Cosmin Stan, spectaculos după ce a reușit menținerea în Liga 2 cu CSC Dumbrăvița, chiar de ziua sa: ”Asta chiar nu o să o uit niciodată. Până închid ochii. M-a și pupat jumătate de stadion”

Anda DELIU 23 Apr. 2023, 16:01 Liga 2

CSC Dumbrăvița și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2 după ce, sâmbătă, s-a impus cu scorul 4-0, pe teren propriu, în fața formației Viitorul Pandurii Târgu Jiu, și ea salvată de la retrogradare de runda trecută.

Un succes obținut de timișeni în fața unul adversar care nu s-a antrenat toată săptămână și a făcut grevă, dar asta nu a putut știrbi din bucuria alb-verzilor, și, mai ales, pe a lui Cosmin Stan, care a împlinit în ziua partidei 49 de ani.

Viitorul Pandurii a fost victimă sigură la Dumbrăvița

CSC Dumbrăvița nu a avut probleme în a domina meciul cu formația olteană, matematic scăpată de emoțiile retrogradării și care a fost în grevă toată săptămână, după cum a spus și antrenorul său, și a avut inclusiv tentativa de a refuza deplasare, ultima pentru ea în acest sezon.

În minutul 12, Adrian Zaluschi a marcat după o minge venită de la Curea. Oltenii au avut o ocazie prin Dragu, dar și prin Țegle, însă autorul primului gol a fost faultat de Vulpe în careu. În minutul 37, Răzvan Ghinescu a înscris din penalty, iar gazdele au intrat cu 2-0 la pauză.

Dumbrăvițenii au continuat să domine jocul și în repriza a doua. În minutul 73, Piftor s-a distrat cu adversarul, mingea a ajuns la Toma, apoi la Denis Curea, care a marcat din 6 metri. Cireașa de pe tort a fost golul din minutul 81, marcat de Andrei Toroc, jucător de doar 15 ani. Martinov a recuperat balonul și i-a trimis juniorului, care l-a învins pe Udrea.

Pe final, timișenii au mai avut o ocazie mare prin Luca Bodri.

CSC Dumbrăvița în victoria din play-out cu Viitorul Pandurii: Trifon – Tismonar, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu (Gîsă 66’) – Tănase, Salhi – Curea (Toroc 74’), Zaluschi (Niakate 66’), Piftor (Martinov 74’) – Paulevici (L. Bodri 78’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Moțiu, P. Simon, Amariei.

Cosmin Stan numește greva oltenilor ”vacanță”. ”Noi zici că am făcut jocul vieții”

Deși s-a știut de greva echipei gorjene, Cosmin Stan s-a făcut că nu știe și a spus doar că adversarul era relaxat.

”Ne-am temut un pic de meciul acesta, pentru că era meciul care ne aducea menținerea în Liga 2. M-am temut un pic să nu fie o presiune un pic prea mare pe jucători, dar mi-am dat seama din momentul când i-am văzut. Când au ajuns dimineață la stadion, când i-am văzut cât erau de hotărâți, a simțit că astăzi o să fie un meci, practic, fără istoric. Noi ne-am dorit foarte mult, ei probabil au venit ca în vacanță, pentru că erau salvați de săptămână trecută și probabil că nu au putut să se capaciteze pentru jocul de astăzi. Noi, în schimb, am jucat exact ceea ce trebuia. Zici că am făcut jocul vieții fiecare dintre noi. Exact cum ne-am dorit în meciul acesta”, a spus antrenorul Dumbrăviței.

Laude pentru tinerii marcatori Andrei Toroc și Denis Curea

Pe lista marcatorilor s-au înscris Andrei Toroc, de 15 ani, și Denis Curea, de 19 ani.

Cosmin Stan i-a lăudat pe ambii. ”Nu știu dacă e cel mai tânăr, dar e cel mai tânăr marcator 100 la sută (n.r. – despre Toroc). Un copil foarte talentat, sper să continue mai departe tot așa, pentru că îi văd un viitor mare. Un copil cu atâta naturalețe la 15 ani, mare lucru. La Curea i-am zis înainte de meci că ar fi cazul și cred că o să dea primul lui gol astăzi. Uite că o dat. Mă bucur că nu l-am schimbat, pentru că era pentru schimbare în următoarele 5 minute. Dacă nu reușea să marcheze ar fi fost schimbat (n.r. – și a și fost schimbat cu Toroc), a punctat antrenorul echipei din Dumbrăvița.

  • Denis Curea are 18 meciuri jucate pentru CSC Dumbrăvița în acest sezon de Liga 2, nouă începute ca titular și în șase dintre ele a fost integralist. A adunat 1003 minute pe teren și a marcat un gol.
  • Andrei Toroc are două meciuri disputate pentru echipa timișeană și are în total 22 de minute pe teren în Liga 2, la 15 ani.

Cosmin Stan, aniversare de neuitat

Cosmin Stan a ajuns la 49 de ani să fie împlinit profesional, cu toate că, deocamdată, este și dascăl, așa cum a fost, spre exemplu, și Cristian Pustai la începuturile ascensiunii sale cu Mediaș. El a spus că a simțit emoții, la meciul cu Viitorul Pandurii, aproape ca în ziua promovării în Liga 2, când învingea în deplasare Reșița.

”E o încununare în momentul de față. Foarte multă relaxare pe ceea ce urmează până la sfârșitul lunii iunie și rezultatele acestea ne obligă pentru sezonul viitor. Sper să fie totul în regulă, să primim licența. Cred că o să pregătim multe surprize plăcute celor care ne simpatizeză și sezonul viitor. Am trăit mult mai intens meciul de la Reșița, pentru că am ajuns la penalty-uri. Înainte de joc starea de spirit era tot cam aceeași. Dar astăzi, cum meciul a fost fără istoric și am câștigat foarte clar, partida nu a mai fost cu presiunea aia ca la meciul de la Reșița. Dar consider că menținerea noastră în Liga 2 și faptul că am făcut 33 de puncte când mai sunt încă două etape, consider că e o perfomanță mai mare decât promovarea noastră de la Liga 3 la Liga 2”, a punctat antrenorul echipei CSC Dumbrăvița.

”Principalul” timișorean a spus că această aniversare a sa, deși nu e rotundă, nu o va uita toată viața. ”Asta chiar nu o să o uit niciodată. Până închid ochii! Chiar n-am cum să uit. S-a nimerit exact așa, salvarea de la retrogradare, sau menținerea, că e urât zis salvarea de la retrogradare, că nu am fost în niciun moment amenințați de retrogradare pe parcursul sezonului acestuia. Menținerea în Liga 2, o încununare chiar de ziua mea de naștere. Ce poate să fie mai frumos. Și să mă pupe jumătate de stadion, oameni pe care nu i-am văzut în viața mea”, a conchis Stan.

CSC Dumbrăvița și-a asigurat menținerea în Liga 2 cu două etape înainte de finalul play-out-ului

În urma victoriei cu Viitorul Pandurii, CSC Dumbrăvița a acumulat 33 de puncte și a devansat cu un punct echipa pe care tocmai a învins-o, urcând pe locul 3 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 și asigurându-și matematic, sportiv, menținerea în acest eșalon în care a promovat în premieră vara trecută.

În acest sezon, Dumbrăvița mai are de disputat două jocuri, miza probabil fiind să se mențină pe locul 3. Va mai juca în deplasare la Progresul Spartac (locul 5, 23 puncte), la Buftea, și acasă cu FC Brașov (locul 1, 40 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-a-recunoscut-cu-barbatie-ca-viitorul-pandurii-a-facut-greva-discurs-manifest-dupa-esecul-dur-cu-dumbravita-despre-problemele-jucatorilor-sai-si-ale-fotbalului-banatean-timis-19267885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-intunecata-pentru-poli-timisoara-retrogradata-matematic-paul-codrea-vorbeste-de-salvat-onoarea-galeria-a-intors-spatele-jucatorilor-19267993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-trist-in-liga-2-pentru-ripensia-in-fata-propriilor-fani-iulian-muntean-dupa-esecul-drastic-cu-fc-brasov-ma-asteptam-la-mai-multa-concentrare-patronul-nu-stie-ce-vrea-mai-d-19267751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

Anda DELIU 23 Apr. 2023, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă