Cosmin Petruescu, precaut înainte de meciul Ripensiei cu FC Brașov: ”0-6 e un rezultat periculos și pentru ei, și pentru noi.” Golda vrea primul succes pe teren propriu

Anda DELIU 20 Aug. 2021, 17:39 Liga 2
Cosmin Petruescu, precaut înainte de meciul Ripensiei cu FC Brașov: ”0-6 e un rezultat periculos și pentru ei, și pentru noi.” Golda vrea primul succes pe teren propriu

Ripensia va juca al treilea meci pe teren propriu acasă în primele patru etape ale noului sezon de Liga 2 și al treilea la rând cu o nou-promovată. De data aceasta, pe arena Electrica vin cei de la FC Brașov, care au pierdut cu 0-6 meciul din runda trecută, cu Unirea Slobozia.

Cosmin Petruescu vrea ca elevii săi să nu se relaxeze și a încercat să-i țină conectați toată săptămâna.

Cosmin Petruescu înaintea meciului cu Ripensia: ”Calculele hârtiei ne dau pe noi favoriți. Sperăm să le respectăm”

În continuare, rămân accidentați doi titulari, Nemanja Sokovic și Radu Rogac. Ripensia este neînvinsă în acest sezon, după ce a reușit două egaluri acasă cu Dunărea Călărași (3-3) și Unirea Dej (0-0). A urmat un succes cu CS Comunal Șelimbăr (2-0).

Startul de sezon este, iată, mai accesibil pentru bănățeni, iar Petruescu știe că are acum o șansă bună pentru un nou succes. ”Un meci deschis oricărui rezultat, dar pe care ne dorim foarte mult să-l câștigăm. Jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, venim după o victorie în deplasare, avem un moral bun, suntem optimiști și cel puțin calculele hârtiei ne dau pe noi favoriți în acest meci. Sperăm să respectăm aceste calcule și să obținem cele trei puncte, pentru că sunt importante și ni le dorim foarte mult”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Relaxarea, ”interzisă” la roș-galbeni

Altfel, Petruescu le-a cerut jucătorilor să nu privească relaxați echipa antrenată de Ilie Stan. ”Relaxați nu sunt, cu siguranță. Am avut toată această săptămână la dispoziție. Am avut foarte multe discuții cu ei. Chiar dacă adversarul nostru vine după un rezultat de 0-6. Dacă vreți să facem o glumă, un rezultat periculos și pentru ei, dar și pentru noi. Și din acest punct de vedere am discutat cu ei în permanență și cred eu că am face o foarte mare greșeală dacă am analiza Brașovul doar prin prisma ultimului rezultat. Am avut grijă să le dăm toate informațiile de care au nevoie pentru a obține toate cele trei puncte în partida de mâine”, a mai spus ”Conferențiarul”.

Denis Golda vrea să continue să marcheze

Atacantul ripensist care a adus victoria la Avrig, cu Șelimbăr, vrea să aducă și primul succes acasă pentru ripensiști.

”Noi tratăm fiecare meci la fel. Am văzut și eu rezumatul și faptul că au luat cartonaș roșu destul de repede. Cred că asta a fost cel mai important lucru în meciul acela. O să tratăm jocul cât se poate de serios și o să marcăm cât mai repede, ca să ne facem jocul mai ușor, mai ales că jucăm acasă. (n.r. – despre prima victorie acasă) Trebuie să vină, mai ales că trebuia să o facem mai repede, în primele etape. Dar trebuie să o facem mâine neapărat”, a spus Golda, autor al unei ”duble” în etapa trecută.

Cu 5 puncte, Ripensia e pe locul 8 în Liga 2. FC Brașov are 2 puncte și e pe locul 13. Meciul de pe Electrica are loc sâmbătă, la ora 11:00, în etapa a 4-a a campionatului.

Portar român născut în Spania, adus la Ripensia

Altfel, Ripensia a anunțat zilele trecute semnarea contractului cu Mark-Antony Lupu. Este vorba de un portar care a semnat primul său contract de profesionist.

Lupu are 17 ani și a semnat pe două sezoane, pană la finalizarea junioratului. El s-a născut la Zaragoza, dar a început fotbalul în România, la Infinity Târnăveni.

A mai fost legitimat la ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș și Viitorul Cluj. Sezonul trecut a fost împrumutat la Sepsi.

”Sunt bucuros că am semnat cu acest club, mi-au plăcut de la început atmosfera și modul de lucru de aici. Voi evolua la Liga Elitelor, însă m-am antrenat mult și cu echipa de seniori. Este un pas important în cariera mea și sper să mă ridic la nivelul cerințelor de la Ripensia”, a spus Lupu, fan al portarului sloven Jan Oblak.

La Ripensia, realist vorbind, nu are, deocamdată, șanse să apere la echipa de seniori.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Ripensia Timișoara

Anda DELIU 20 Aug. 2021, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă