Condusă la pauză, Viitorul Pandurii a întors rezultatul cu Ripensia și s-a depărtat la 5 puncte de zona retrogradării. Florin Stîngă: ”Ar trebui să fim mult mai sus în clasament”

Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2022, 22:08 Liga 2

În ultima etapă din 2022, Viitorul Pandurii a câștigat, la Târgu Jiu, meciul cu Ripensia Timișoara cu scorul de 3-1 și a încheiat anul pe locul 13 în Liga 2, cu 21 de puncte acumulate în 16 etape.

În cazul unui eșec, gorjenii ar fi fost depășiti în clasament, cu un punct, de bănățeni, aspect care se preconiza după începutul partidei, fiindcă oaspeții au deschis scorul în minutul 6, cu un șut superb, de la peste 30 de metri, al fundașului dreapta Claudiu Zamfirescu. Cristian Gavra putea face 2-0 în minutul 27, dar n-a găsit cadrul porții, din doar 10 metri, iar Viitorul Pandurii a intrat la cabine în dezavantaj, după o primă repriză modestă.

Claudiu Dragu și Florin Răsdan au înscris pentru Viitorul Pandurii cu Ripensia

Gorjenii au revenit de la vestiare mult mai motivați și au egalat în minutul 52, prin lovitura de cap a lui Claudiu Dragu, din centrarea nou-intratului Gîrbiță. Dragu, atacant care mai avusese o ocazie imensă în minutul 57, a izbutit ”dubla” în minutul 66, când valorificat, din cădere, centrarea lui Răsdan. Oaspeții s-au aruncat în atac și puteau egala în minutul 88 printr-un gol similar celui izbutit de Zamfirescu, însă torpila lui Fridrich a fost respinsă cu dificultate în corner, de portarul Krupenschi.

În minutul 90+8, Florin Răsdan a închis tabela, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, și Viitorul Pandurii a bifat cea de-a doua victorie consecutivă, după ce în urmă cu o săptămână câștigase la Baia Mare, scor 2-1 cu Minaur.

Florin Stîngă: ”Cred că am meritat victoria”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul Florin Stîngă a admis că cele trei puncte erau vitale pentru echipa sa, care, în cazul unui eșec, ar fi coborât pe 15 în clasament.

”Cred că a fost un meci în care am meritat victoria, fiindcă băieții au dat tot ce e mai bun. Ne-am luptat, am avut și de suferit, pentru că am primit gol la primul șut pe poartă, un gol fabulos, dar, până la urmă, e important că jucătorii au luptat până la ultima picătură de energie și că am reușit să luăm cele trei puncte, care cred că erau vitale pentru noi. La pauză, le-am spus că am încredere în ei și sunt convins că vom reuși să întoarcem rezultatul. Am avut răbdare, acțiuni bune și până la urmă i-am tocat până au cedat. Echipa a arătat bine la acest meci. Le-am spus și lor, atâta timp cât vor respecta ceea ce le spun, cu siguranță vor arăta bine, pentru că știu ce jucători am pregătit și știu cât de mult am muncit la antrenamente. Le știu calitățile”, a declarat Stîngă.

”Ar fi trebuit să fim mai sus în clasament”

Florin Stîngă nu este mulțumit de parcursul echipei sale din primele 16 etape și a reamintit de eșecurile cu mai slab cotate CSC Dumbrăvița și Unirea Constanța.

”Suntem pe un bilanț negativ (n.r. – 7 victorii și 9 înfrângeri). Trebuie să acceptăm că aceasta este situația, trebuie să acceptăm că am făcut unele greșeli. La momentul acesta, ar trebui să fim mult mai sus în clasament, dar, din păcate, suferim pentru ceea ce am făcut în trecut. Dacă am fi bătut Dumbrăvița și Unirea Constanța, cred că acum eram în play-off. Acum nu mai avem ce face, mergem în vacanță să ne liniștim, iar când ne vom întoarce să formăm un grup unit, frumos, în care să înțeleagă fiecare jucător că mai presus de orice e echipa. Dacă vorm reuși acest lucru, sunt convins că vom avea rezultate mult mai bune . Sunt câțiva jucători care vor să plece, dar dacă e să rămână, sper să rămână cu sufletul alături de echipă. Sper să aducem în iarnă niște jucători care vor să muncească și să se afirme și sper să terminăm măcar cu două locuri mai sus față de anul trecut”, a precizat Stîngă.

Viitorul Pandurii în meciul cu Ripensia: Krupenschi – Chelariu, Ad. Stoian (Al. Dulca 46′), Rogac, Băican, Răsdan (cpt.), Țegle, P. Mitrică (Gîrbiță 46′, Pîrcălabu 90+2′), Godja (Geană 90+6′), Dodoi, Cl. Dragu (Andr. Istrate 82′). Rezerve neutilizate: Opric – Al. Sîrbu, Banu, Caba.

Viitorul Pandurii, pe locul 13 în Liga 2

Viitorul Pandurii a încheiat sezonul regular al campionatului precedent pe locul 13, iar în play-out s-a clasat pe locul al 3-lea în Seria B.

Din actualul sezon regular, gorjenii mai au de jucat cu Metaloglobus (d), CSM Slatina (a) și FK Miercurea Ciuc (d). Campionatul se va relua pe 25 februarie 2023.

Până atunci va ierna pe locul pe locul 13, cu 21 de puncte, tot atâtea câte are și CS Comunal Șelimbăr, care are, însă, un golaveraj mai bun: 14-16 față de 20-26.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-incheiat-anul-fara-victorie-in-deplasare-in-acest-sezon-si-are-emotii-tot-mai-mari-in-privinta-retrogradarii-iulian-muntean-dupa-esecul-cu-viitorul-pandurii-mai-aveam-nevoie-de-19255856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-nemultumit-dupa-meciul-cu-unirea-constanta-am-avut-multe-momente-in-care-ne-am-pierdut-busola-19255871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-te-supara-frate-ovidiu-burca-dupa-ce-l-a-invins-pe-dan-alexa-cu-un-ochi-rad-cu-altul-plang-pentru-el-ce-a-spus-antrenorul-dinamovist-dupa-succesul-de-la-brasov-19255867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-cea-mai-bine-clasata-echipa-timiseana-la-final-de-2022-cosmin-stan-dupa-victoria-cu-selimbar-ne-pare-rau-ca-luam-pauza-am-facut-cel-mai-bun-joc-din-acest-campionat-19255864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-spectacol-cu-metaloglobus-nou-promovata-a-terminat-anul-de-liga-2-cu-pofta-de-goluri-iar-dorinel-munteanu-e-incantat-e-meritul-jucatorilor-ii-felicit-19255840

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Mircea OGLINDOIU 03 Dec. 2022, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă