Situație detensionată la Viitorul Pandurii, după victoria cu Minaur Baia Mare. Florin Stîngă le-a dat o lecție jucătorilor: ”Când sunt derapaje în viața extrasportivă, vin înfrângerile. Au înțeles și au făcut o promisiune”

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2022, 14:27 Liga 2
Situație detensionată la Viitorul Pandurii, după victoria cu Minaur Baia Mare. Florin Stîngă le-a dat o lecție jucătorilor: ”Când sunt derapaje în viața extrasportivă, vin înfrângerile. Au înțeles și au făcut o promisiune”

Viitorul Pandurii a reușit prima victorie în Liga 2 după două eșecuri la rând! Sâmbătă, gorjenii au trecut la limită de Minaur Baia Mare, scor 2-1, în etapa a 15-a a sezonului regular. Florin Stîngă a revenit la sentimente mai bune momentan, după starea tensionată de la nivelul vestiarului.

Viitorul Pandurii a condus cu 2-0 la Baia Mare, în urma golurilor semnate de Florin Răsdan, minutul 45+1, și Paul Mitrică, minutul 69, dar finalul confruntării nu a fost deloc ușor, adversarii punctând în minutul 90, prin Muacir Abdul Pacheco Cassama.

Viitorul Pandurii, victorie cu 2-1 în fața formației Minaur Baia Mare. Impresiile lui Florin Stîngă

În urma unui corner a venit golul Minaurului Baia Mare, după schimbări făcute de Florin Stîngă, care chiar dacă le-a atras atenția jucătorilor săi că formația lui Mihai Iosif poate fi periculoasă în anumite momente, tot nu au reușit să termine partida fără să nu încaseze gol.

Oricum, pe lângă victorie, Stîngă a remarcat și o prestație bună în general pentru jucătorii săi, care s-au ridicat, într-o oarecare măsură, la un nivel cerut de el, în urma eșecurilor cu Gloria Buzău, scor 1-3, și Unirea Slobozia, scor 0-4.

”A fost un meci de luptă, pe un teren greu. Cred că diferența a făcut-o atitudinea pe care am avut-o, una bună. Am muncit pentru fiecare balon, am fost concentrați și cred că a fost prima dată după mult timp în care nu am făcut greșeli personale. Asta cred că a adus un echilibru și am obținut o victorie importantă pentru noi.

Cred că pentru jucători e important că am câștigat, mai ales că aveam moralul scăzut după ultimele meciuri. Sper să avem încredere, moral, iar în ultima etapă, cu Ripensia, să facem tot ce depinde de noi pentru a putea acumula trei puncte.

(N.r. – Despre înlocuirea din minutul 11, când a ieșit Denis Brînzan și a intrat Paul Mitrică) Denis are o rană deschisă pe tibie, am fost forțat să fac schimbarea. Paul Mitrică… cred că da, ceea ce s-a întâmplat (n.r. – discuțiile dintre Florin Stîngă și anumiți jucători) l-a motivat mai tare și a avut o prestație bună încununată cu gol.

(N.r. – Despre sistemul de joc) Eu am un principiu în viață, trebuie să fie o stabilitate, să știe fiecare jucător cum intră. Nu îmi place să modific sistemul, o făceam doar în cazul în care Baia Mare ar fi jucat cu doi atacanți mai mari, poate aș fi băgat un fundaș central, dar văzând că l-a scos pe Stanciu și l-a introdus pe Stănescu, nu a avut rost să închid jocul. Mi-am dat seama că nu va pune probleme.

Când am făcut schimbările din minutul 89, mi-a fost teamă de fazele fixe, pentru că Baia Mare e o echipă periculoasă. Am schimbat doi jucători care formau grupul defensiv de la faze fixe și s-a văzut dezechilibrul. La primul corner după schimbări, am primit gol.

(N.r. – Întrebat dacă se aștepta la victorie) M-am așteptat la cele trei puncte. Eu tot timpul am jucat la victorie, și cu Steaua, și cu Slobozia, chiar dacă am luat multe goluri. Am făcut, însă, multe greșeli personale până acum. Aici a fost și problema mea”, a spus Florin Stîngă la conferința de presă.

  • Viitorul Pandurii: Krupenschi – Dănescu (Chelariu 67′), Ad. Stoian, Rogac, Băican, Brînzan (P. Mitrică 11′), Țegle, Răsdan (cpt.), Dodoi (Gîrbiță 89′), Vl. Toma (Al. Dulca 89′), Cl. Dragu (Geană 89′)
    Rezerve neutilizate: Opric – Pîrcălabu, Banu, Buțurcă

Florin Stîngă și jucătorii echipei Viitorul Pandurii, într-o relație mai bună decât săptămânile trecute

Stîngă a fost întrebat și despre situația lui la echipă, în ultimele săptămâni existând tensiuni între el și anumiți jucători, pe care i-a și trimis la echipa a doua, în Liga 3. Antrenorul gorjenilor a afirmat că situația e una mai bună și speră că fotbaliștii au înțeles ceva din lecția dată.

Acum, el crede în victorie în ultima etapă din Liga 2 din acest an, cu Ripensia, care ar putea ridica Viitorul Pandurii în preajma mijlocului clasamentului. Cu toate acestea, a remarcat rezultatele slabe făcute în anumite partide, în special cu Unirea Constanța și CSC Dumbrăvița, care ar fi dat altă imagine Viitorului Pandurii în actualul sezon.

(N.r. – Despre tensiunile de la echipă) ”Am avut o discuție cu președintele, câțiva jucători, unul dintre ei a dat și gol azi, au avut de suferit, s-au pregătit cu echipa a doua o săptămână și ceva. I-am rechemat, am discutat cu ei, i-am întrebat dacă vor să joace pentru această echipă, să își dea sufletul pentru ea.

Au înțeles, au promis că fac lucrul acesta, iar doi care au fost la echipa a doua, au intrat azi în teren.

Am vrut să iau decizii radicale și am vrut ca jucătorii să știe decizia mea. Am făcut prea multe greșeli radicale și am pierdut puncte nemeritat. Prima dată am plătit eu, apoi m-am răzgândit, pentru că știam ce grup de jucători am, știam că putem face rezultate, dar cred că băieții vor înțelege că e e nevoie de mentalitate profesionistă.

În momentele în care am făcut lucrurile acestea, am avut rezultate. În momentele în care am avut derapaje în viața extrasportivă, au venit înfrângerile.

(N.r. – Despre partida cu Ripensia) Din păcate, am pierdut puncte nemeritat, iar acum ne batem la retrogradare. Dacă am fi câștigat meciurile cu Dumbrăvița și Unirea Constanța, am fi avut mai multe puncte și eram mai sus. Am făcut greșeli, am pierdut și la Oțelul, acum suferim, trebuie să facem tot ce depinde de noi să ne salvăm de la retrogradare”, a mai spus Florin Stîngă.

Viitorul Pandurii, pe 13 în Liga 2 după victoria de la Baia Mare

Viitorul Pandurii e pe locul 13 în Liga 2, în urma victoriei cu Minaur Baia Mare, cu 18 puncte, la egalitate cu poziția a 12-a, CS Comunal Șelimbăr, care nu a evoluat momentan în runda a 15-a. De partea cealaltă, Minaur Baia Mare e pe locul 17, cu 14 puncte.

Viitorul Pandurii încheie 2022 cu un meci pe teren propriu, cu Ripensia.

Foto: Viitorul Pandurii
Video: Baia Mare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/secundul-scos-la-inaintare-de-mihai-iosif-dupa-ce-minaur-baia-mare-a-pierdut-cu-viitorul-pandurii-a-fost-pus-in-situatii-incomode-de-jurnalisti-domnul-iosif-nu-vorbeste-d-19254837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-sc-otelul-se-joaca-de-la-ora-1400-galatenii-lui-dorinel-munteanu-lupta-pentru-a-reveni-pe-locurile-de-play-off-19254919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbarul-merge-la-miercurea-ciuc-cu-mare-incredere-desi-sperantele-la-play-off-sunt-de-doi-bani-claudiu-niculescu-avem-foarte-mare-nevoie-de-puncte-in-acest-moment-19254926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-la-primul-succes-in-copou-cu-poli-iasi-chiar-sunt-nasul-lui-dinamo-am-obtinut-foarte-multe-victorii-contra-lor-antrenorul-si-a-explicat-unele-decizii-tactice-19254913

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Nov. 2022, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă