Concordia Chiajna a terminat anul surprinzător de bine, dar Eugen Trică rămâne ferm pe poziții. Reacția antrenorului, după victoria dramatică împotriva Unirii Slobozia

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2022, 13:55 Liga 2

Concordia Chiajna a avut un final de an foarte bun în Liga 2, iar după ce a trecut de Gloria Buzău, a învins, vineri, și Unirea Slobozia, la limită, pe teren propriu, cu scorul de 1-0. Ilfovenii s-au impus dramatic, la ultima fază, în minutul 90+5.

Concordia Chiajna, final în forță în Liga 2! Victorie și cu Unirea Slobozia, dar Eugen Trică nu-și schimbă discursul

Concordia Chiajna a învins în urma reușitei lui Mediop Ndiaye, care a concretizat o lovitură liberă de la mijlocul terenului, bătută chiar de portarul Martin Chudy, după ce fundașii Unirii Slobozia nu au putut respinge pericolul.

Un final de 2022 la care nu sperau nici oamenii din conducere, dar care plasează Concordia Chiajna în preajma mijlocului clasamentului din Liga 2 și la numai trei puncte de locul 6.

Cu toate acestea, Eugen Trică încă își menține ideea, anume că în acest moment gândurile echipei trebuie să fie pe salvarea de la retrogradare dar, obiectiv vorbind, e greu de crezut că formația din Chiajna chiar va avea probleme în ceea ce privește menținerea în divizia a doua.

Eugen Trică remarcă importanța salvării de la retrogradare pentru Concordia Chiajna în acest sezon

Concordia Chiajna a terminat partida în 10 oameni, pentru că înainte de lovitura liberă din care a marcat a avut un om eliminat. Robert Mustacă a văzut al doilea cartonaș galben, după ce pe primul îl primise în prima repriză, iar Eugen Trică le-a atras atenția jucătorilor să nu fie eliminați, mai ales că partida a avut loc pe un teren catastrofal, de județ.

În cele din urmă, eliminarea nu a contat pentru Concordia Chiajna, care la faza imediat următoare a marcat și a luat cele trei puncte.

Mi-a fost frică de acel cartonaș galben (n.r. – primit de Robert Mustacă în prima repriză), terenul era cum era. Îmi era teamă să nu facă a doua eroare și să ia al doilea cartonaș galben, să fie eliminat. Le-am spus și la pauză că e important să rămânem 11 la 11, să avem șanse să câștigăm acest meci.

(N.r. – Dacă acum se gândește la play-off) Aduce speranțe pentru evitarea retrogradării victoria, nu pentru play-off. Am mai spus și înainte de meci, eram la patru puncte de locul 16, deci jucăm fiecare meci să-l câștigăm și să ne distanțăm de locurile din zona roșie.

Nu mai există meciuri ușoare, toate meciurile sunt grele. Și Baia Mare luptă pentru evitarea retrogradării, Dumbrăvița și așa mai departe”, a spus Eugen Trică la microfonul Digi Sport.

  • Concordia Chiajna: Chudy – Călințaru, Maric, Stănică, R. Simion – Mih. Constantinescu (Mustacă 32′), Codrea (cpt.), Pațurcă – Burcea, Rusescu (Alb. Voinea 70′), Skytte (Ndiaye 70′)
    Rezerve neutilizate: Y. Stanciu – Leo. Alexandrescu, Ghimfuș, Vl. Mihalcea, Ev. Oancea, Ad. Voicu

Concordia Chiajna, meciuri la îndemână în 2023, în sezonul regular

Concordia Chiajna termină anul 2022 cu 23 de puncte acumulate în 16 partide, cu șapte victorii, două remize și șapte eșecuri, cu un golaveraj de 18 goluri marcate și 14 primite.

În 2023, în sezonul regular, ilfovenii vor mai întâlni Minaur Baia Mare (deplasare), Ripensia (acasă) și Metaloglobus (deplasare).

De partea cealaltă, Unirea Slobozia încheie anul pe locurile de play-off, pe 4, cu 29 de puncte.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures și Mediafax Foto

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Dec. 2022, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă