Țara ”arde”, Chiajna se piaptănă! Clubul Concordia a primit de la bugetul local 5 milioane de lei, în timp ce coronavirusul face victime din ce în ce mai multe în România. ”O sumă imensă, cu care se putea face chiar și o policlinică modernă”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2020, 18:04 Liga 2
Țara ”arde”, Chiajna se piaptănă! Clubul Concordia a primit de la bugetul local 5 milioane de lei, în timp ce coronavirusul face victime din ce în ce mai multe în România. ”O sumă imensă, cu care se putea face chiar și o policlinică modernă”

Majoritatea cluburilor de fotbal din România au luat măsuri de reducere a cheltuielilor în această perioadă de inactivitate sportivă din cauza pandemiei de coronavirus. Grupări importante precum UTA, multiplă campioană a României, actualul lider al Ligii 2, ”U” Cluj sau Farul au bugetele în aer fiindcă autoritățile locale au blocat acordarea de finanțare nerambursabilă în această stare de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis, dar la Concordia Chiajna situația este diametral opusă. Potrivit chiajna.info, primăria Chiajna a decis să aloce 5 milioane de lei către clubul de fotbal care se luptă în acest sezon pentru evitarea retrogradării, după ce obiectivul promovării a căzut după doar câteva etape disputate.

  • ”Primăria Chiajna a plătit zilele acestea două milioane de lei clubului de fotbal Concordia. Aceasta este a doua plată făcută în decurs de o lună de zile. La începutul lunii martie, Minea a mai făcut o plată de trei milioane de lei clubului.
    În vremuri de criză, în plină pandemie, Primăria Chiajna condusă de Mircea Minea plătește unui club fără rezultate 5 milioane de lei. Bugetul public este folosit pentru susținerea unei echipe de fotbal, în schimb administrația locală nu are utilaje moderne cu care să facă dezinfecția stradală, cumpără geluri cosmetice pentru scările de bloc, în loc să achiziționeze dezinfectanți, care să aibă proprietățile necesare. Doctorii de familie din Chiajna nu au primit niciun fel de ajutor de la administrația locală. Persoanele vulnerabile nu au primit niciun ajutor până la această oră, în schimb fotbaliștii vor avea bani, Concordia nu va trece prin greutățile crizei, așa cum trec și restul cetățenilor (…)”, precizează sursa amintită, despre situația din comuna Chiajna.
Mircea Minea, primar Chiajna și mare iubitor de fotbal

Cristian Tănase: ”Dacă eşti conducător, faci rost de bani”

Informația pare veridică, atâta timp cât președintele clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a declarat, zilele trecute, că a realizat un proiect al bugetului stabil, iar jucătorii și ceilalți angajați nu vor avea de suferit și nu se pune problema ca echipa să intre în șomaj tehnic. Asta în condițiile în care aproape toate cluburilor din Liga 2 au luat măsuri pentru reducerea cheltuielilor în această situație de criză generată de pandemia de coronavirus. Inclusiv în Liga 1 s-au luat astfel de decizii, chiar și FCSB, cel mai puternic club din punct de vedere financiar, hotărând să reducă la jumătate salariile pe perioada stării de urgență.

”Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, în situaţia asta complicată. Trebuie să facem rost de bani. Dacă eşti conducător, faci rost. Nu ştiu cum, de unde, dar aşa trebuie. Vinzi ceva şi faci rost de salarii.

Şi la noi salariaţii se temeau de tăierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok şi nu există niciun risc. Marea noastră problemă este situaţia sportivă. Mi-e atât de ciudă că nu avem rezultate”, a declarat Tănase la DigiSport.

  • ”Ipocrizia primarului Minea este însă mult mai mare. Săptâmânile trecute i-a obligat pe salariații primăriei să își doneze 25% din salariu pentru cumpărarea unor produse destinate vârstnicilor. Noi nu am aflat că seniorii din comună să fi primit încă vreun ajutor de la primărie, în schimb, câțiva angajați din administrație ne-au sesizat faptul că Minea îi obligă să doneze bani.
    Mircea Minea își continuă mandatul sfidând cetățenii din comună. Își bate pur și simplu joc de banii contribuabililor, cheltuind în vremuri de criză 5 milioane de lei, o sumă imensă cu care se putea face chiar și o policlinică modernă. Mai mult de un milion de euro este aruncat pe Apa Sâmbetei, pentru o echipă care nu strânge nici măcar 200 de spectatori la meciurile sale”, mai notează chiajna.info despre deciziile luate la Chiajna.

Concordia Chiajna riscă retrogradarea la finalul sezonului

După 24 de etape desfășurate în acest sezon, în care Concordia Chiajna are 22 de meciuri jucate, echipa ilfoveană ocupă locul 16, ultimul retrogradabil, însă e la egalitate de puncte, 24, cu echipa de deasupra sa, CSM Reșița.

Dacă se va merge pe sistemul play-off / play-out, Concordia Chiajna ar trebui să joace în play-out.

În acest sezon, Concordia e la al treilea antrenor principal numit pe banca tehnică. Înaintea lui Florin Bratu au fost Laurențiu Diniță (etapele 1-10) și Erik Lincar (etapele 11-21).

Marius ANGHEL 15 Apr. 2020, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă