Costel Enache a stabilit lotul Politehnicii Iași pentru stagiul de pregătire de la Buftea. Ultimul jucător la care a renunțat și juniorul care l-a impresionat

Narcis POHOAȚĂ 13 Feb. 2022, 09:46 Liga 2
Costel Enache a stabilit lotul Politehnicii Iași pentru stagiul de pregătire de la Buftea. Ultimul jucător la care a renunțat și juniorul care l-a impresionat

După ce au renunțat la un cantonament în Turcia și în această iarnă, ca și în vara trecută, din rațiuni financiare, oficialii Politehnicii Iași au optat în cele din urmă pentru o variantă de avarie.

Astfel, cu două săptămâni înainte de reluarea campionatului Ligii 2, ieșenii vor pleca, astăzi, într-un stagiu de cinci zile la Buftea, la baza Federației Române de Fotbal.

Trei amicale pentru Poli Iași în stagiul de la Buftea

Dacă în perioada petrecută la Iași s-a pus accentul pe acumulările fizice, fiind programate în același timp și cinci meciuri amicale, antrenorul Costel Enache va încerca în minicantonamentul din Ilfov să cristalizeze un prim 11 în cele trei meciuri amicale.

Marți, ieșenii vor juca cu echipa națională Under 19, o zi mai târziu este programată o partidă cu FC Buzău, iar vineri, înaintea revenirii acasă, Poli va întâlni liderul Ligii 2, Petrolul Ploiești.

Astfel, dacă până acum Poli a jucat doar cu echipe din al treilea eșalon, iar rezultatele pot fi irelevante, ieșenii își vor putea măsura forțele în ultimele două meciuri amicale cu echipe de play-off.

  • Rezultatele obținute de Poli Iași în amicalele din această iarnă: 8-0 cu Poli Iași U19, 5-0 cu CSM Pașcani, 4-1 cu Știința Miroslava, 2-0 cu Bucovina Rădăuți și 0-1 cu Foresta Suceava.

Lot de 25 de jucători pentru Poli Iași, plus un francez în probe

După amicalul pierdut cu Foresta, în Copou, ieșenii au efectuat sâmbătă la prânz un antrenament, iar duminică după-amiază vor pleca spre Buftea.

Delegația ieșeană va cuprinde un lot de 25 de jucători, trei portari și 22 de jucători de câmp. Dintre jucătorii prezenți pe teren vineri, în amicalul cu Foresta (scor 0-1), nu vor face deplasarea la Buftea francezul Alegue, la care s-a renunțat, și stoperul Andrei Gal, de la Bistrița, pe care ieșenii vor totuși să-l transfere, pentru viitor.

În schimb, Costel Enache i-a inclus în lot pe doi dintre juniorii cu calități din cadrul Academiei, mijlocașul Alexandru Hrib, născut în anul 2005 și atacantul Ionuț Cristian Grigoriu, născut în anul 2004, tineri care au lăsat o bună impresie în meciurile amicale.

Pe lângă cei 25 de jucători, Enache îl va testa în următoarele amicale și pe francezul Jeremy Mawatu, în vârstă de 24 de ani. Acesta a evoluat în carieră la formațiile franceze de ligă secundă Creteil, Auxerre B și Bobigny, precum și în Belarus, la echipa de prim eșalon FC Energetik BGU Minsk. La această din urmă echipă, Mawatu a marcat două goluri în 64 de meciuri în sezoanele 2019-2021.

Lotul deplasat de Poli Iași la Buftea:

portari: Ianoș Brînză, Teodor Axinte, Rareș Bârlădeanu;
fundași: Florin Plămadă, Okan Chatziterzoglou, Christ Kouadio, Tiberiu Serediuc, Alexandru Stan, Dragoș Ungurenașu, Ștefan Cană, Cătălin Defta, Adrian Ionuț Ilie;
mijlocași: Robert Asăvoaei, Francisc Cristea, Belmin Muratovic, Cristian Pușcaș, Alexandru Mărieș, Paul Chiorean, Ioan Pop, Ionuț Pelivan, Alexandru Hrib (junior, născut 2005), Alexandru Aftanache;
atacanți: Sekou Camara, Mykhailo Plokhotnyuk, Ionuț Cristian Grigoriu (junior, născut 2004).

Costel Enache: ”Suntem în grafic cu pregătirea”

Înainte de plecarea spre Buftea, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a declarat că echipa din Copou este în grafic cu pregătirea, fiind optimist că jocul va fi la un nivel superior față de prima parte a campionatului.

”Ne-am ținut de o planificare și suntem în acest grafic. E prima săptămână pe care am făcut antrenamente pe teren de iarbă, e o diferență mare față de sintetic, reactivitatea e cu totul alta. Pe graficul fizic suntem bine, începem să mergem pe partea specifică de relații de joc, de poziționări, combinații, lucruri de structură tactică. Cu omogenitatea celor din prima parte a campionatului și cu soluțiile venite în iarnă putem fi mai puternici decât în prima parte. Eu sunt optimist”, a declarat antrenorul Costel Enache, care a explicat care sunt obiectivele pentru ultima parte a sezonului: ”În primul rând trebuie să consolidăm poziția echipei, în al doilea rând trebuie să creăm un nucleu de bază și să căutăm soluții pentru ce va urma. Un proiect frumos, cu anul următor o rută pentru promovare. Va fi o parte de selecție pentru toți jucătorii noștri și din grupul care o să confirme se va naște o echipă cu forță pentru anul viitor.”

Poli Iași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu 21 de puncte, șanse la play-off mai are, însă sunt doar teoretice, iar în ultimele trei etape ale sezonului regular va întâlni FC Brașov (acasă), Steaua (deplasare) și Astra (acasă).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-esec-in-amicale-pentru-poli-iasi-a-pierdut-pe-emil-alexandrescu-cu-foresta-suceava-costele-enache-va-primi-in-probe-un-mijlocas-francez-19219192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-iasi-s-a-despartit-de-marian-tarsa-mijlocasul-nu-excludere-o-noua-revenire-la-clubul-din-copou-dandu-l-ca-exemplu-pe-nicolo-napoli-in-relatia-cu-fc-u-craiova-19219109

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-managerul-politehnicii-iasi-optimist-ca-echipa-va-primi-bugetul-solicitat-de-la-municipalitate-florin-briaur-fara-aceasta-suma-nu-putem-promova-ce-spune-despre-raportu-19219009

Narcis POHOAȚĂ 13 Feb. 2022, 09:46 Liga 2
Pe aceeași temă