Fostul căpitan al Brașovului a semnat cu ACS Berceni: „Nu este nicio problemă că voi juca în Liga 2”

Fostul căpitan al Brașovului a semnat cu ACS Berceni:**

Îndepărtat de la FC Brașov în această vară, spre nemulțumirea suporterilor brașoveni, Cristi Ionescu (36 de ani) și-a găsit un nou angajament. Fostul căpital al „stegarilor” a semnat un contract valabil pe un sezon cu gruparea ACS Berceni, club la care va începe și cariera de antrenor, urmând să antreneze o grupă de juniori.

„Îmi doream să îmi închei cariera la FC Brașov, dar dacă nu s-a putut, am fost nevoit să plec. Mi s-a spus clar că nu mai este nevoie de mine pentru că sunt bătrân. Ce puteam să fac? Eu am spus clar că vreau să mai joc pentru că încă mă mai țin picioarele și asta voi face. Încă mai pot și dacă voi fi sănătos voi mai juca un an sau doi. Nu este nicio problemă că voi juca în liga a 2-a. Și când am venit la Brașov acum șapte ani am jucat în liga secundă. Este adevărat că nivelul este mai slab, dar pentru mine important este că voi continua să joc fotbal, iar oamenii de la Berceni m-au dorit cu adevărat. Mi s-a propus și să antrenez o grupă de juniori. În viitor vreau să mă axez pe antrenorat, astfel că am început cursurile Școlii de Antrenori din cadrul FRF”, a spus Ionescu.

Gest uluitor al unui fan al „stegarilor”

Faptul că oficialii lui FC Brașov nu au dorit să-i prelungească contractul lui Cristi Ionescu a dus la multe reacții de protest din partea fanilor brașoveni. Unul dintre aceștia a fost dispus chiar să-i plătească contractul jucătorului doar pentru a rămâne la Brașov.

„Este adevărat că un om cu suflet mare, care iubește necondiționat FC Brașov mi-a spus că îmi va plăti el contractul doar să rămân la Brașov. I-am mulțumit, dar am refuzat pentru că nu puteam să mă duc eu la conducere și să le propun să rămân în lot. Când nu ești dorit este mai bine să pleci și eu știu că am plecat de la Brașov cu capul sus”, a spus Cristi Ionescu.

Șapte ani la FC Brașov

Cristi Ionescu a venit la FC Brașov acum 7 ani, a pus umărul la promovarea echipei în Liga I și a rămas la Brașov și în ultimii ani în ciuda problemelor arhicunoscute. Un jucător cerebral, Ionescu s-a impus în vestiarul „galben-negrilor” și a fost sezoane la rând liantul dintre jucători și antrenori.

„Șapte ani la FC Brașov înseamnă ceva. Este normal să simți ceva pentru acest club, pentru suporteri pentru că știu cât de mult și-au dorit ei ca eu să rămân. FC Brașov va rămâne mereu în sufletul meu”, spune Cristi Ionescu.

Sursa: Monitorul Expres

Pe aceeași temă