Optimism la CSC Dumbrăvița înainte de jocul de la Târgoviște. Cosmin Stan: ”Am ajuns în situația de a ne putea bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga 2”

Anda DELIU 21 Sep. 2023, 16:57 Liga 2
Optimism la CSC Dumbrăvița înainte de jocul de la Târgoviște. Cosmin Stan: ”Am ajuns în situația de a ne putea bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga 2”

CSC Dumbrăvița are o deplasare la Târgoviște în următoarea etapă din Liga 2, după trei victorii consecutive în campionat. Seria pozitivă îl face pe antrenorul Cosmin Stan să fie optimist, dar și pe fani, care la următoare deplasare, de la Dej, ar dori să se organizeze ca galerie!

Chindia nu-l sperie pe antrenorul Dumbrăviței

Antrenorul singurei echipe timișene prezentă în primele două ligi a vorbit despre calitatea lotului Chindiei, dar spune că echipa sa e capabilă să bată pe oricine.

”Cei de la Chindia au și avut un program mai dificil, au jucat cu adversari puternici, care trag la play-off. Au un lot de jucători foarte buni și, din acest punct de vedere, cred că ei, FC Argeș și Chiajna stau cel mai bine, cu jucători mulți cu experiență, care au meciuri în prima ligă sau chiar la echipa națională. E și cazul celor de la Chindia, care au jucători din naționala Republicii Moldova. Din acest punct de vedere, e un adversar foarte puternic. Începutul lor de campionat nu a fost așa cum și l-au dorit, au lacune în rezultate și în exprimarea în joc. Sper să nu greșesc, dar cred că noi am ajuns în acest moment în situația de a ne putea bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga 2. E părerea mea, sper ca rezultatul și jocul din următoarele meciuri să confirme ceea ce spun. Nu ne e frică de adversar, mergem încrezători și la Târgoviște. Nici n-am avea cum să mergem altfel, după trei victorii consecutive”, a declarat Cosmin Stan.

  • 1-0 la CS Mioveni, 3-1 la Progresul Spartac și 6-1 la Ghiroda cu CS Tunari sunt ultimele rezultate înregistrate de CSC Dumbrăvița în Liga 2, unde este neînvinsă de patru etape, iar în șase runde are un singur eșec înregistrat (1-2 la CSM Reșița) și două egaluri (0-0 cu Corvinul și 1-1 cu Viitorul Pandurii).

Cosmin Stan, înaintea jocului cu Chindia: ”Suntem pe un trend ascendent, astfel că e destul de ușor de gestionat acest optimism”

Pentru acest joc e indisponibil doar Salhi, suspendat după eliminarea din jocul restant cu Progresul Spartac. Echipa a rulat miercuri seara și rezervele la un joc-școală cu UTA U18.

Cosmin Stan e convins că meciul cu o echipă retrogradată din prima ligă îi face pe jucători să fie motivați.

”Nu putem merge doar pe o linie ascendentă sau doar descendentă. Avem suișuri și coborâșuri, cum se întâmplă la orice echipă. Acum suntem, într-adevăr, pe un trend ascendent, astfel că e destul de ușor de gestionat acest optimism, înaintea unui meci cu o echipă bună, care are pretenții de promovare în prima ligă. Dacă am fi întâlnit un adversar de pe ultimele locuri, probabil că situația ar fi fost mai greu de gestionat. Așa, cred că e destul de ușor, fiecare dintre jucători e conștient de importanța acestui joc, pentru că un rezultat bun la Târgoviște ne-ar consolida locul în clasament, am rămâne sus și ar fi un început de sezon foarte bun pentru noi”, a adăugat Stan.

  • Chindia a jucat abia marți în runda a 6-a a Ligii 2 și a remizat in extremis, cu gol marcat în prelungiri, în deplasarea de la Piatra Neamț, 1-1 cu nou-promovata Ceahlăul. CSC Dumbrăvița a jucat sâmbătă dimineață cu CS Tunari, în fața căreia a înregistrat cel mai clar succes al ei, 6-1, de când a ajuns în eșalonul secund.

Fanii CSC Dumbrăvița vor să fie lângă echipă la următoarea deplasare

Altfel, acum, la Târgoviște, e o deplasare mai lungă pentru CSC Dumbrăvița, dar fanii ar dori să meargă cu echipa la cele mai apropiate, după cum reiese dintr-un comunicat de zilele trecute al clubului.

”Clubul nostru a fost informat de Asociația Suporterilor că există interes în rândul susținătorilor pentru o deplasare la meciul din etapa a IX-a cu FC Unirea Dej având în vedere și că distanța față de Dumbrăvița nu e foarte mare. În aceste condiții, clubul a decis să ofere gratuit transportul și intrarea la meci a suporterilor noștri interesați de această deplasare, prin punerea la dispoziție a unui microbuz de 22 de locuri, cu condiția să existe cle puțin 15 doritori”, a anunțat CSC Dumbrăvița.

Cu 11 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 5 în Liga 2 după șase etape. Chindia Târgoviște, o echipă cu mari pretenții, ocupă abia locul 10, cu 7 puncte. Meciul din runda a 7-a a campionatului e programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște.

Foto: Leckzi Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-nu-s-a-schimbat-prea-mult-nici-cu-miriuta-antrenor-19285625

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-anuntat-un-parteneriat-cu-un-lant-farmaceutic-major-care-nu-va-aparea-pe-echipamentul-de-joc-seful-echipei-nu-stie-cum-s-a-ajuns-la-acest-sponsor-19285535

Anda DELIU 21 Sep. 2023, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă