Vis spulberat: CS Mioveni pierde și acasă cu FC Botoșani și rămâne în Liga 2. Moldovenii continuă pentru al 12-lea sezon în prima ligă

Marius ANGHEL 24 May. 2024, 21:52 Liga 2

CS Mioveni nu și-a depășit condiția, ba chiar a dat o replică și mai slabă Botoșaniului față de manșa tur a barajului de menținere-promovare în SuperLigă.

Pe teren propriu, cu tribunele umplute peste medie, trupa lui Constantin Schumacher nu a șutat pe poartă în retur, deși trebuia să revină de la 0-1, a jucat modest, a încasat din nou gol pe final și a cedat cu 0-1 și al doilea joc contra moldovenilor conduși de Bogdan Andone.

De această dată, pentru prim-divizionară a marcat Sebastian Mailat, în minutul 75, iar FC Botoșani rămâne în Liga 1 pentru al 12-lea sezon la rând.

CS Mioveni ratează promovarea și, teoretic, continuă în Liga 2, pentru al doilea sezon consecutiv, după ce în vara trecută pica din prima ligă.

  • Celălalt baraj, manșa retur a sa, FK Miercurea Ciuc – Dinamo, are loc luni, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc. În tur, a fost 2-0 pe Arena Națională pentru bucureșteni.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

COMENTARIUL LIVE:

CS MIOVENI – FC BOTOȘANI 0-1 (0-1 în tur)

Sebastian Mailat 75′

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Cr. Ignat (Massaro 59′), R. Garutti, Burnea, Șerbănică (cpt.) – Andr. Panait (Guțea 46′), D. Toma (Mih. Costea 76′), Cărăruș – Al. Cr. Stan, Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Gogor, A. Șerban, Căprescu, I. Șerban, Bolohan
Antrenor: Constantin Schumacher

FC Botoșani: Kukic – Petro, Andr. Miron (cpt.), Celea, Țigănașu (Șeroni 87′) – Aldair (I. Filip 87′), Dican – Ed. Florescu, Gab. David (Mitrov 55′), L. Fulop (Enzo Lopez 74′) – Ofosu (Mailat 55′)
Rezerve neutilizate: Ducan – Mouaddib, Kaprof, Friday
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș). Arbitru: Sebastian Colţescu (Bucureşti). Asistenți: Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe). VAR: Sorin Costreie (Voluntari). AVAR: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Andrei Antonie (Bucureşti). Observator arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Dragoş Ionescu (Bucureşti).

Min 90+5 Final de joc. CS Mioveni, fără șut pe poartă în acest retur de baraj în care juca acasă și avea nevoie de victorie pentru a promova, pierde cu același scor ca în tur, 0-1, și rămâne în Liga 2 cel puțin încă un sezon. FC Botoșani trece cu 2-0 la general de argeșeni și continuă în prima ligă pentru al 12-lea an la rând, o performanță pentru o echipă și un municipiu ca Botoșani!
♦Min 90+4 ||| Eduard Florescu primește cartonaș galben pentru proteste
Min 87 Ultmele schimbări la FC Botoșani. Ies Alexandru Țigănașu și Aldair Caputa Ferreira și intră Alin Șeroni și Ioan Filip
Min 79 ||| Ion Cărăruș primește cartonaș galben pentru o intrare prin alunecare asupra lui Florescu
Min 78 Mailat bate peste poartă o lovitură liberă de la circa 30 de metri central
Min 76 Iese Daniel Toma și intră Mihai Costea
Min 75 0-1 Sebastian Mailat are un un-doi cu Florescu, scapă singur cu portarul, pătrunde, îl fixează și îl învinge cu un șut plasat în dreapta, din 6-7 metri. Soarta celor două echipe este decisă
Min 74 Lorand Fulup este înlocuit cu Enzo Lopez
Min 70 ||| Andrei Trașcu primește cartonașul galben pentru un gest nesportiv. A dat cu mingea de gazon după ce arbitrul a sancționat corect faultul pe care l-a făcut asupra lui Mailat
Min 68 Toma centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta careului, prea sus, nici înaltul Garutti nu ajunge să devieze cu capul din 4-5 metri, iar mingea iese în aut de margine în partea opusă a terenului
Min 66 Florescu execută mult peste poartă o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta
Min 63 Fază de contraatac, Dican pasează pe culoar, Mailat scapă în careu, este talonat imediat de doi fundași, șutează cu șpițul printre picioarele lui Garutti și trimite pe lângă poartă, din stânga, la colțul scurt
Min 59 Schumacher mută ofensiv. Iese fundașul Cristian Ignat și intră mijlocul ofensiv Davide Massaro
♦Min 55 Dublă înlocuire la FC Botoșani. Ies Gabriel David și Reagy Ofosu și intră Zoran Mitrov și Sebastian Mailat
Min 52 Centrare din lovitură liberă din dreapta, Dican câștigă duelul aerian cu Ignat, la 8 metri central, reia cu capul și mingea lovește bara din dreapta și ricoșează în lateral
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 Andrei Panait este sacrificat de Schumacher. Intră Remus Guțea
Min 45+2 Pauză. 0-0 la Mioveni, după o primă repriză de tristă amintire
♦Min 45+1 Mioveniul termină prima repriză în atac. Blănaru obține un corner în dreapta, mingea e centrată înalt și pe bara a doua, Burnea câștigă duelul aerian cu Petro, însă din 7-8 metri trimite cu capul mult peste poartă
Min 37 Burnea respinge de la prima bară mingea centrată din cornerul din dreapta bătut de Florescu. A fost primul corner al meciului!
Min 36 Aldair primește la 20 de metri ușor lateral dreapta, trage cu stângul, cu pământul, la prima bară, Croitoru plonjează și respinge cu dificultate în corner. Mingea părea că trece pe lângă poartă
Min 31 Dican trage cu dreptul de la distanță, peste poartă
Min 29 Aproape jumătate de oră trecută din meci și CS Mioveni are o evoluție dezamăgitoare. În aceste momente are un joc de așteptare cu toți jucătorii în propria jumătate de teren! Nici Botoșaniul nu presează, preferă să paseze simplu, astfel că jocul este unul plictisitor
Min 19 Florescu prinde un șut bun de la distanță, Croitoru plonjează în dreapta și respinge în lateral. Botoșaniul are posesia, însă nu forțează
De partea cealaltă, Constantin Schumacher l-a lăsat pe bancă pe Guțea și l-a titularizat pe Toma. În rest, ceilalți din lot sunt aceeași ca în tur
Față de meciul tur, Bogdan Andone are patru modificări în echipa de start. Au ieșit Benzar, Filip, Kaprof și Mailat și au intrat Petro, Celea, Fulop și Ofosu. Dintre cei patru care nu mai sunt acum în primul 11, doar Benzar lipsește de pe bancă, el părăsind terenul accidentat în prima repriză. Altă noutate pe bancă este Friday.
Min 1 A început partida de la Mioveni. Sunt destul de mulți spectatori în tribune, însă stadionul nu este plin


A sosit ziua adevărului pentru CS Mioveni și FC Botoșani. Cele două echipe desfășoară de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, manșa retur a barajului de promovare-menținere în SuperLigă, pentru sezonul 2024-2025.

În tur, FC Botoșani a câștigat acasă cu scorul de 1-0, greu, cu un gol marcat abia în minutul 90+3 de Aldair Caputa Ferreira.

  • Celălalt baraj, manșa retur a sa, FK Miercurea Ciuc – Dinamo, are loc luni, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc. În tur, a fost 2-0 pe Arena Națională pentru bucureșteni.

CS Mioveni a arătat în manșa tur a barajului că e capabilă de o surpriză

CS Mioveni a surprins cu evoluția sa din partida tur, una bazată în principal pe închiderea jocului, însă, chiar și așa, a avut câteva situații de a înscrie. Le-a irosit, iar în prelungiri a fost taxată cu un șut din afara careului.

Înfrângerea la limită o ține cu șanse destul de bune de a reveni și a întoarce soarta barajului, pentru a bifa a patra promovare în prima ligă în istoria lor, după cele din 2007, 2011 și 2021, ultima experiență fiind singura în care a reușit să stea mai mult de un sezon în elită, două ediții de SuperLigă.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă bună. Trebuie să încercăm să nu mai facem erorile din tur. Băieții s-au pregătit cum trebuie, sunt mândru de ei și sper ca la finalul meciului să fim cei care se vor bucura de victorie. Nu va fi un meci ușor, fiecare echipă își face strategia, dar eu sper ca strategia noastră să fie cea mai bună. Oamenii care vor veni în tribune să vadă un meci frumos, iar la final să câștigăm!
Rezultatul din tur nu prea ne-a convenit, am avut și noi șansele noastre, dar știm că jucăm cu o echipă bună, care își dorește să rămână în Liga 1. Abia așteptăm să înceapă meciul, suntem conectați, știm ce ne așteaptă, sperăm ca lumea să vină la meci, să ne susțină din secunda unu până la final.
Indiferent de rezultat, suporterii trebuie să fie mândri de jucători. Sper să avem ocazii, să fim periculoși, să profităm de spații, pentru că e important și să nu primim gol, iar apoi vedem ce va fi.
Până la urmă Botoșani e o echipă de Liga 1, are jucători de calitate, care pasează foarte bine, Mailat, Ofosu, jucători cu experiență, cu sute de meciuri în Liga 1. E un meci în care strategia e foarte importantă. Echipa mea știe ce are de făcut, vom vedea la începutul jocului cum vom arăta, pentru că nu trebuie să ne avântăm.
Cum au dat ei gol în minutul 90+3, în tur, așa putem să dăm și noi! Putem să facem acest lucru, iar din acest motiv trebuie să avem grijă în defensivă”
, a declarat Constantin Schumacher înaintea acestui meci.

  • Reamintim că CS Mioveni a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 5, loc care în mod normal nu asigura calificarea în baraj, însă a avut noroc, fiindcă deasupra sa s-a clasat cel puțin o echipă fără drept de promovare. Au fost chiar două, Corvinul și CSC Șelimbăr, iar cealaltă beneficiară a fost Gloria Buzău, promovată direct de pe locul 4.

FC Botoșani are avantajul rezultatului din tur pentru a începe al 12-lea sezon la rând în prima ligă

De partea cealaltă, FC Botoșani este ceva mai relaxată după rezultatul obținut în manșa tur. Avantajul minim cu care pornește jocul retur îi dă posibilitatea să se apere și să contraatace pe spațiile pe care argeșenii le vor lăsa descoperite în încercarea de a egala situația dintre ele.

Ultimul joc al sezonului, cred că în ianuarie ne doream să fim în această situație. Am fi fost bucuroși și mulțumiți dacă știam că vom juca meci decisiv. Acum, va fi un joc important, așa cum au fost toate, trebuie să îl abordăm concentrați, cu atenție, iar la final să fim câștigători, să continuăm în Liga 1.
E important pentru jucători, au văzut în tur cum arată Mioveni, caracteristicile adversarilor, dar depinde de noi cum vom fi la ora meciului, trebuie să avem concentrare, determinare, dorință! Acestea sunt elementele care vor face diferențele.
Sunt meciuri cărora trebuie să le dai importanță mai mare, pentru că sunt meciuri decisive. Și pe parcursul sezonului meciurile au fost importante, dar nu a fost cazul unui ultim joc… poate cel de la Galați a fost aparte. Trebuie să fim atenți la detalii, să gestionăm bine momentele jocului, e important că avem avantaj din tur.
Va trebui să profităm de experiență, pe care o avem ca jucători de Liga 1, și să gestionăm bine jocul, să continuăm în prima ligă. Fanii trebuie să aibă încredere în noi, băieții au dat tot ce au putut în tur, când au marcat pe final. Dacă reușeam să marcăm mai repede, cu siguranță ar fi decurs diferit jocul”, a spus Bogdan Andone înaintea acestui joc.

Clubul din Botoșani a jucat ultima dată în Liga 2 în 2013, când reușea promovarea în premieră în prima ligă, unde a activat încontinuu până acum, 11 ani.

FC Botoșani, mult timp ultima clasată în prima ligă, a fost văzută drept o candidată certă la retrogradarea directă. A reușit să evite ultimele două locuri, inclusiv cu noroc, fiindcă în ultima rundă a play-out-ului s-a pierdut meciul din deplasare cu SC Oțelul (scor 0-2), iar în baraj a ajuns de pe locul 8, ultimul care a asigurat menținerea.

FC Botoșani nu a mai jucat baraj. CS Mioveni este la a treia participare în ultimii ani

FC Botoșani se află pentru prima dată în această postură de a juca un baraj pentru a rămâne în prima ligă.

În schimb, CS Mioveni a mai jucat două baraje de acest gen, dar de fiecare dată a fost în postura de echipă din Liga 2 care încearcă promovarea. Ca și acum, contra Botoșaniului.

La finalul sezonul 2019-2020, trupa argeșeană pierdea promovarea contra prim-divizionarei Chindia Târgoviște, după 0-2 la Ploiești și 1-1 la Mioveni. Ulterior, la finalul sezonului 2020-2021, reușea marea surpriză, promovând în urma dublei manșe câștigată în fața prim-divizionarei FC Hermannstadt, după 0-0 la Mioveni și 2-1 la Mediaș.

Sebastian Colțescu arbitrează CS Mioveni – FC Botoșani. El a fost în camera VAR în jocul tur

Partida retur dintre CS Mioveni și FC Botoşani este arbitrată de la centru de Sebastian Colţescu (Bucureşti), iar de la cele două tușe de asistenții Andrei Constantinescu (Bucureşti) și Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe). Arbitru VAR este Sorin Costreie (Voluntari), iar arbitru asistent VAR este Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă este Andrei Antonie (Bucureşti).

Observator de arbitri este Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), iar delegat de joc este Dragoş Ionescu (Bucureşti).

Sebastian Colţescu a fost arbitru VAR atât la meciul tur de la Botoșani, cât și la cel tur din celălalt baraj, Dinamo – FK Miercurea Ciuc 2-0.

Marius ANGHEL 24 May. 2024, 21:52 Liga 2
Pe aceeași temă