Bogdan Andone jubilează după ce FC Botoșani s-a salvat! A mulțumit divinității după victoria cu CS Mioveni și a povestit un episod inedit: ”Ne-am destins cu mici, bere și cartofi”

Andrei PASCU 24 May. 2024, 22:42 Liga 2

FC Botoșani s-a salvat de la retrogradare și va continua în SuperLiga României. S-a aflat într-un moment de cumpănă în acest sezon, riscând să pice în Liga 2, dar în cele din urmă a reușit să treacă, în barajul de menținere/ promovare, de CS Mioveni.

După ce în tur s-a impus cu 1-0, formația din Moldova a bifat același scor și la retur, 1-0, astfel că reușește să se mențină în prima divizie.

FC Botoșani trece de CS Mioveni și rămâne în SuperLiga

Botoșănenii au avut parte de un sezon slab, cu rezultate oscilante, negative, iar retrogradarea directă nu a fost deloc departe. Până la urmă, au reușit să le depășească pe FCU Craiova FC și FC Voluntari, care au retrogradat direct din acest sezon de primă ligă, formația pregătită de Bogdan Andone jucând baraj cu CS Mioveni.

A învins, așadar, cu 2-0 la general formația din Liga 2, iar returul a fost adjudecat, la fel ca prima manșă, tot la limită, în urma golului lui Sebastian Mailat, care a marcat în minutul 75, la 20 de minute după ce a fost introdus pe teren.

  • FC Botoșani, în returul cu CS Mioveni: Kukic – Petro, Andr. Miron (cpt.), Celea, Țigănașu (Șeroni 87′) – Aldair (I. Filip 87′), Dican – Ed. Florescu, Gab. David (Mitrov 55′), L. Fulop (Enzo Lopez 74′) – Ofosu (Mailat 55′)
    Rezerve neutilizate: Ducan – Mouaddib, Kaprof, Friday

A fost, practic, o descătușare pentru moldoveni momentul în care arbitrul Sebastian Colţescu (Bucureşti) a fluierat finalul. Antrenorul Botoșaniului a afirmat apoi, la interviuri, că dubla a fost una dificilă, dar că de la bun început, de la venirea sa la echipă, a sperat în salvare.

Bogdan Andone, laude pentru jucători după ce FC Botoșani s-a salvat de la retrogradare

Era convins că va putea îndeplini obiectivul, chiar dacă părea imposibil în timpul campionatului din SuperLiga, iar la finalul dublei cu CS Mioveni a ținut să vorbească, în mare, despre cum a fost bifată performanța, dar și cum i-a motivat pe jucători, despre care a declarat că este mândru.

Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că ne-a dat putere de muncă, ne-a dat credință, au fost momente grele! Vreau să le mulțumesc băieților pentru modul în care s-au antrenat, cum au jucat. Avem un parcurs bun de când am venit, în situația în care am plecat, pe 3 decembrie, la treabă, cred că era greu de crezut că ne vom salva.

Dar merită felicitați băieții, pentru fiecare joc, pentru ce au făcut, sunt mândru de ei! Sunt fericit pentru munca lor, nu pentru mine, nu pentru club, pentru ei! Credeam că puteam salva echipa, de aceea am și venit. I-am reamintit lui Miron acum… a fost primul jucător pe care l-am sunat, din mașină, de Crăciun, i-am zis că mă duc la Botoșani, că vreau să vină și el, să facem echipă, iar al doilea a fost Filip.

Jucătorii au dat dovadă de caracter, au venit într-un moment dificil, iar asta spune multe despre ei. Azi l-am reamintit ce le-am spus la prima discuție, că trebuie să avem încredere, cu credința că putem salva echipa. Nu știu dacă lumea crede, dar am sperat de la început că ne putem salva.

Nu am avut vreun moment de îndoială, nici când am avut cinci-șase meciuri fără victorie. (…)”, a transmis Bogdan Andone la finalul partidei de la Mioveni, la microfonul DigiSport.

Momentul gestionat inedit de Bogdan Andone: ”Am luat 150 de mici, cartofi prăjiți, bere și atmosfera s-a destins”

Un moment critic pentru FC Botoșani a fost în ultimele runde din play-out, în etapa a 5-a mai exact, la finalul lunii aprilie, când FC Botoșani a făcut doar remiză cu FC Hermannstadt, în deplasare, 1-1, chiar dacă a avut un om în plus din minutul 24. A marcat prin Mailat, în minutul 61, dar sibienii au egalat în minutul 90+2.

După partida respectivă, jucătorii erau căzuți total, dar Bogdan Andone a povestit cum a reușit să le ridice moralul fotbaliștilor. Apoi, după patru zile, moldovenii au învins Dinamo cu 2-1.

Veneam după meciul de la Sibiu, când am fost egalați în minutele de prelungire, deși am jucat în superioritate mai mult de o repriză. La două zile jucam cu Dinamo, deplasarea era lungă, atmosfera era sumbră, atunci a fost singura și prima dată când nu am mers la antrenamente, stând cu cei care au jucat la Sibiu. Atunci, am zis că trebuie să găsesc o cale, să îi fac să înțeleagă că viața merge mai departe și că în două zile jucăm cu Dinamo.

În momentul acela, am fost să iau 80 de eclere, le-am dat tuturor, iar la antrenamentul de refacere, a doua zi, am luat 150 de mici, cartofi prăjiți și bere. S-a destins atmosfera și am făcut un meci foarte bun cu Dinamo”, a povestit Bogdan Andone.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 24 May. 2024, 22:42 Liga 2
Pe aceeași temă