Steaua a executat Unirea Constanța, satelitul neoficial al FCSB! Daniel Oprița era ”puțin supărat” la pauză: ”Aveam vechea noastră problemă.” Cum vrea antrenorul să scape de presiunea play-off-ului

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 21:04 Liga 2

Cu doar o noutate în primul ”11” față de lotul pe care l-a avut în prima parte a sezonului, Steaua a început în trombă meciurile oficiale din 2022. În fața Unirii Constanța, satelitul neoficial al FCSB, echipa lui Daniel Oprița a defilat la Buftea, la baza federației, acolo unde fosta Farul Constanța și-a programat acest joc, fiindcă gazonul stadionului Sparta din Techirghiol este în refacere.

5-0 a arătat tabela de marcaj la final în favoarea echipei ”militare”, după ce a controlat jocul autoritar și a fost încurajată și de o galerie numeroasă situată în a doua repriză în spatele porții la care Bărbulescu și compania au atacat. Altfel, descătușarea s-a produs chiar în repriza a doua, când au fost marcate patru dintre cele cinci goluri.

  • Valentin Bărbulescu (11), Dean Beța (51), Darius Oroian (65), Robert Neacșu (86) și Adrian Popa (90+3) au înscris în poarta apărată de Răzvan Udrea.

Daniel Oprița, puțin supărat la pauză și bucuros la final: ”Am discutat puțin mai tare cu ei, să zic”

După jocul de la Buftea, Daniel Oprița s-a declarat bucuros la final, după ce la pauză era ”puțin supărat”. Antrenorul Stelei s-a temut că ocaziile de gol ratate în prima repriză de jucătorii săi ar putea să se răzbune în partea secundă.

”Sunt mulțumit și bucuros în același timp că am reușit să câștigăm. Am făcut un meci bun. Am fost puțin supărat la pauză, am și intrat în vestiar și am discutat puțin mai tare cu ei, să zic, să se concentreze, că aveam vechea noastră problemă: ne cream ocazii și nu reușeam să înscriem, iar la fotbal se poate întoarce această situație. Au ieșit așa cum trebuie de la vestiar și am reușit să câștigăm categoric. Și în prima repriză am jucat bine, de asta m-am și supărat, pentru că n-am jucat rău, ne-am creat ocazii, doar că nu am reușit să le fructificăm. Asta m-a deranjat. În a doua repriză a fost ce trebuie!”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Oprița așteaptă pași greșiți din partea contracandidatelor la pozițiile de play-off

Steaua se menține pe locul 6 în Liga 2, ultimul care duce în play-off la finalul sezonului regular, din care au mai rămas de disputat doar două etape. Contracandidatele au câștigat și ele tot astăzi, FC Buzău (4-1 cu Astra), FK Miercurea Ciuc (2-0 cu Unirea Dej) și Unirea Constanța (3-0 la Dacia Unirea Brăila), astfel că, momentan, nu s-a schimbat nimic în clasament, iar jocurile mai grele abia urmează.

Oprița și-ar dori ca adversarii să se încurce, iar Steaua să se califice în play-off din etapa următoare, după ce va învinge Poli Iași pe teren propriu.

”Suntem la mâna noastră, important este să ne uităm la noi, să ne facem jocul nostru și să ne câștigăm meciurile pe care le avem. Nu că ne-am uitat și la celelalte, e clar că ne uităm și e cu atât mai bine dacă o echipă se încurcă și nu mai pune presiune pe noi. Dar, și așa, dacă ne calificăm în play-off, e bine să ne calificăm cu cât mai multe puncte.

Cred că se va duce lupta pentru play-off până la ultimul meci. Sper să câștigăm meciul cu Iași și poate suntem în play-off atunci, dacă celelalte rezultate vor fi bune pentru noi”, a spus Oprița.

Steaua mai are meciuri cu Poli Iași (acasă, 4 martie, ora 17:30) și Metaloglobus (deplasare).

Unirea Constanța, nu ”satelit” al FCSB

Întrebat dacă s-a gândit la Unirea Constanța ca la un satelit al FCSB-ului, având în vedere că aproape toți jucătorii pe care îi are în lot sunt de la clubul lui Gigi Becali, antrenamentele le desfășoară la baza vicecampioanei, ba chiar îi folosește și echipamentul, Oprița a spus că nu a primit lucrurile în această direcție.

”Nu m-am gândit la asta. M-am gândit că jucăm împotriva Unirii Constanța și atât, o echipă tânără. Până la urmă sunt mulțumit că am reușit să câștigăm”, a declarat antrenorul Stelei.

Adi Popa ”e bine din punct de vedere fizic”

Unul dintre marcatorii Stelei a fost Adi Popa, cel mai experimentat jucător din lot. Acesta a bifat al optulea meci în acest sezon pentru trupa din Ghencea, însă doar primul său gol. Oprița îl simte pe cel poreclit ”Motoreta” că începe să fie din ce în ce mai pregătit fizic.

”Popică e din ce în ce mai bine, are alt ritm. În vară (n.r. – a vrut să spună în prima parte a sezonului, de toamnă) n-a avut jocuri, n-a jucat în meciuri amicale și nu i-a fost ușor. Acum e bine din punct de vedere fizic, a intrat astăzi foarte bine, a reușit să înscrie și în continuare sper să fie din ce în ce mai bine”, a comentat Daniel Oprița despre jucătorul de 33 de ani.

Explicațiile lui Oprița despre motivul pentru care Steaua a făcut doar trei achiziții în iarnă

Daniel Oprița a explicat și motivul pentru care echipa sa a perfectat doar trei transferuri în această iarnă, deși la începutul pregătirii anunța venirea a trei jucători străini, dar și a altor achiziții.

Cu Steaua au semnat Cristian Bustea (27 de ani, fundaș sau mijlocaș de bandă, ultima dată la UTA), singurul care a și fost folosit titular cu Unirea Constanța, Claudiu Dragu (30 de ani, atacant, ex Astra) și Iustin Răducan (16 ani, atacant, ex Sport Team), ultimii doi fiind introduși pe final de meci.

”Atât s-a putut la momentul ăsta și, am mai zis, am stat și am făcut o analiză, la ce puncte am pierdut, când le-am avut în mână. Puteam să fim pe locul 2 sau 3 lejer, la cum am pierdut punctele, pentru că dacă mă uit la punctele pe care le-am câștigat, nu e vreunul de care să zicem că l-am câștigat cu noroc, să dăm gol prin prelungiri sau că nu l-am meritat. Echipa, în mare, așa, a jucat cam ce trebuie, doar că au fost câteva meciuri în care ne-a lipsit golul. Dar, ca și joc, am făcut meciuri bune”, a spus Daniel Oprița.

Steaua în meciul cu Unirea Constanța: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Drăghici (Em. Pacionel 84), Enceanu (Ius. Răducan 84), Bărbulescu (cpt.), Bustea (Ad. Popa 76) – Chipirliu (Cl. Dragu 76), Buhăescu (Șt. Pacionel 60). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Fl. Răsdan, Ad. Ilie, Bactăr.

Steaua ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2 după 17 etape, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu FC Buzău (locul 5) și imediat sub ea se află FK Miercurea Ciuc (29 puncte) și Unirea Slobozia (27 puncte). Acestea trei sunt principalele ei adversare pentru ocuparea unui loc din cele două rămase disponibile pentru play-off, primele patru fiind acontate.

Foto: CSA Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-rasufla-usurata-dupa-victoria-cu-cs-comunal-selimbar-marius-burca-aveam-nevoie-ca-de-aer-de-victorie-insa-bucurestenii-pastreaza-sanse-foarte-mici-la-play-off-19220859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-fc-hermannstadt-incurajati-de-suporteri-la-ultimul-antrenament-inainte-de-primul-meci-oficial-din-2022-marius-maldarasanu-despre-gestul-fanilor-si-asteptarile-de-la-partida-cu-dunar-19220918

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 21:04 Liga 2
Pe aceeași temă