău. Să zicem că stăm destul de bine”, a precizat Pustai, care a făcut un apel la suporteri să aibă răbdare și să susțină echipa până la final într-o partidă cu un adversar care primește greu gol: ”Suporterii să aibă în primul rând răbdare, pentru că întâlnim o echipă care primește foarte greu gol. Să ne susțină, pentru că avem nevoie de ajutprul oamenilor. Ne dorim să facem o propagandă cât mai frumoasă fotbalului și cred că am și reușit să-i mulțumim din punctul de vedere al jocului. Sperăm ca sâmbătă să o facem și prin rezultat.”

Înaintea startului etapei a 12-a a Ligii 2, Ceahlăul ocupă locul 13, cu 15 puncte, la egalitate cu Steaua și CFC Argeș, situate mai bine datorită golaverajului. CSM Slatina este imediat sub nemțeni în clasament, pe locul 14, cu 14 puncte.

Declarațiile lui Cristian Pustai și Stejărel Vișinar înainte de Ceahlăul – CSM Slatina:

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-intalneste-cs-tunari-in-etapa-12-de-liga-2-19291507

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacian-nastai-anunta-ca-multi-oameni-infouenti-vor-la-unirea-dej-19291458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-meci-cu-csc-selimbar-in-etapa-12-de-liga-2-19291460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-steaua-se-joaca-sambata-de-la-ora-1100-19291452

Narcis POHOAȚĂ 03 Nov. 2023, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă