Costel Pantilimon se implică la ASU Politehnica. Portarul vrea să sprijine juniorii clubului timișorean cu deschiderea sa internațională

Autor: Anda DELIU Publicat: 04 Aug. 2020, 15:30 Actualizat: 04 Aug. 2020, 17:07 Liga 2
Costel Pantilimon se implică la ASU Politehnica. Portarul vrea să sprijine juniorii clubului timișorean cu deschiderea sa internațională

Costel Pantilimon (33 de ani), deja ”prieten” al celor de la ASU Politehnica, se va implica puțin mai mult în viața clubului alb-violet. Timișorenii îl numesc destul de pompos ”responsabil relații internaționale”, însă, firește, portarul nu va fi un angajat al clubului, dar poate oferi avantajul deschiderii spre Occident pentru tinere talente ale clubului.

Concret, portarul spune că poate înlesni stagii de pregătire pentru antrenorii clubului, dar și participarea juniorilor la trialuri din străinătate. ”Am vrut să mă implic strict pentru ceea ce înseamnă copii şi juniori. Să acord sprijinul meu Politehnicii şi domnului preşedinte Viorel Şerban. Mă pot implica în perfecţionarea aptitudinilor antrenorilor, dacă există şansa ca aceştia să meargă în Anglia sau în altă zonă în care pot ajuta prin relaţiile mele. Cu privire la ce înseamnă lucrul la copii şi juniori, dacă sunt copii talentaţi care considerăm că pot ajunge la un club sau într-un mediu mai puternic în străinătate, încercăm să-i trimitem la trialuri sau poate vom organiza competiţii între cluburi, cu grupe de la academiile echipelor la care am jucat”, spune Costel Pantilimon, citat de site-ul oficial al clubului ASU Poli.

Pantilimon, atașat de foștii colegi

Pantilimon spune că a contat în decizie, pe lângă oferta președintelui clubului, și faptul că foști colegi ai săi de la Poli Timișoara cea a lui Marian Iancu, precum Mera, Scutaru sau Axente. ”Eu am jucat la Timişoara. Parteneriatul acesta cu suporterii şi Universitatea Politehnica e modul meu de a ajuta. În general dacă mi se cere ajutorul din acest oraş eu accept. Ei mi l-au cerut şi de refuzat nu aveam cum să refuz. Plus că am mai avut discuţii cu domnul preşedinte Viorel Şerban… Plus că sunt ataşat de anumiţi băieţi cu care am jucat (n.r. – Scutaru, Mera, Axente). Am fost colegi de-a lungul anilor. Am spus cu mare drag, nu o să mă dau niciodată înapoi dacă Politehnica va avea nevoie de un sprijin”, spune portarul originar din Bacău.

Crede că la Politehnica se poate depăși situația actuală

La opt ani de când fanii s-au îndreptat spre echipa universitară, deocamdată, pentru ASU Poli nu sunt perspective pentru a lupta la promovare. Clubul e, la fel ca în anii precedenți, cu un buget redus, mai ales că sigur startul sezonului va fi unul fără spectatori pe stadioane. Pantilimon e optimist însă.

”Atâta timp cât se cere ajutorul oamenilor care sunt sau au fost implicaţi în fotbal, cred că nu o să se lovească de un refuz. Toţi sunt dornici să ajute, important e să fie proiecte solide, serioase şi să ştii că oamenii vor într-adevăr să facă ceva. Este ceea ce am văzut eu personal, mai ales că am stat foarte aproape în ultima perioadă de oamenii implicați în organizarea academiei, care mi-au explicat şi am văzut despre ce este vorba… În mare parte eu spun că lucrurile se îndreaptă spre bine. Dacă vrei să găseşti oameni pasionaţi şi chiar profesionişti, sunt destul de mulţi. Cum s-a întâmplat cu aducerea lui Paul Codrea la Centru. În oraş încă se pot găsi oameni competenţi care pot sări în sprijinul proiectului. Toate vin încetul cu încetul”, a mai adăugat Pantilimon.

Vărul său, favorit pentru postul de titular în poartă la ASU Poli

La ASU Politehnica unul dintre portari e Rareș Murariu. Când a fost adus inițial ca împrumut la Timișoara, a făcut un prim sezon destul de slab, iar mulți fani îl contestau. Se discuta chiar că e favorizat pentru că e rudă cu Pantilimon. În sezonul recent încheiat, mai scurt din cauza pandemiei, Murariu a avut evoluții mult mai sigure. Dar va continua să existe discuția dacă va rămâne el titular sau va fi propulsat tânărul Alexandru Borbei, un produs al clubului foarte bine cotat pentru vârsta sa fragedă, așadar, un posibil transfer pe bani pentru club.

Costel Pantilimon a venit la Timișoara de la Aerostar Bacău. De la Poli a ajuns la Manchester City. Au urmat experiențe la Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna, dar și Nottingham Forest, club cu care este sub contract. În ultimul sezon a fost împrumutat la Omonia Nicosia.

Autor: Anda DELIU Publicat: 04 Aug. 2020, 15:30 Actualizat: 04 Aug. 2020, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă