Costel Lazăr: ”Repetăm testele pentru că unele dintre ele nu sunt concludente.” Directorul sportiv al Petrolului spune că echipa a mai avut probleme cu testele și s-au dovedit erori

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jul. 2020, 17:26 Liga 2
Costel Lazăr: ”Repetăm testele pentru că unele dintre ele nu sunt concludente.” Directorul sportiv al Petrolului spune că echipa a mai avut probleme cu testele și s-au dovedit erori

Directorul sportiv al clubului Petrolul, Costel Lazăr, consideră că rezultatele pozitive ale testelor împotriva COVID-19 sunt neconcludente în acest moment și că vor fi repetate pentru a se cunoaște cu exactitate dacă cei cinci jucători din lot sunt infectați sau nu. Conducătorul dezvăluie chiar că echipa a mai întâmpinat astfel de probleme în testările obligatorii precedente și s-a constatat a fi erori. Toți cei depistați pozitiv în urma testării efectuate ieri sunt asimptomatici.

”Repetăm testele pentru că unele dintre ele nu sunt concludente. Nominal nu vă pot spune nimic, dar ca număr, da, e vorba de cinci fotbalişti. Le repetăm în cursul zilei de astăzi, până diseară o să avem rezultatele. Noi am mai avut o situaţie când s-au anulat testele, probabil o greşeală de transport sau recoltare. Mai sunt probleme cu aparatele. Când echipa era în carantină am avut o situaţie în care ni s-a spus că aparatele nu le poate citi şi trebuie să le repetăm. E o problemă pe care până diseară o clarificăm”, a declarat Costel Lazăr pentru Agerpres.

Din informațiile Liga2.ro, există și un al șaselea caz depistat pozitiv la Petrolul. E vorba despre magazionerul clubului. Dintre cei cinci jucători, unul ar fi Younes Hamza.

Costel Lazăr: ”Noi sperăm să fie negative testele şi să nu fie cazul să intrăm din nou în carantină”

După apariția acestei știri în presă, despre cazurile de infectare cu COVID-19 de la Petrolul a vorbit și Bogdan Nica, șeful Direcției de Sănătate Publică Prahova, care a precizat că cei cinci jucători depistați pozitiv sunt internați la spitalul din Câmpina și că restul lotului antrenat de Costel Enache a intrat în izolare pentru 14 zile. Dacă trupa ploieșteană va fi nevoită să stea atâtea zile în carantină, atunci și meciul cu Rapid, din etapa a 2-a a play-off-ului va fi amânat.

Costel Lazăr infirmă însă că jucătorii sunt internați la Câmpina și spune despre șeful DSP Prahova că vorbește în necunoștință de cauză.

”Meciul cu Rapid e săptămâna viitoare, de ce să nu se mai pună în discuţie? Dacă testele vor fi negative, de ce să intrăm din nou în izolare 14 zile, că nu înţeleg? Noi trebuie să intrăm în carantină de două ori? Noi sperăm să fie negative testele şi să nu fie cazul. Cei de la DSP nici nu au primit rezultatele şi ies cu fel de fel de declaraţii. Deocamdată nu se pune problema ca jucătorii să fie internaţi în spital. Ei trebuie să declanşeze o anchetă în momentul în care vor ieşi pozitivi, noi sperăm să nu fie cazul”, a mai spus Lazăr pentru Agerpres.

De exemplu, în cazul echipelor Dinamo și FC Botoșani, unde au fost, de asemenea, infectări cu COVID-19, jucătorii n-au stat în izolare 14 zile și au jucat din etapa următoare.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jul. 2020, 17:26 Liga 2
Pe aceeași temă