Constantin Schumacher e mândru de jucătorii săi, deși CS Mioveni a ratat promovarea: ”Atât s-a putut astăzi. Ne-a fost puțin teamă.” Concluzia sa despre acest sezonul este că a fost unul ”extraordinar de reușit”

Marius ANGHEL 25 May. 2024, 00:55 Liga 2

CS Mioveni a pierdut și manșa secundă a barajului de promovare-menținere în SuperLigă, disputat cu prim-divizionara FC Botoșani, și, cel puțin teoretic, continuă în Liga 2.

0-1 a fost scorul în tur, la Botoșani, după golul marcat în minutul 90+3 de Aldair Caputa Ferreira, și 0-1 a fost rezultatul și în retur, la Mioveni, cu reușita lui Sebastian Mailat din minutul 75.

Antrenorul argeșenilor, Constantin Schumacher și-a transmis regretele fiindcă nu a reușit promovare, susținând că jucătorii săi nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Constantin Schumacher și-a felicitat adversarul după ce a pierdut barajul de promovare, dar și pe jucătorii săi, deși nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor

Meciul retur dintre CS Mioveni și FC Botoșani a fost și mai modest decât primul. Deși argeșenii au evoluat pe teren propriu și aveau nevoie de cel puțin un gol marcat, aceștia nu au reușit să șuteze nici măcar o dată pe poarta lui Kukic. Surprinzător, după ce la Botoșani au irosit câteva situații bune de a înscrie. Golul lui Mailat a spulberat toate calculele și soarta celor două echipe era decisă cu 20 de minute înainte de fluierul final.

După meci, antrenorul Constantin Schumacher a spus că elevii săi au fost sub așteptări, nu au reușit să se ridice cel puțin la nivelul adversarilor, ba chiar au greșit ”din cauza fricii, emoției, neîncrederii”.

”Atât am putut astăzi, nu ne-am ridicat la nivelul așteptărilor pe care ni le doream. Atât s-a putut astăzi. Îi felicit pe adversari. Îmi pare rău că am pierdut, că am făcut niște greșeli din cauza fricii, emoției, neîncrederii. Păcat. Mergem înainte. Îi felicit pe jucătorii mei, felicit echipa adversară, pentru că nu am putut mai mult astăzi, dar sunt mândru de jucătorii mei. S-a văzut diferența de valoare a unor jucători, diferența de ritm. Este absolut normal, dar, ca să putem să facem ceva, trebuia să ne ridicăm la nivelul lor, cel puțin. Nu am făcut lucrul ăsta, nu ne-am ridicat la nivelul lor, nu ne-am ridicat la nivelul așteptărilor pe care le aveam, și eu, și ei, cred că. Ne-a fost puțin teamă, s-a văzut asta, dar ăsta este fotbalul și trebuie să mergem mai departe”, a spus, abătut, Schumacher, la microfonul DigiSport.

CS Mioveni, în eșecul din returul cu FC Botoșani: Fl. Croitoru – Trașcu, Cr. Ignat (Massaro 59′), R. Garutti, Burnea, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait (Guțea 46′), D. Toma (Mih. Costea 76′), Cărăruș – Al. Cr. Stan, Șt. Blănaru. Rezerve neutilizate: Val. Sima – Gogor, A. Șerban, Căprescu, I. Șerban, Bolohan.

Schumacher: ”Este un sezon extraordinar de reușit, pentru că pot să fac o carte din ce s-a întâmplat anul ăsta aici”

Schumacher a preluat CS Mioveni în vara trecută, după retrogradarea echipei din prima ligă, a format un lot aproape de la zero, a pornit la drum cu gândul menținerii în Liga 2, însă a avut rezultate peste așteptări, s-a intrat în play-off și datorită situației de acolo, având două adversare fără drept de promovare, a prins barajul pentru accederea în SuperLigă.

CS Mioveni nu a mai putut produce o surpriză, așa cum reușea, de exemplu, în 2021, când învingea într-un baraj asemănător FC Hermannstadt și promova.

Totuși, antrenorul argeșenilor consideră că actualul sezon nu a fost unul bun, ci extraordinar de reușit, cu toate că nu s-a încheiat așa cum visa.

”Dacă am ajuns până aici, este un sezon extraordinar de reușit, pentru că pot să fac o carte din ce s-a întâmplat anul ăsta aici, dar, una peste alta, dacă am ajuns aici, trebuia să continuăm, indiferent de problemele pe care le-am avut, indiferent de ce s-a întâmplat. Trebuia să facem tot posibilul să câștigăm acest meci”, a mai spus antrenorul Mioveniului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-reactie-dupa-cs-mioveni-fc-botosani-scor-0-1-19317412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-botosani-trece-de-cs-mioveni-si-ramane-in-superliga-19317354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-fc-botosani-batalia-finala-pentru-locul-din-superliga-19317291

Marius ANGHEL 25 May. 2024, 00:55 Liga 2
Pe aceeași temă