Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila, reacție despre situația echipei, parcursul slab din Liga 2 și comportamentul suporterilor. Florentin Petre poate sta liniștit! Până la decizii drastice mai este mult timp

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 20:06 Liga 2
Conducerea clubului Dacia Unirea Brăila, reacție despre situația echipei, parcursul slab din Liga 2 și comportamentul suporterilor. Florentin Petre poate sta liniștit! Până la decizii drastice mai este mult timp

Dacia Unirea Brăila s-a întors în Liga 2 după două sezoane petrecute în Liga 3, însă revenirea este una dezamăgitoare. Echipa antrenată de Florentin Petre, cel care se afla pe banca tehnică și în momentul retrogradării, în 2019, este cea mai slabă din campionat, chiar dacă momentan se află pe penultimul loc, nu pe ultimul. În primele nouă etape a obținut doar 2 puncte, mult mai puțin ca ”lanterna roșie” Astra, care din cauza penalizării cu 14 puncte are acum în clasament -2 puncte.

Rezultatele modeste înregistrate de Narcis Ioniță și compania au stârnit publicul din Brăila să facă acuzații de tot felul la adresa echipei, în special despre corectitudine și valoare, atât la stadion, la meciuri, în oraș, cât și pe pagina de Facebook a clubului, unde ironia și injuriile sunt majoritare printre comentarii.

Conducerea clubului din Brăila a emis de curând un ”comunicat important” în care vorbește despre reacțiile din ultima perioadă ale suporterilor, însă aduce în discuție inclusiv rezultatele modeste înregistrate de echipă, cât și situația băncii tehnice. La Dacia Unirea se așteaptă tocmai pauză de iarnă, adică alte șapte etape de jucat până atunci, pentru a se trage linie și a se decide în privința schimbărilor. Ar putea fi însă prea târziu privind menținerea în Liga 2, însă Consiliul Director își asumă acest risc.

Până în pauza de iarnă, la Brăila nu se vor lua decizii privind rezultatele slabe. Conducerea are încredere și speranță

Referitor la rezultatele sportive ”mai puțin satisfăcătoare”, conducerea clubului spune că cei care trebuie să ofere explicații sunt membrii staffului tehnic, condus de Florentin Petre.

Însă Consiliul Director care îl are președinte pe Valentin Avramescu susține și faptul că înainte de startul sezonului s-a decis ca, ”cel puțin până în iarnă”, să se dea prilejul jucătorilor care au obținut promovarea să își demonstreze ”calitățile la nivel superior”. În acest moment, până în pauza de iarnă, mai sunt de disputat șapte etape, ultimele trei ale sezonului regular urmând a avea loc în primăvara lui 2021.

Șefii Daciei Unirea nu se grăbesc însă să ia decizii pentru a redresa situația actuală, ci tot ceea ce fac este să spere că echipa ”o va scoate la capăt cât mai repede posibil”. Abia la iarnă, când deja ar putea fi prea târziu, ținând cont că vor mai rămâne de jucat doar trei meciuri din sezonul regular, se vor lua decizii.

Valentin Avramescu, primul din dreapta, președintele Consiliului Director al Dacia Unirea Brăila, nu se grăbește să ia decizii la echipă, în ciuda rezultatelor dezastruoase înregistrate în primele nouă etape. Doar două puncte a obținut nou-promovata antrenată de Florentin Petre, fiind cea mai slabă echipă din acest sezon. Foto: Dacia Unirea Brăila

Conducerea clubului Dacia Unirea, gata să plece, însă nimeni competent nu îi vrea locul

Florentin Petre conduce Dacia Unirea Brăila din august 2018. Este deja la al patrulea sezon pe banca echipei, iar rezultatele din acest campionat au adus pe buzele suporterilor și cuvântul demisie.

Inclusiv conducătorii se simt vizați de acest îndemn, și susțin că sunt gata oricând să plece, numai că nimeni competent în domeniu nu dorește să vină în locul lor. Sunt așteptate însă CV-uri din partea celor care doresc să preia managementul clubului, ”chiar și din partea celor care, în spatele unor conturi de socializare false, aruncă cu noroi în dreapta și in stânga”.

Pe de altă parte, conducerea remarcă schimbarea bruscă de atitudine în rău, într-o perioadă scurtă de timp, a suporterilor și îi îndeamnă la calm, la încurajări față de jucători și staff, în speranța redresării parcursului din campionat.

”Avem meciurile care joacă în play-out sau la baraj. Sunt o grămadă de meciuri. Nu asta este problema. Situația la coada clasamentului nu este foarte-foarte grea. Dacă am câștiga două sau trei meciuri cu siguranță urcăm în clasament”
Florentin Petre, antrenorul echipei Dacia Unirea Brăila, după ultimul meci jucat, 0-2 cu Poli Timișoara

Comunicatul conducerii clubului Dacia Unirea Brăila:

”Având în vedere contextul actual, oarecum ”agitat” din mai multe puncte de vedere, prin care trece clubul, dorim să facem următoarele precizări:

  • cesiunea activității sportive din aceasta vară de la fostul club pe noua entitate juridică AFC 1919 Dacia Unirea Braila s-a făcut având la bază o Hotărâre a Tribunalului Brăila, definitivă și irevocabilă, respectiv avizul Directiei Juridice FRF și Hotărâre a Comitetului Executiv FRF. Conform documentelor legale / regulamentare menționate, acest lucru s-a făcut prin preluarea în integralitate a drepturilor și obligațiilor izvorâte din activitatea sportivă trecută, cu drept deplin asupra palmaresului și mărcii având un singur scop și anume protejarea intereselor clubului intr-un moment dificil al existenței sale. Bineinteles, această decizie, efectuată oarecum in regim de urgență motivat de termenul urgent de depunere a actelor menționat in regulamentele sportive (obligatoriu doar luna iunie a fiecărui an), poate conduce și la inevitabile/regretabile ”pagube colaterale” / interese afectate – interese care pot fi apărate democratic in diverse instanțe/comisii a căror decizii le vom pune, desigur, imediat in aplicare. Legat de acest subiect mai precizăm că dintre toti jucatorii aflati sub contract cu vechea entitate doar unul nu a dorit semnarea unui nou contract, adresându-se direct comisiilor federale pentru a fi declarat liber de contract (dosarul fiind pe rol in acest moment, decizia comisiei urmând a fi aplicată imediat după definitivare).
  • având convingerea acceptării criticilor, constructive și mai ales civilizate, clubul se disociază și in același timp condamnă ferm orice fel de practică privind invective/injurii in viața zilnică inclusiv pe rețelele de social-media, indiferent de cine este vorba (jucători, antrenori, alte persoane din cadrul clubului sau din afara lui), cu scuzele noastre tuturor persoanelor afectate;
  • legat de rezultatele sportive mai puțin satisfăcătoare obținute până in prezent la nivelul Ligii a 2-a, rezultate care, inevitabil, conduc la o stare generală de nervozitate, lăsăm persoanele autorizate (staff tehnic, jucători etc.) să dezvolte subiectul privind cauzele acestei situații, rezumându-ne doar la următoarele mențiuni:
  • in această vară, după promovarea obținută in condițiile cunoscute, de comun acord și corect apreciem, in primul rând moral, s-a stabilit să acordăm o sansă jucătorilor / antrenorilor care au obtinut aceasta performanță, să-și demonstreze calitățile la nivel superior, cel puțin până in iarnă. Din păcate șocul eșalonului superior se pare că a fost/este destul de mare iar rezultatele bune intârzie să apară. Nu ne rămâne decât să sperăm că echipa o va scoate la capăt cât de repede posibil, in caz contrar vor fi luate decizii in consecință in pauza competitionala de iarnă;
  • privind subiectul demisiilor, fideli principiului că ”orice persoană își atinge limita la un moment dat”, reiterăm faptul că posturile de conducere sunt disponibile și așteptăm, în continuare, pe adresa clubului CV-uri privind persoane cu competențe în domeniu și care doresc să preia managementul clubului în aceste momente dificile (chiar și din partea celor care, în spatele unor conturi de socializare false, aruncă cu noroi în dreapta și in stânga), bineînteles, din dragoste față de fotbalul brăilean și pe baza unor contracte de voluntariat așa cum se lucrează de foarte mult timp la nivelul conducerii, pentru a nu îngreuna situația financiară sensibilă, încă, a clubului;
  • pe de altă parte nu putem să nu observăm trecerea bruscă, în 3 luni de zile, de la aplauze și ovații îndelungi la afirmații injurioase pentru aceleași persoane, lucru care credem că nu este corect, echilibrat și constructiv. Jucătorii/stafful tehnic au nevoie de încurajări în aceste momente dificile în cariera lor și pe cale de consecință îndemnăm la o analiză cu foarte mult calm a situației existente, cu speranța unor timpuri viitoare mai bune.

Consiliul Director Dacia Unirea Brăila.”

Jucătorii și antrenorii de la Dacia Unirea Brăila pot sta liniștiți până la iarnă, fiindcă până atunci conducerea le dă credit nelimitat, ca mulțumire pentru promovarea în Liga 2 reușită în primăvară. Foto: Dacia Unirea Brăila

Opt eșecuri, două remize și două victorii, rezultele Brăilei din Liga 2 și Cupa României în acest sezon

Entuziasmul arătat în ultima ediție de Liga 3, mai ales la barajele cu Bucovina Rădăuți și SC Oțelul Galați, s-a evaporat rapid la Dacia Unirea Brăila.

În Liga 2, echipa a înregistrat următoarele rezultate în primele nouă etape: 1-3 la CS Comunal Șelimbăr, 0-0 cu FC Brașov, 2-5 la Steaua, 1-1 cu Astra, 0-4 la Petrolul, 0-2 cu Concordia Chiajna, 0-6 la FC Hermannstadt, 0-3 cu ”U” Cluj și 0-2 la Poli Timișoara.

Sunt, astfel, două remize și șapte eșecuri, în ultimele cinci meciuri pierzându-se de fiecare dată fără să se marcheze măcar un gol de către jucătorii lui Florentin Petre. Golaverajul este unul rușinos: 4 goluri marcate, cele mai puține din campionat, și 26 primite, la acest capitol mai slab stând doar Unirea Constanța (31 primite).

În Cupa României, Dacia Unirea a înregistrat două victorii, 2-0 la Pescărușul Sarichioi (Liga 4) și 1-0 acasă cu SC Oțelul Galați (Liga 3), și un eșec în prelungiri, 1-2 cu Petrolul (Liga 2), poate după cea mai bună evoluție din acest sezon, incluzând și meciurile din campionat.

În etapa a 10-a, penultima clasată Dacia Unirea Brăila are un meci greu pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FC Buzău (locul 6, 17 puncte).

În pauza competițională, echipa lui Florentin Petre a disputat un amical cu formația Unirea Braniștea, liderul Ligii a 4-a Galați, pe care a învins-o în deplasare cu 1-0.

Marius ANGHEL 12 Oct. 2021, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă