Costel Pantilimon nu-și pierde optimismul, deși pare să accepte și că Poli Timișoara are mari șanse să retrogradeze. ”Am încredere mare în acești băieți”

Anda DELIU 13 Mar. 2023, 13:01 Liga 2

Poli Timișoara și-a bucurat fanii cu un egal cu Dinamo (scor 1-1), dar tot rămâne cu o poziție total nefavorabilă în clasament.

Costel Pantilimon, la început de drum ca manager general, a avut un discurs optimist la finalul partidei disputate duminică la București, pe stadionul Arcul de Triumf, însă e conștient că timpul rămas pentru a mai obține victorii e foarte redus.

Poli Timișoara a căzut în grupa de play-out mai grea!

În Grupa A de play-out a Ligii 2, Poli Timișoara e ultima, doar cu 13 puncte acumulate după un sezon regular în care a disputat 19 jocuri. Pe locul de baraj e acum Metaloglobus București, cu 21 de puncte, iar apoi e Șelimbărul, cu 24. O misiune foarte grea de a depăși măcar Metaloglobus, ținând cont că mai sunt doar șase meciuri.

Timpul e scurt, o știe și Pantilimon, dar consideră că după egalul cu Dinamo, Poli a demonstrat că merită să rămână în Liga 2.

”Un timp atât de scurt nu e cel mai bun prieten al nostru, dar sper să reușim ceea ce pare greu în momentul de față. Dar am încredere mare în acești băieți. Au un potențial enorm și merită să rămână în Liga 2”, a declarat Pantilimon la microfonul DigiSport.

Programul echipei timișorene în play-out va fi stabilit astăzi, luni, prin tragere la sorți, de FRF.

  • Poli Timișoara e în Grupa A de play-out a Ligii 2, cu Unirea Slobozia (31 puncte), CSM Slatina (27), FK Miercurea Ciuc (26), CS Comunal Șelimbăr (24), Metaloglobus București (21) și Minaur Baia Mare (16).

Situația grea, dar nu fără sfârșit, spune Costel Pantilimon

Managerul Politehnicii a lăudat atitudinea echipei din partida cu Dinamo. ”A fost un meci cu o încărcătură aparte, pentru unii a fost un meci pe care cumva aveau nevoie de el. E o atmosferă aparte, un moment care pentru mulți Poate să fie acel plus de energie ca să le dea încredere pe mai departe. Eu sunt mulțumit de o atitudine foarte profesionistă. O atitudine pe care, cumva, o așteptam de mult timp. Ceea ce mă bucură. Sper să-i țină tot așa și să obțină maximul din cele șase meciuri care urmează”, a mai spus Pantilimon.

El a spus că speră la un Poli – Dinamo și în prima ligă, dar e conștient că, momentan, așa ceva e posibil, însă crede că se mai poate repeta în viitor la nivel înalt. ”Sper cât mai curând. Dar cu siguranță sunt și realist. În momentul de față, asta e situația. Asta nu înseamnă că va rămâne așa la nesfârșit. Sper cât mai repede. Dar în momentul de față noi ne concentrăm să creăm acea stabilitate și acel mediu de a face performanță. Cred că asta e important pentru noi. E important ca toată lumea din club să înțeleagă că e nevoie de foarte mult profesionialism și de oameni care să sprijine într-adevăr, la ridicare acestui club”, a punctat fostul portar.

I-a plăcut pe ”Arcul de Triumf”

Poposirea fotbalului în ”casa” rugby-ului e controversată, dar ”Panti” crede că bine că Dinamo joacă ”La șosea”.

”Mi-a plăcut foarte mult ce s-a întâmplat. Mă bucur că a fost stadionul plin, că i-am văzut și pe jucătorii noștri încântați de atmosferă și drept dovadă au și jucat la nivelul galeriilor. Mă bucur că au ajuns să joace aici și că, cumva și sunt convins, echipe ca Timișoara, Dinamo și altele, au potențiale să umple stadioanele de genul acesta, care într-adevăr, nu au un număr foarte mare de locuri. Dar cred că în momentul de față e mai mult decât suficient și da, cu siguranță în momentul de față se poate crea așa o stare în care toată lumea să benficieze de stadioanele frumoase pe care tot le-am ridicat. Important e să le folosească toată lumea”, consideră polistul.

Timișoara e tot în stadiul de a aștepta stadioane. ”Sperăm să se și concretizeze, pentru că asta așteptăm și noi. Se vorbește, dar cam toată lumea așteaptă și rezultate!”, a punctat el despre acest aspect.

Denis Moldovan, titularizat în locul lui Rareș Murariu

La conferința de presă premergătoare meciului a vorbit Rareș Murariu. Titular a fost însă mai tânărul Denis Moldovan, jucător sub vârstă. Murariu e rudă cu Pantilimon, dar fostul portar de la Manchester City a avut cuvinte de laudă despre fratele lui Horațiu Moldovan de la Rapid, care l-a ținut pe colegul său rezervă la acest meci. Asta, cu toate că la golul marcat de Dinamo a gafat.

”E important pentru el, e un portar tânăr, e important să muncească foarte mult pentru că e la început de carieră. E o experiență pentru el ceea ce s-a întâmplat astăzi. Am mulți copii în componența lotului și cred că pentru ei este important să se lovească de astfel de momente. Așa le poate crește și încrederea”, a punctat Pantilimon despre tânărul goalkeeper adus iarna aceasta la Timișoara.

Moldovan, însă, a greșit, dar managerul crede că nu trebuie dramatizat. ”Sunt lucruri care se întâmplă. El e un portar tânăr, de mare viitor. Noi avem mare încredere că au un poențial enorm în spate. Greșelile fac parte din fenomen. O să se mai întâmple. Nu o să fie prima și ultima. Important e ca el să învețe din lucrurile acestea și să știe că noi cei din club îi acodămun sprijin important. Așa cum o facem pentu fiecare jucător pc are îl avem în componența lotului”, a mai adăugat Costel Pantilimon.

Foto: Valentina Sarosi (Mediafax Foto), Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Mihai Pop și Alexandra Pandrea (ProSport)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/euforie-mare-la-poli-timisoara-dupa-egalul-cu-dinamo-octavian-benga-dedic-acest-punct-tuturor-banatenilor-gavra-e-optimist-ca-echipa-se-poate-salva-de-la-retrogradare-19263044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dramatism-pe-arcul-de-triumf-cu-dinamo-traind-la-intensitate-maxima-finalul-de-joc-cu-poli-timisoara-si-sarbatorind-accederea-in-play-off-ovidiu-burca-istoria-si-19262910

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-e-marea-surpriza-din-play-off-concordia-chiajna-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-marile-dezamagiri-componenta-grupelor-de-play-off-si-play-out-si-numarul-de-puncte-cu-care-se-incepe-19263026

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Anda DELIU 13 Mar. 2023, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă