Cristian Pustai a răbufnit după ce FC Buzău a ratat play-off-ul: ”Ce să fac, să mă bat cu arbitrul?” ”Profesorul”, avalanșă de întrebări retorice după eșecul cu Concordia Chiajna

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2022, 19:00 Liga 2
Cristian Pustai a răbufnit după ce FC Buzău a ratat play-off-ul: ”Ce să fac, să mă bat cu arbitrul?” ”Profesorul”, avalanșă de întrebări retorice după eșecul cu Concordia Chiajna

Extrem de supărat a fost Cristian Pustai după eșecul Buzăului cu Concordia Chiajna, scor 0-1, care i-a lăsat echipa în afara play-off-ului și a trimis-o în play-out. Antrenorul și-a vărsat nervii la finalul jocului, la interviuri, invocând maniera de arbitraj, dar și tragerile de timp ale adversarilor.

Arbitrul central George Cătălin Găman (Craiova), cu foarte multă experiență chiar și în Liga 1, nu a dus meciul așa cum trebuia, obiectiv, după cum a remarcat Cristian Pustai. El se aștepta să fie mai dur în decizii, dar și să dea o lovitură de pedeapsă în minutul 78.

Cristian Pustai, multe întrebări retorice: ”V-ar conveni ca așa ceva să se întâmple la echipa dvs.?”

”Profesorul” ar fi vrut ca la o centrare a lui Radu Zamfir din minutul 78, care l-a lovit în mână pe Carol Taub, să se dea penalty, având această părere și după ce a văzut imaginile în reluare, la final, la televizor. E greu de spus dacă Pustai are dreptate, pentru că e evident că fundașul Concordiei Chiajna e lovit în mână, dar nu există intenție. În plus, are și mâna apropiată de corp.

Primele impresii ale lui Cristian Pustai, la finalul meciului cu Concordia Chiajna:

E dureros, dar e bine că am ajuns până aici. E dureros că nu am reușit să mergem mai departe. Am primit foarte repede gol, nu am știut să revenim în joc, mai ales că am avut și ceva situații. Am rămas și descoperiți la două-trei faze, dar cred că un rezultat egal ar fi fost echitabil. Așa, am fi mers în play-off.

Mergem mai departe, trebuie să construim o echipă care să se bată la anul la promovare, însă sunt foarte dezamăgit de acest joc, de modul în care a fost condus de la un capăt la celălalt.

Cred că e prima dată când vorbesc de asta, dar o să dau public câte minute au stat cei de la Chiajna pe jos. Cu îngăduința, bineînțeles, a domnului arbitru. Nu se poate! La fiecare fază… așa ceva nu am mai văzut. Din minutul 50, jocul a fost întrerupt câte un minut și ceva, iar minutele de prelungire au fost puține. E înfiorător!

Am văzut acum că a fost 11 metri clar, nu am ce să comentez. Nu l-a dat! E clar, a fost henț, dar s-a continuat jocul. Am văzut acum la televizor, dar asta nu mai comentez pentru că e deja prea mult. Nu s-a pierdut aici calificarea, s-a pierdut pe tabelă, 1-0 pentru Chiajna.

De la începutul jocului te șicanează, portarul are trageri de timp, avertizezi cândva și el se plimbă dintr-o parte în alta sub ochii tăi. V-ar conveni așa ceva să se întâmple la echipa dvs.? La fiecare fază, jucătorii stăteau mult jos.

Nu cred că aici s-a pierdut calificarea, dar s-a jucat prea puțin, foarte puțin. Tot ne lăudăm că avem finale, la ce e finală? Dacă la fiecare fază stăm pe jos trei minute și prelungim cinci. Vă dați seama când o să intre VAR-ul? O să dăm vreo 10 minute prelungiri. Ne mirăm când dau alții în străinătate opt minute, nouă minute. La noi, nu”.

  • FC Buzău, cu Concordia Chiajna: R. Stoian (cpt.) – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktorski (A. Manea 46’), Sălceanu – Al. Munteanu (Ekollo 46’) (Neicuțescu 77’), Cârstocea (Pațurcă 62’), A. Lopez, Gaitan, Cr. Ciobanu (D. Burlacu 85’) – Chică-Roșă.
    Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Cip. Petre, Oteliță, Tud. Oltean.

Cristian Pustai: ”Ce să fac, să mă bat cu arbitrul?”

Cristian Pustai a avut și un mesaj orientat către brigada condusă de George Cătălin Găman, pentru faptul că a luat decizii controversate la anumite faze petrecute în timpul meciului, unele chiar amuzante, cum ar fi intrarea medicului Concordiei Chiajna pe teren în timp ce partida nu era oprită și nu i s-a dat acordul.

”Principalul” Buzăului a continuat și cu întrebările retorice.

Am văzut din timpul jocului că nu am ce să fac. Ce să fac, să mă bat cu arbitrul? E o nervozitate produsă, indusă, pentru că eu mă duc acasă, ei se duc acasă, dar sunt bine. Nu are sens să vorbesc de arbitraj, vorbesc de o manieră, într-un meci care era care pe care. Nu se poate să tolerezi așa ceva! A intrat medicul în timpul jocului, medicul și încă cineva. Arbitrul a întrerupt jocul, nu a ieșit jucătorul afară, fără să dea cartonaș galben.

Nu aici s-a pierdut calificarea, dar trebuia să avem un punct în plus. S-a pierdut în decursul timpului, pentru că am făcut 32 de puncte, iar cu 33 ne-am fi calificat. Durerea e că nu am reușit să luăm un punct. Am pierdut un joc în care meritam cel puțin un punct”, a mai spus Pustai la microfonul Digi Sport.

Cristian Pustai a taxat din nou prezența Stelei în play-off: ”Îl prinde și nu are drept de promovare”

În finalul interviului, antrenorul a vorbit și despre lupta la play-off, dar și despre situația sa la FC Buzău acum, după ce a ratat prinderea unul loc în top șase la finalul sezonului regular.

Pustai a dat de înțeles că vrea să rămână la FC Buzău, dar totul depinde și de ce vrea conducerea, dacă se mai dorește continuarea colaborării.

Jucăm în play-out, trebuie terminăm pe primele două locuri în grupă. Erau așteptări justificate, dar lumea uită de unde s-a plecat. Eu am obiectiv, am un contract, orice contract se poate rezilia, dar deocamdată trebuie să îl respect. Trebuie să vedem strategia pentru anul următor. Dacă suntem în grupa pe retrogradare, trebuie să vedem cum jucăm, cum suntem în raport cu celelalte echipe.

(N.r. – Despre play-off) Steaua nu are drept de promovare, nu știu dacă Sibiu a primit licența, ce să văd? Trebuie făcut calculul și discutat vara, nu când se apropie play-off-ul. Îl prind și nu au drept de promovare”, a mai spus Pustai.

FC Buzău, pe 8 la final de sezon regular 

FC Buzău termină abia pe locul 8 sezonul regular al Ligii a 2-a, cu 32 de puncte, la un punct de locul 7, FK Miercurea Ciuc, și la patru puncte de poziția a 9-a, Unirea Dej. Buzoienii vor juca în Grupa B a play-out-ului, alături de Unirea Dej, Ripensia Timișoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Unirea Constanța, Astra.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-nu-se-rezuma-la-play-off-si-nu-se-multumeste-cu-un-loc-de-baraj-vrea-sa-reduca-concordia-chiajna-in-liga-1-reactia-antrenorului-dupa-meciul-decisiv-cu-fc-buzau-19222897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-explozie-de-bucurie-dupa-ce-a-calificat-unirea-slobozia-in-play-off-e-fantastic-cum-si-a-motivat-jucatorii-inaintea-finalei-cu-ripensia-si-planu-19222863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2022, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă