Corvinul Hunedoara, pregătită să surprindă din nou Europa! Florin Maxim, înaintea turului cu FC Astana: ”Vom încerca să ne atragem calificarea”

Andrei PASCU 07 Aug. 2024, 18:41 Liga 2
Corvinul Hunedoara, pregătită să surprindă din nou Europa! Florin Maxim, înaintea turului cu FC Astana: ”Vom încerca să ne atragem calificarea”

Corvinul Hunedoara, după eliminarea din Europa League, se pregătește să debuteze în Conference League, în turul 3, unde va întâlni, în dublă manșă, FC Astana (vicecampioana Kazahstanului în sezonul trecut și campioană în urmă cu două stagiuni).

Joi, de la ora 21:00, la Sibiu, Corvinul Hunedoara va avea partida tur, care va fi transmisă în format live-text pe Liga2.ro!

Corvinul Hunedoara – FC Astana, în turul 3 din Conference League

FC Astana i-a ieșit în cale Corvinului Hunedoara după victoria cu Milsami Orhei (Republica Moldova) (1-1 în tur și 1-0 în manșa a doua), în turul 2 din Conference League. Înaintea întâlnirii de joi, Florin Maxim a participat la conferința de presă, iar în mare parte a preferat să le ia apărarea jucătorilor după eșecul cu Rijeka.

Pentru mai bine de jumătate din conferința de presă, Maxim a hotărât să le răspundă fanilor care i-au contestat pe Sergiu Buș sau Roger Junio, scoși printre țapii ispășitori în urma înfrângerii cu formația din Croația. Antrenorul a cerut ca suporterii să nu uite unde a ajuns echipa într-un timp scurt, în urmă cu un an și jumătate fiind în Liga 3, iar acum jucând în turul 3 din Conference League, după succesul din Cupa României.

Florin Maxim a lăudat echipa din Kazahstan 

După ce a depășit momentul, ”principalul” a făcut o analiză detaliată a echipei FC Astana, despre care a spus că este una bună, solidă, cu jucători care pot pune probleme Corvinului Hunedoara. Maxim speră ca fotbaliștii săi să profite de faptul că adversarii nu o duc prea bine în campionat, fiind pe locul 8 după 16 etape consumate, dar în care a disputat doar 13 meciuri.

Întâlnim o echipă vicecampioană, o echipă care trece prin transformări, care are în componență jucători internaționali, chiar dacă nu este pe un loc onorant în campionat. Ei au două etape mai puțin disputate, sunt o echipă cu calitate, i-am văzut și cu Milsami, și la ultimul meci, sunt o echipă imprevizibilă, cu calitate, care se adaptează adversarului.

La Milsami a fost un meci special pentru ei, au marcat, după care s-au închis. Milsami a reușit să marcheze, dar Astana a fost o echipă matură, care știe să gestioneze meciuri internaționale, a fost în Liga Campionilor an de an.

Ei au și jucători care au mai trecut prin campionatul lor intern, obișnuiți cu astfel de competiții, chiar dacă nu traversează un moment foarte bun. Sunt o echipă cu calitate, cu cuvânt important de spus în campionatul lor, o echipă care va veni la Sibiu să își vândă scump pielea. Noi trebuie să fim inteligenți și abili, să punem în practică ce am lucrat.

Băieții, fizic și metal și-au revenit, am avut antrenament bun, am făcut vizionarea, sper ca ziua de joi să ne prindă într-o formă bună, formă pozitivă, să facem un meci bun.

Sper să vină lumea la stadion, ne bucurăm de astfel de momente. Acum un an și ceva eram în Liga 3, acum ne jucăm șansa în Europa. Vedem după joc ce va fi!”, a spus Florin Maxim la conferința de presă.

E capabilă Corvinul Hunedoara să treacă de FC Astana?

Întrebat dacă echipa din Hunedoara poate merge mai departe, Maxim a afirmat că e posibil, că mai poate fi bifată o performanță majoră. Speră ca și fanii să fie prezenți în număr mare la partida de la Sibiu, pentru ca jucătorii să primească un plus de moral.

În aceste meciuri… sunt meciuri în care te autodepășești, cum a fost cu Rijeka. (…) Vom încerca să ne atragem calificarea încă din meciul tur, dar vom vedea. Important e să fim toți împreună, până la suporteri, să fim sută la sută pentru acest prim meci!”, a mai spus antrenorul.

Absență importantă pentru Corvinul

În privința indisponibilităților pentru partida de joi, Corvinul Hunedoara nu va putea miza pe Sergiu Buș, atacantul fiind suspendat, iar prezența lui Flavius Iacob este sub semnul întrebării.

Iacob a acuzat probleme medicale, fiind posibil să fie înlocuit în lotul pentru întâlnirea de la Sibiu.

Buș e suspendat, Iacob a făcut parte din antrenamente, dar vedem cum se va simți. Dar, nu mă plâng, putem alege variante. Ne lipsesc doi titulari, dar sperăm să alegem bine, să alegem jucătorii potriviți. Trebuie să fim inspirați în alegerea celui mai bun prim 11, iar jucătorii care vor veni de pe bancă să aducă un plus”, a transmis Maxim.

Corvinul știe posibila adversară din play-off-ul Conference League

Zilele trecute, înaintea turului cu FC Astana, Corvinul Hunedoara și-a aflat potențialul adversar din play-off-ul întrecerii, în cazul în care va trece de clubul din Kazahstan.

Echipa din Liga 2, câștigătoare a Cupei României în sezonul 2023/2024, va da peste câștigătoarea dublei manșe dintre Saint Mirren FC (Scoția) și SK Brann (Norvegia).

Conferința de presă susținută de Florin Maxim înaintea partidei Corvinul Hunedoara – FC Astana:

Foto și video: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 07 Aug. 2024, 18:41 Liga 2
Pe aceeași temă