Cristi Munteanu se întâlnește cu cei din Combinat pentru a-i convinge să lase Oțelul să revină pe propriul stadion: „Jucăm meciurile oficiale și atât”

Marius ANGHEL 07 Aug. 2015, 13:43 Liga 2

Aflată într-o situație tot mai delicată, atât din punct de vedere financiar, cât și datorită faptului că nu are o bază sportivă unde să se pregătească în condiții optime, ba chiar și un stadion în propriul oraș unde să își dispute meciurile din noul campionat, FC Oțelul, fostă campioană a României în 2011, rămâne în anonimat cu mai puțin de o lună până la startul noului sezon din Liga 2. Fără un buget de transferuri, echipa gălățeană se bazează în acest moment pe un lot foarte tânăr, însă principala problemă pe care conducerea vrea să o rezolve în această perioadă este locația unde să își desfășoare jocurile considerate pe teren propriu în campionat.

În actele depuse la FRF, Oțelul a specificat că o să joace la Slobozia, însă asta ar însemna să își dispute meciurile tot în deplasare, departe de suporterii gălățeni. Tocmai de aceea, managerul sportiv Cristian Munteanu a anunțat în această săptămână că a făcut demersurile necesare pentru a se întâlni cu directorii din Combinatul ArcelorMittal pentru a-i ruga să lase echipa să-și dispute meciurile de pe propriul teren pe Stadionul Oțelul. Pe 17 august se va primi un răspuns, altfel nu au varianta decât de a juca în alt județ.

„Am făcut demersuri pentru o întâlnire cu cei din Combinat și pe 17 august vom ști dacă vom juca pe Stadionul «Oțelul» sau vom fi forțați să mergem la Slobozia. Am făcut eforturi pentru că mi se pare normal ca echipa să joace meciurile acasă. Nu am cerut decât să ne lase să jucăm meciurile oficiale și atât. Apoi vom merge la baza noastră de pregătire. Pentru noi, cea mai mare problemă este stadionul pe care vom juca meciurile de acasă, pentru că nu vreau să privez orașul de această echipă. Ar fi dureros să mergi să joci în alt județ. Dar, asta este, mergem în alt județ dacă nu se poate. Doar nu desființăm echipa. Noi la Federație am depus actele pentru stadionul din Slobozia” a spus Cristi Munteanu, citat de dunareabatrana.ro.

FC Oțelul ar putea să își joace meciurile din Liga 2 și pe Stadionul Dunărea din Galați, însă pentru ca acesta să fie omologat are nevoie de câteva modernizări, cea mai importantă fiind cea de refacere a gazonului. Cât privește baza sportivă „Zoltan David”, acolo aproape jumătate din terenul de antrenament a fost retrocedat unei persoane fizice și îngrădit cu gard.

Cum a gândit Munteanu formarea lotului

În privința lotului, Munteanu spune că a apelat la toate cunoștințele sale din fotbalul românesc pentru a i se împrumuta jucători, o parte din salariile acestora urmând a fi suportate de cluburile de care aparțin. „Pe unde am fost în fotbalul românesc am lăsat loc de «Bună ziua», pentru că lumea fotbalului este mică. Trebuie să recunoasc că am apelat la domnul Negoiță, am vorbit cu Selymes, cu Joița, să-mi împrumute fotbaliști, pentru că nu ne permitem să dăm salarii. Noi vom suporta doar o parte din salarii, iar jucătorii vor avea șansa să evolueze meci de meci. Grosul lotului este format din jucătorii crescuți în propria pepinieră. Mi-au mai rămas câțiva jucatori din vechea echipă. Aș mai avea nevoie de un portar și cred că lista se încheie”, a mai declarat managerul sportiv al FC Oțelul.

„Suntem într-o situație critică, disperată, chiar aproape de faliment”

Conducătorul clubului gălățean vorbește și despre situația aproape de faliment în care a ajuns FC Oțelul. „Babicu” spune că este greu de preconizat o promovare în aceste condiții. „Numai în pielea mea să nu fie nimeni acum. Dar mi-au plăcut mereu provocările și îi sunt dator Oțelului. Cred că trecem prin perioada cea mai grea din istoria clubului. Suntem într-o situație critică, disperată, chiar aproape de faliment. Am încheiat conturile cu antrenorul Florin Marin, la fel și cu Ovidiu Burcă, prietenul și colegul meu. Am rămas singur pe baricade și încerc să mișc cât de cât lucrurile. E greu de preconizat dacă vom avea forță să ne batem la un loc de promovare”, a mai spus, citat de dunareabatrana.ro, Cristi Munteanu.

Altfel, FC Oțelul susține sâmbătă primul amical din această perioadă de pregătire de vară. Gălățenii se vor deplasa la Brăila, acolo unde, de la ora 10:00, pe Stadionul Municipal, va avea loc testul cu Dacia Unirea, viitoarea colegă din campionat .

Marius ANGHEL 07 Aug. 2015, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă