Cristi Ionescu, viața departe de fotbal: ”Nu mi-am găsit locul.” Cu ce se ocupă acum fostul căpitan al echipei FC Brașov

Adi MARICA 02 Mar. 2022, 15:03 Liga 2

Cristian Ionescu, căpitan la fostul FC Brașov, a împlinit ieri, 1 martie, 44 de ani. Este stabilit la București, unde lucrează de câțiva ani ca instructor de fitness.

”Și acum, la 44 de ani, mă țin bine. La ce se joacă la noi, aș mai face față. Cel puțin la nivelul Ligii a 2-a”, spune fostul fundaș.

Cristi Ionescu: ”Nu mi-am găsit locul în fotbal”

Singura legătură a lui Cristi Ionescu cu fotbalul este o grupă de copii de la Daco Getica, unde se ocupă cu pregătirea fizică a micuților fotbaliști.

”Mai joc fotbal în timpul liber la old-boys și mă mai ocup de pregătirea fizică a unei grupe de copii de la Daco Getica. În ultimii ani m-am axat pe cariera de instructor de fitness și antrenor personal. Nu mi-am găsit locul în fotbalul nostru. Nivelul e mult scăzut față de perioada în care activam eu ca jucător. Fotbalul este în cădere liberă, sunt multe probleme, cluburi care intră în faliment, fotbaliști și antrenori neplătiți. Văd că nici suporterii nu mai merg în număr mare pe stadion, este adevărat că au fost și restricțiile legate de pandemie”, a spus Ionescu, care merge destul de des la Brașov, unde are o locuință.

”Prefer să mă axez pe pregătirea fizică”

Mare parte din colegii din generația sa au succes în antrenorat. Ionescu spune că nu a fost atras de această meserie.

”Mulți colegi au succes ca antrenori. Nae Constantin e lider cu Petrolul în Liga a 2-a, Marius Măldărășanu are succes cu FC Hermannstadt, Robert Ilyes își croiește un drum în antrenorat la Sepsi OSK, Florin Stîngă a avut rezultate bune la Astra… Eu prefer să mă axez pe pregătirea fizică. Am avut și oferte să fiu preparator fizic la cluburi din România, dar am spus că nu este momentul propice”, a spus Cristi Ionescu.

153 de meciuri pentru FC Brașov

Ionescu a îmbrăcat de 153 de ori tricoul echipei FC Brașov, jucând 125 de meciuri în Liga 1 și 28 în liga secundă. În cele șapte sezoane în care a jucat la FC Brașov, Ionescu a marcat șase goluri. În Liga 1, fostul fundaș a debutat în 2004 într-un meci Rapid – Gloria Bistrița 3-1. Ultimul joc în Liga 1 a fost zece ani mai târziu, într-un meci Gaz Metan Mediaș – FC Brașov, scor 1-1, disputat pe 21 mai 2014.

În România, Cristi Ionescu a jucat la Electromagnetica (L2), Rapid 2 (L2), Rapid (L1), Petrolul (L2), FC Brașov (L2 și L1) și ACS Berceni (L2). În străinătate, Ionescu a jucat în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol (L1), dar și în Azerbaidjan, la FC Baku (L1).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vremea-da-batai-de-cap-brasovului-calin-moldovan-a-apelat-la-o-solutie-de-avarie-pentru-a-conduce-antrenamentele-19221393

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ivan-fustar-s-a-rupt-in-prima-repriza-a-meciului-cu-poli-iasi-limoniu-marginean-s-a-dat-in-stamba-la-oficiala-19221322

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/razboiul-i-a-prins-la-brasov-solidaritate-pentru-micutii-fotbalisti-ucraineni-de-la-ruh-lviv-care-raman-in-romania-dupa-ce-au-participat-la-un-turneu-19221222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ping-pong-la-comisiile-frf-cu-cazul-ilie-stan-demis-de-la-fc-brasov-19220436

Adi MARICA 02 Mar. 2022, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă