EXCLUSIV | Președintele Concordiei Chiajna a confirmat faptul că s-au primit cinci milioane de lei de la primărie. Cristian Tănase: ”Contractul a fost semnat la începutul anului, înainte să apară pandemia, dar suma a fost redusă”

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2020, 16:50 Liga 2
EXCLUSIV | Președintele Concordiei Chiajna a confirmat faptul că s-au primit cinci milioane de lei de la primărie. Cristian Tănase: ”Contractul a fost semnat la începutul anului, înainte să apară pandemia, dar suma a fost redusă”

Președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, a confirmat faptul că s-au virat în conturile clubului cinci milioane de lei din partea autorităților locale. Liga2.ro a luat legătura cu șeful fostei prim-divizionare, care a precizat că plata s-a făcut eșalonat. O parte din sumă a venit înaintea pandemiei de coronavirus, iar cea de a doua s-a făcut recent.

Cristian Tănase: ”Înaintea pandemiei am primit prima tranșă, iar ulterior pe a doua”

Contractul s-a semnat la începutul anului, dar, între timp, a fost redus. Suma pe care, inițial, Concordia Chiajna trebuia să o primească a fost diminuată din cauza crizei care s-a instaurat în România, odată cu apariția virusului.

”Am primit eșalonat cinci milioane de lei. Două milioane cu trei milioane. Contractul a fost semnat la începutul anului, înainte să apară pandemia. Înainte de a începe pandemia am primit și prima tranșă, iar apoi a fost alocată a doua tranșă, conform contractului, cu o mică întârziere, dar și redusă. Contractul s-a făcut la începutul anului, când s-a realizat bugetul. Dacă nu eram admiși, nu primeam nimic, dar și acest club este o mândrie pentru Chiajna. Aici se face sport, avem aproape 500 de sportivi. Bugetul este pentru toată lumea. Avem și sponsori, dar acum trecem prin momentul acesta și e mai greu. Contractele de la sponsori nu s-au anulat, dar am primit semnale că plățile nu vor fi făcute și trebuie să înțelegem pe toată lumea.

Noi am avut și perioade de șase-șapte luni de zile în care nu am primit finanțare. Clubul a trebuit, exclusiv, să se descurce din alte surse”, a declarat Cristian Tănase pentru Liga2.ro.

Cristian Tănase: ”Dacă Primăria Chiajna s-a ocupat de clubul sportiv, care e o mândrie, nu cred că este o nenorocire. E o meschinărie să folosești așa ceva în scop politic”

Referitor la modul în care au apărut informațiile potrivit cărora Concordia a primit finanțare de la autorități, președintele echipei ilfovene din Liga 2 consideră că totul a fost făcut în scop politic.

”E deranjant că se pune politicul înaintea sportului, dar asta este. E o chestie politică, nu este o chestie legată de sport. Să ajugem într-o discuție de genul acesta… nu știu ce să zic. Sportul trebuie să fie între primele zece priorități în România. În general, așa trebuie să fie. Sportul e o formă de sănătate. Dacă statul nu ajută sportul, nu cred că e bine. Stadioanele care se construiesc în România, sunt construite de stat. Ele costă zeci de milioane de euro. Dacă Primăria Chiajna s-a ocupat de clubul sportiv, care e o mândrie, nu cred că este o nenorocire. E o meschinărie să folosești așa ceva în scop politic.

Cine a făcut așa ceva, înseamnă că vrea să dispară sportul. E normal ca sportul să fie ajutat de autoritățile locale. Credeți că există în România atâtea firme private care dau bani către sport? Nu cred că e cazul să se spună că e o greșeală aici, că am primit bani”, a mai spus Tănase.

Articolul cu privire la sumele primite de Concordia în acest an a apărut pe un site local din Chiajna.

  • Primăria Chiajna a plătit zilele acestea două milioane de lei clubului de fotbal Concordia. Aceasta este a doua plată făcută în decurs de o lună de zile. La începutul lunii martie, Minea a mai făcut o plată de trei milioane de lei clubului. În vremuri de criză, în plină pandemie, Primăria Chiajna condusă de Mircea Minea plătește unui club fără rezultate 5 milioane de lei. Bugetul public este folosit pentru susținerea unei echipe de fotbal, în schimb administrația locală nu are utilaje moderne cu care să facă dezinfecția stradală, cumpără geluri cosmetice pentru scările de bloc, în loc să achiziționeze dezinfectanți, care să aibă proprietățile necesare. Doctorii de familie din Chiajna nu au primit niciun fel de ajutor de la administrația locală. Persoanele vulnerabile nu au primit niciun ajutor până la această oră, în schimb fotbaliștii vor avea bani, Concordia nu va trece prin greutățile crizei, așa cum trec și restul cetățenilor (…)”, preciza chiajna.info, miercuri.

Dacă primăria Chiajna a virat bani către clubul de fotbal în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus, în schimb, autoritățile locale din Arad, Cluj sau Constanța au blocat proiectele în care trebuiau să achite fonduri nerambursabile către UTA, ”U”, respectiv Farul.

Concordia Chiajna vrea să revină în Liga 1 

Obiectivul Concordiei Chiajna este acum salvarea de la retrogradare. Dacă la începutul sezonului echipa voia să revină în Liga 1, acum se vede în partea inferioară a clasamentului. Se află pe locul 16, ultimul retrogradabil, însă e la egalitate de puncte, 24, cu echipa de deasupra sa, CSM Reșița. În iarnă, Chiajna a făcut 14 achiziții cu care speră să-și îndeplinească obiectivul.

”Obiectivul nostru s-a schimbat pe parcurs, pentru că am făcut meciuri slabe în campionatul acesta. Pauza nu ne avantajează nici ea, pentru că începusem, în acest an, să ne omogenizăm și echipa începuse să joace. Sperăm să ne salvăm și din sezonul următor să încercăm promovarea. Asta ne dorim, să revenim în Liga 1.

Mi-ar plăcea ca acest sezon să se încheie așa cum s-a stabilit la începutul lui, să se joace după pandemie etapele care mai sunt. Chiar dacă am juca împotriva echipelor din față, mai puternice, așa mi se pare normal. Cum s-a stabilit inițial, așa să fie. Depinde și de starea de urgență. Dacă se prelungește până la jumătatea lunii iunie, nu știu ce facem. Nu știu dacă se termină sezonul, dar asta este. Vom vedea”, a mai precizat Cristian Tănase.

Răzvan STÎNGĂ 16 Apr. 2020, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă