Costel Enache, optimist că Poli Iași poate pleca neînvinsă din Ghencea, cu Steaua: ”Avem armele noastre și putem spera la un rezultat pozitiv”

Narcis POHOAȚĂ 03 Mar. 2022, 15:59 Liga 2
Costel Enache, optimist că Poli Iași poate pleca neînvinsă din Ghencea, cu Steaua: ”Avem armele noastre și putem spera la un rezultat pozitiv”

După remiza din Copou cu FC Brașov (scor 1-1), Poli Iași a ajuns la cea mai lungă serie de meciuri fără victorie din acest sezon, înregistrând patru rezultate de egalitate în ultimele tot atâtea runde. E de precizat însă că jocul cu Brașovul a fost abia primul disputat în acest an, dar și faptul că echipa se află într-o serie de șase partide fără eșec, primele două fiind câștigate.

Considerat mai degrabă un eșec, egalul cu FC Brașov, ținând cont de adversarul întâlnit, unul inferior în clasament, remiza din primul meci oficial al anului l-ar mulțumi însă pe antrenorul Costel Enache în duelul de vineri, cu Steaua, din debutul etapei a 18-a a ligii secunde, meci programat în Ghencea, cu începere de la ora 17:30.

Va fi o partidă extrem de importantă pentru moldoveni, care poate fie să readucă liniștea în Copou, ușor tulburată de rezultatul dezamăgitor din runda anterioară, fie tensiona și mai mult atmosfera.

Costel Enache, încrezător că elevii săi pot obține un rezultat pozitiv cu Steaua

Înainte de plecarea spre București, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a declarat că echipa sa este capabilă să obțină un rezultat pozitiv în Ghencea, asta însemnând inclusiv un punct.

”Ne așteaptă un joc greu, Steaua a început bine acest an (n.r. –5-0 la Buftea cu Unirea Constanța), cu un joc consistent și un scor concludent. Eu sunt pozitiv și încrezător. Cred în forța echipei nostre, pentru că în ultimele șase jocuri de campionat am primit doar două goluri, dintre care unul din 11 metri, pe care și acum îl consider îndoielnic. Cred că ne putem apăra bine, am văzut că avem și calitate la construcție mai bună decât în prima parte a campionatului și consider că suntem o echipă bună de contraatac. Avem armele noastre și putem spera la un rezultat pozitiv, ceea ce înseamnă și un egal, pentru că întâlnim o echipă puternică, constantă pe parcursul campionatului”, a declarat Costel Enache în cadrul unei conferințe de presă.

Echipa poate progresa, e de părere Enache

Antrenorul a punctat că nu are ce să le reproșeze jucătorilor săi după primul meci din acest an și că, dacă va continua în acest ritm, echipa va putea progresa: ”Deși nu am avut un rezultat bun în prima etapă, acasă, mari reproșuri nu am ce să le fac jucătorilor mei. A fost un joc pe care l-am controlat tactic după raportul InStat, iar pe partea fizică am văzut implicare din partea jucătorilor mei. Sigur, au fost greșeli în timpul jocului, dar la modul general echipa cred că a jucat cam ceea ce pregătisem, mai ales în prima parte a jocului. În repriza a doua, pentru că am jucat cu doi atacanți, am avut un joc mai direct, de luptă, am avut oportunități, dar nu am fost lucizi la ultima pasă sau la partea de finalizare. Dacă am continua lucrurile așa, eu cred că putem progresa foarte mult.”

Costel Enache nu va conta în acest meci pe Cristian Pușcaș și Ionuț Pelivan, accidentați.

Tiberiu Serediuc: ”De ce nu, putem chiar și să câștigăm”

Tiberiu Serediuc, unul dintre cei mai experimentați jucători ai formației din Copou, este și el încrezător că Poli poate obține un rezultat pozitiv pe terenul Stelei.

”Urmează un meci greu, cu o echipă bună, dar suntem pregătiți pentru ceea ce urmează și sper să venim cu un rezultat pozitiv de la București. De ce nu, putem chiar și să câștigăm! Avem încredere, ne-am pregătit pentru acest lucru și vrem să demonstrăm pe teren, să nu-i dezamăgim pe suporteri. Faptul că jucăm pe un stadion nou, cu suporteri, ar trebui să ne motiveze pe toți și să dăm tot ce avem mai bun. Eu am încredere în echipă”, a declarat Tiberiu Serediuc.

  • Steaua se află pe locul 6 în Liga 2, cu 31 de puncte și cu șanse mari la play-off, însă trebuie să-și câștige ultimele două jocuri din sezonul regular, cu Poli Iași (acasă) și Metaloglobus (deplasare).
  • În schimb, Poli Iași ocupă locul 11, cu 22 de puncte, cu două puncte peste a doua poziție de baraj de menținere în Liga 2. Mai are meciuri cu Steaua (deplasare) și Astra (acasă), înainte de a merge în play-out, unde va lupta pentru a rămâne în eșalonul secund.

Conferința de presă în care au vorbit Costel Enache și Tiberiu Serediuc, înainte de Steaua – Poli Iași:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

Narcis POHOAȚĂ 03 Mar. 2022, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă