Discuțiile pentru ”noul” FC Brașov continuă, dar părțile nu cad la acord și se aruncă vorbe grele. Președintele ACS SR Brașov: ”E campanie furibundă care încearcă să dispărem sau să ne integrăm în echipa politică. Politicul vrea să conducă”

Andrei PASCU 23 Jun. 2021, 21:26 Liga 2
Discuțiile pentru ”noul” FC Brașov continuă, dar părțile nu cad la acord și se aruncă vorbe grele. Președintele ACS SR Brașov: ”E campanie furibundă care încearcă să dispărem sau să ne integrăm în echipa politică. Politicul vrea să conducă”

Discuțiile pentru crearea unui ”nou” FC Brașov sunt în plină desfășurare în aceste zile, dar sunt multe aspecte pe seama cărora părțile nu cad la un acord. Există diferențe de opinie, iar luni a avut loc o nouă întâlnire între Allen Coliban, primarul Brașovului, Sebastian Bădulescu, consilier local, și oficialii ACS SR Brașov.

Dinu Turcanu și Ciprian Jurubescu au participat din partea ACS SR Brașov, pentru a se pune bazele, în primă fază, proiectului FC Brașov Steagul Renaște, idee care a venit din partea autorităților municipale.

Dinu Turcanu: ”Organigrama e în aer, nu se știe cine va fi președinte, dar e cert că politicul vrea sa conducă ambele echipe, în buna tradiție a fotbalului românesc din ultimii ani” 

Dinu Turcanu, cel care ocupă funcția de președinte la ACS SR Brașov, a oferit câteva informații cu privire la ceea ce s-a discutat la întâlnirea de luni seară. Conducătorul nu a părut prea încântat de ce i s-a comunicat de către Allen Coliban și Sebastian Bădulescu.

A făcut trimitere chiar și la structura care ar trebui să se contureze la FC Brașov Steagul Renaște, precizând că: ”organigrama este în aer”. Pe lângă acest aspect, Dinu Turcanu se teme de faptul că la mijloc e vorba de controlarea proiectului de către politic.

Aseară a fost o întâlnire între alianța USR PLUS – PNL (n.r. – Coliban și Bădulescu) și conducerea SR Brașov prin președinte și managerul general. Deși am cerut o propunere scrisă cu caracter oficial, am primit doar o oferta orală. Vă spunem ce am auzit și noi: două locuri din 10 în noul FC Brașov, care se face pe structura Corona Brașov.

Practic, se face o combinație dâmbovițeană, Scotch Club preia locul Coronei, se aduce un antrenor priceput în cheltuirea banului public, se asigura un buget mare, sută la sută din fonduri publice, suporterii sunt pe post de fațadă, iar SR Brasov ar trebui să devină echipa secundă, pe care se face eventual și academia.

Organigrama este încă în aer, nu se știe cine va fi președinte, dar este cert că politicul vrea sa conducă ambele echipe, în buna tradiție a fotbalului românesc din ultimii ani. Mai mult, în ultimele două săptămâni persoane din anturajul noul club îi contactează pe jucătorii noștri, propunându-le să vină la noua echipă pe salarii foarte mari.

Practic există o campanie furibundă care încearcă să ne facă ori să dispărem ori să ne înregimentăm în echipa politică FC Brașov Steagu Renaște. Apropo, nu ne-a cerut nimeni acordul pentru utilizarea sintagmei Steagul Renaște. SR Brașov înseamnă Steagul Renaște!”, a declarat Dinu Turcanu, citat de Monitorul Expres.

ACS SR Brașov continuă să aibă probleme 

Președintele ACS SR Brașov, Dinu Turcanu, a vorbit și pe seama datoriilor pe care clubul le are către ANAF. Nimic nu s-a mai reglat, iar situația este în continuare una delicată. Trebuie plătită o amendă de 10.000 de lei.

Care este situația noastră acum? Una foarte grea, nu o ascundem. Am achitat fondul datoriei la ANAF, a rămas doar o amendă de 10.000 lei care stă între noi și certificatul zero. Oamenii cu care am discutat și ne-au promis ajutorul au dat inapoi, iar noi am dat înainte cât am putut”, a mai precizat Dinu Turcanu, pentru Monitorul Expres.

Din perspectiva primarului Allen Coliban, lucrurile sunt simple 

În această perioadă, autoritățile municipale sunt în căutarea unor manageri și a unui antrenor pentru FC Brașov Steagul Renaște. În privința ”principalului”, în cărți și favorit să fie numit este Ilie Stan, fost la SCM Gloria Buzău. Din perspectiva primarului Allen Coliban, lucrurile par mai simple, iar din discursul oferit în perioada anterioară, proiectul va avea două momente. Primul pornește în perioada imediat următoare, prin nașterea FC Brașov Steagul Renaște.

Apoi, pe parcursul sezonului următor de Liga 2, FC Brașov Steagul Renaște ar urma să se transforme în FC Brașov. Totul s-a pus la cale în luna mai, lună în care Corona Brașov a și promovat în Liga 2 și pe care se ”sprijină” noul proiect.

Serviciul Termoficare Brașov, Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov și Municipiul Brașov vor fi noii acționari ai proiectului fotbalistic de la Brașov, conform declarațiilor primarului.

Este o soluție, aceea de a prelua un club existent (n.r. – Corona Brașov), de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță la toate drepturile și ies din asociație. Noii acționari vor fi Serviciul Termoficare, Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov și Municipiul Brașov.

Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, acceptată de Ministerul Justiției, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea schimba denumirea în FC Brașov”, a spus primarul Allen Coliban, citat de Monitorul Expres, cu privire la proiectul fotbalistic de la Brașov.

Foto: Corona Brașov – Fotbal

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-coronei-bulversati-de-tot-ceea-ce-se-intampla-in-jurul-echipei-se-antreneaza-de-o-saptamana-insa-autoritatile-din-brasov-nu-au-discutat-o-data-cu-ei-despre-noul-proiect-19190084

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-noului-fc-brasov-decizia-luata-de-judecatoria-brasov-cum-au-fost-considerate-pretentiile-lui-ioan-ovidiu-sabau-si-antrenorii-aflati-pe-lista-19189628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-explicatii-despre-decizia-de-a-nu-mai-folosi-marcile-si-raspunsul-pe-care-il-asteapta-de-la-primarie-va-asiguram-ca-vom-face-toate-eforturile-pentru-rezolvarea-acestei-situatii-19190174

 

 

Andrei PASCU 23 Jun. 2021, 21:26 Liga 2
Pe aceeași temă