Corvinul vrea victorie după victorie, iar următoarea adversară e CSC Dumbrăvița. Florin Maxim: ”Mergem acolo să ne impunem.” Analiza lui Viorel Lică

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 14:18 Liga 2
Corvinul vrea victorie după victorie, iar următoarea adversară e CSC Dumbrăvița. Florin Maxim: ”Mergem acolo să ne impunem.” Analiza lui Viorel Lică

Echipa Corvinul Hunedoara e pregătită de prima deplasare și duelul cu primul adversar care a evoluat în sezonul trecut în Liga 2. După partida cu CSM Ceahlăul, câștigată cu 2-1, nou-promovata pregătită de Florin Maxim va evolua, în runda a 2-a, pe terenul echipei CSC Dumbrăvița.

Antrenorul a prefațat duelul și se așteaptă la unul complicat, mai ales că Dumbrăvița are un sezon de Liga 2 în spate.

Corvinul Hunedoara merge pe terenul echipei CSC Dumbrăvița în etapa 2 de Liga 2

Atmosfera de la Corvinul Hunedoara continuă să fie una excelentă, mai ales că entuziasmul de după promovare a fost amplificat de succesul cu CSM Ceahlăul. Florin Maxim a recunoscut că în vestiar se simte un plus de încredere, dar că efortul fizic se simte și că este și o oarecare stare de oboseală în rândul jucătorilor.

Deși nu a jucat în prima etapă CSC Dumbrăvița, pentru că nu se dăduse verdictul în cazul FC Brașov, Maxim nu crede că jucătorii săi ar avea un plus din acest punct de vedere. A luat ca reper partida amicală de la 5 iulie, de la Hunedoara, când Corvinul s-a impus cu 2-0.

Florin Maxim a prefațat partida CSC Dumbrăvița – Corvinul Hunedoara

În plus, nici terenul de acasă pe care joacă acum Dumbrăvița nu arată prea bine, dar problemele sunt cunoscute încă din sezonul trecut, când suprafața de joc s-a prezentat în condiții foarte proaste.

Un lucru e cert, ”principalul” a declarat că hunedorenii vor merge la victorie și sâmbătă, de la ora 11:00, atunci când va avea loc partida cu CSC Dumbrăvița.

Atmosfera e una bună, asta mi-au arătat jucătorii la antrenamente, sunt implicați după șocul primei etape. Am suferit puțin și fizic, duelurile sunt altele, dar am avut și discuții cu jucătorii, cred că suntem pregătiți. E o deplasare scurtă, vrem să câștigăm, mergem acolo să ne impunem.

După meciul amical pe care l-am avut în această vară cu Dumbrăvița, mă aștept la un joc de angajament, e o echipă arțăgoasă, pusă bine la punct fizic, are și niște lucruri tactice care sunt împământenite de antrenor. Cred că va fi un meci de luptă, la asta mă aștept.

Nu cred că va conta că Dumbrăvița nu a jucat în prima etapă, știe ce înseamnă Liga 2. Mai ales pe teren propriu e o echipă redutabilă, dar vedem după joc cum va fi. Este un teren nu foarte bun acolo, dar jucăm acolo și noi, și ei. Dacă ești jucător de calitate, te adaptezi. Dacă ai calitate, ai nevoie de mai puține atingeri.

Nu cred că va fi un avantaj sau dezavantaj gazonul, după meci vom vedea”, a spus Florin Maxim înaintea deplasării la Dumbrăvița.

Viorel Lică a vorbit și el despre partida CSC Dumbrăvița – Corvinul Hunedoara

Una din piesele grele din lotul Corvinului Hunedoara, Viorel Lică, a vorbit și el despre confruntarea cu CSC Dumbrăvița și a împărtășit ideile ”principalului” Maxim, anume că victoria e obiectivul pentru jocul de sâmbătă.

Fundașul, cu multă experiență la nivelul Ligii 2, mizează pe lotul omogen și pe valoarea individuală a colegilor săi.

O deplasare scurtă, foarte bine că e aşa scurtă acum. Mergem acolo foarte încrezători, pentru că ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna şi îmi doresc să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Mă aştep la un meci de luptă, eu am mai jucat acolo… cunosct bine şi suprafaţa de joc, dar eu zic că dacă aplicăm ceea ce am pregătit zilele acestea vom reveni de la Dumbrăviţa cu toate punctele. Nu ştiu dacă va conta sau nu faptul că ei nu au jucat un meci oficial până acum, nici nu îmi place să mă gândesc prea mult la adversari, important e ce facem şi cum suntem noi la ora meciului.

Avem încredere în noi, în puterile noastre. Ce ştiu cu certitudine e că şi ei vor veni încărcaţi pozitiv, dornici să debuteze cu dreptul, în faţa unei nou-promovate, dar în acelaşi timp în faţa unui nume cum e cel al Corvinului.

Diferenţa în Liga a doua o face grupul. Cunosc destul de bine nivelul şi consider că vom avea un parcurs bun, pentru că avem o echipă închegată, un lot solid, noi cei care am ajuns în această vară ne-am adaptat bine şi repede, asta graţie şi colectivului şi staff-ului şi celor din conducere… .

Tot timpul omogenitatea e cheia. Mai adăugăm aici şi experienţa, mai ales în cazul nostru, pentru că avem jucători care au evoluat şi în liga a doua şi ma sus şi, fireşte, în micile detalii, în atenţia la ele, atât în ceea ce priveşte pregătirea meciului de către noi, cât şi la adversarii noştri”, a spus Lică.

Corvinul Hunedoara va juca, apoi, în Cupa României

În noul sezon de Liga 2, Corvinul Hunedoara a debutat pe teren propriu, cu CSM Ceahlăul (scor 2-1), iar acum, până în runda a 5-a, le va mai întâlni pe CSC Dumbrăvița, deplasare, FK Miercurea Ciuc, acasă, Progresul Spartac, deplasare, și Concordia Chiajna, acasă.

A aflat și peste cine va da în Turul 3 de Cupa României. Va întâlni, miercuri, 16 august, Jiul Petroșani, în deplasare.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-debuteaza-in-liga-2-cu-fk-miercurea-ciuc-19279867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-debuteaza-acasa-in-liga-2-cu-csm-resita-19279859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-ignat-de-la-rapid-la-mioveni-19279851

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-plecati-de-la-fc-brasov-incep-sa-si-gaseasca-noi-echipe-19279846

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă