Cristi Ionescu s-a întors pe teren la 38 de ani! Fostul căpitan al Brașovului va fi adversarul „stegarilor”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 11:35 Liga 2
Cristi Ionescu s-a întors pe teren la 38 de ani!** Fostul căpitan al Brașovului va fi adversarul

Fostul căpitan al Brașovului, Cristi Ionescu (38 de ani) a revenit pe gazon, după mai bine de un an și jumătate! La începutul lui 2015, Cristi Ionescu anunța că spune adio carierei de jucător, după ce jucase câteva meciuri la ACS Berceni.

De atunci, Cristi Ionescu a lucrat ca instructor de fitness în București, iar în urmă cu două săptămâni a fost chemat de Mihai Stoica, antrenorul celor de la Metalul Reșița, să facă parte din staff-ul său ca preparator fizic. Metalul Reșița își joacă meciurile considerate pe teren propriu la Ghermănești, un sat din comuna Snagov.

Cum în toată această perioadă, Cristi Ionescu s-a antrenat cot la cot cu echipa, cei de la Metalul l-au legitimat, iar miercuri, în meciul cu Chindia Târgoviște, a intrat pe teren în repriza a doua. „Cel mai mult în această perioadă mi-a lipsit vestiarul. Mihai Stoica m-a chemat la Metalul, a spus că are nevoie de mine ca preparator fizic. Nici nu se punea problema să mai joc, chiar dacă nivelul la Liga a doua este unul modest. În ultimele săptămâni m-am pregătit cot la cot cu jucătorii, iar în urmă cu câteva zile, antrenorul și patronul clubului mi-au spus că vor să mai joc, astfel că am fost legitimat. Am aceeași greutate ca atunci când m-am retras, astfel că nu am probleme. În maxim două-trei săptămâni voi fi 100 la sută pregătit. Voi juca doar atunci când va fi nevoie, chiar nu vreau să iau locul nimănui”, spune Cristi Ionescu, care a glumit și pe seama regulii impuse de FRF, aceea cu trei jucători sub 21 în teren. „Dacă tot este regula cu trei jucători Under 21 în teren, poate se introduce și regula cu un jucător Under 40″.

Cristi a rămas cu sufletul alături de FC Brașov, echipă pentru care a jucat șapte sezoane. „Mă bucur că echipa are rezultate bune. «Stegarii» sunt în grafic și trebuie să promoveze pentru că Brașovul nu are ce să caute în Liga a 2-a”, a spus fostul jucător al Brașovului.

Ionescu a îmbrăcat de 153 de ori tricoul lui FC Brașov, jucând 125 de meciuri în Liga 1 și 28 în liga secundă. În cele șapte sezoane în care a jucat la FC Brașov, Ionescu a marcat șase goluri. În Liga 1, Ionescu a debutat în 2004 într-un meci Rapid – Gloria Bistrița 3-1. Ultimul joc în Liga 1 a fost zece ani mai târziu, într-un meci Gaz Metan Mediaș – FC Brașov, scor 1-1, disputat pe 21 mai 2014. În România, Cristi Ionescu a jucat la Electromagnetica (L2), Rapid 2 (L2), Rapid (L1), Petrolul (L2), FC Brașov (L2 și L1) și ACS Berceni (L2). În străinătate, Ionescu a jucat în Republica Moldova la Sheriff Tiraspol (L1), dar și în Azerbaidjan la FC Baku (L1).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2016, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă