Pleacă de la Corvinul după eliminarea din Europa?! Clubul nu-și mai permite să plătească salariile ”greilor” veniți recent. Bogdan Apostu a ieșit iar public: ”S-a putut doar pe perioada participării în cupele europene”

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 18:29 Liga 2
Pleacă de la Corvinul după eliminarea din Europa?! Clubul nu-și mai permite să plătească salariile ”greilor” veniți recent. Bogdan Apostu a ieșit iar public: ”S-a putut doar pe perioada participării în cupele europene”

Eliminată din cupele europene, Corvinul Hunedoara poate consemna trei plecări. Câteva dintre numele venite în această vară la formația din Liga 2 ar putea rezilia acordurile semnate pe sezonul în curs, pentru că au venit special pentru întâlnirile internaționale.

Roger Junio (mijlocaș central, 28 de ani), Sergiu Buș (atacant, 31 de ani) și Desley Ubbink (extremă stânga, 31 de ani) ar putea pleca de la Corvinul deja, să nu continue nici măcar până la pauza de iarnă.

Trei jucători pot pleca de la Corvinul după eliminarea din cupele europene

Se vor purta discuții cu cei trei jucători, pentru a vedea dacă sunt dispuși să continue la Corvinul Hunedoara sau vor să găsească alte angajamente în prima ligă a României sau în alte campionate, în afara României.

Ei au fost utilizați des de Florin Maxim în partidele din acest sezon. Roger Junio a fost pe teren în șapte partide (625 de minute), Sergiu Buș (foto articol) a fost utilizat în șase partide (533 de minute) și a marcat un gol, iar Desley Ubbink s-a aflat pe gazon în șapte dueluri (342 de minute).

Informații despre situația acestor jucători a oferit impresarul Bogdan Apostu, după returul dintre FC Astana și Corvinul Hunedoara, în ceea ce a fost ultima reprezentație în cupele europene pentru clubul din Liga 2 în acest sezon.

Bogdan Apostu: ”Corvinul nu-și mai poate permite să le plătească salariile”

Practic, cei trei, așa cum s-a aflat încă din momentul în care au fost aduși, au venit doar să joace în cupele europene și, poate, să se facă remarcați pentru a prinde apoi contracte mult mai bune, mai puțin să joace pentru Corvinul Hunedoara în Liga 2.

Au semnat pe un sezon, după cum a spus Bogdan Apostu, unul dintre oamenii care aduce jucători la Corvinul Hunedoara, dacă nu singurul, agentul fiind cel care i-a recomandat și a reușit să îi aducă pe aceștia la Corvinul.

Parcursul din cupele europene a fost un aspect important care i-a făcut pe jucători să semneze cu hunedorenii, punând condiția ca apoi, dacă vor fi eliminați din Europa, lucru care s-a și întâmplat, să își renegocieze acordurile cu trupa lui Florin Maxim în funcțiile de propriile priorități.

Corvinul a acceptat să aducă jucătorii doar pentru cupele europene. Rămâne descoperită?

Un om tot mai vocal când vine vorba de Corvinul Hunedoara, mai vocal decât toți conducătorii clubului în sine, deși el este doar un impresar și un apropiat al echipei din Liga 2, Apostu a spus că gruparea condusă de Florin Maxim nu-și mai permite, la nivel financiar, să suporte salariile lui Roger, Buș și Ubbink.

Pare greu de crezut, la cum a lăsat de înțeles agentul de jucători, că acești trei fotbaliști ar putea accepta diminuarea salariilor pe care le încasează în acest moment.

Vizavi de transferuri, rămâne să discutăm cu cei trei jucători. V-am spus, Roger şi Sergiu Buş şi Ubbink au semnat contracte pe un an, dar înţelegerea a fost că atunci când se părăseşte competiţia europeană, să discutăm din nou.

În funcţie de posibilităţi… Corvinul nu-şi mai permite să plătească salariile, şi-a permis doar pe perioada participării în cupele europene. Să vedem în ce măsură ei pot rămâne în continuare la Corvinul sau nu”, a spus Bogdan Apostu la Digi Sport.

Corvinul nu va juca nici în etapa a 3-a din Liga 2

De acum, Corvinul Hunedoara se va concentra doar pe Cupa României și pe Liga 2, pentru că intern a jucat doar Supercupa României, cu FCSB, pierdută. Hunedorenii au primit acceptul Federației Române de Fotbal să nu evolueze în primele două etape din campionat, pentru a pregăti duelurile internaționale, iar recent au fost anunțați că nu vor disputa nici întâlnirea din etapa a 3-a.

Inițial au fost programați de FRF în runda a 3-a, dar apoi forul a anunțat că întâlnirea cu CS Afumați va avea loc tot la altă dată, la fel ca precedentele două dueluri din întrecerea internă.

Foto: Corvinul Hunedoara și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 18:29 Liga 2
Pe aceeași temă