Cristian Ignat admite că Mioveni a avut un sezon peste așteptări. Eșecul cu Botoșani nu a stricat atmosfera: ”E tristețe, clar, dar am realizat lucruri mari”

Andrei PASCU 25 May. 2024, 14:03 Liga 2

Jucătorii Mioveniului sunt foarte mulțumiți cu ce au realizat în acest sezon, chiar dacă barajul de menținere/ promovare, cu FC Botoșani, a fost pierdut (0-2 la general). Reușitele sportive au depășit cu mult așteptările, mai ales că formația din Liga 2 a avut probleme de ordin financiar și nu numai.

Ștefan Blănaru și-a spus primul impresiile din tabăra Mioveniului, după returul de vineri seară, iar apoi a venit rândul lui Cristian Ignat.

Cristian Ignat e mulțumit cu parcursul Mioveniului din acest sezon

În vârstă de 21 de ani, fundașul născut la Chișinău a declarat că s-a văzut diferența dintre divizii, iar aici a fost marele plus al Botoșaniului în dubla disputată în baraj, anume că ritmul de joc din SuperLiga României s-a reflectat în cele două partide.

Cu toate acestea, apărătorul a afirmat că realizările lui și ale colegilor săi sunt de apreciat, iar diferența din întâlnirile cu FC Botoșani nu a fost una prea mare, detaliile făcând, până la urmă, diferența.

Referitor la partida retur, de la Mioveni, de vineri seară, Cristian Ignat a afirmat că, dacă trupa lui Constantin Schumacher ar fi fost mai inspirată în anumite decizii, putea răpune Botoșaniul antrenat de Bogdan Andone.

Cred că a făcut diferența ritmul de la Liga 1, s-a văzut că au un ritm mai ridicat ei, ritm bun în ultima treime în special. Cred că am dat tot ce puteam și… se putea mai mult, dar sunt mulțumit de băieți, de echipă. E tristețe, clar! Puteam realiza ceva mai mult, dar am ieșit cu capul sus, am realizat lucruri mari la Mioveni.

Am avut și probleme financiare, dar eu zic că suntem o familie! Cred că azi, jucând acasă, puteam să impunem un ritm mai ridicat. Era doar 1-0 din tur, iar azi puteam să întoarcem scorul”, spus Ignat, conform Prima Sport.

Cristian Ignat nu știe ce-i rezervă viitorul, dar simte că poate face față la Rapid

Ignat este un fundaș originar din Moldova, în vârstă de 21 de ani, care a venit împrumut de la Rapid. Anunțul cedării la echipa argeșeană s-a făcut în vară, iar în acest timp apărătorul a bifat 27 de meciuri în Liga 2 (15 în sezonul regular, 10 în play-off și cele două întâlniri din baraj). A prins două întâlniri și în Cupa României, unde a marcat un gol, în duelul cu CSM Râmnicu Vâlcea, din turul 3, scor 5-0.

Ignat nu știe ce va urma pentru el, dar simte că poate face față, în sezonul următor, la Rapid, pentru că împrumutul la CS Mioveni expiră.

Nu știu ce se va întâmpla cu mine, azi nu pot să mă gândesc la asta, voi vedea în viitorul apropiat. E clar că obiectivul meu e mai sus, pot să joc la Rapid, dar m-a ajutat acest an la Mioveni. O să văd, nu vreau să mă gândesc acum la asta”, a mai spus Ignat.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 25 May. 2024, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă