După ultimele Ordonanțe Militare emise în starea de urgență în România, s-a calificat că fotbaliștii nu pot intra și nici beneficia de șomaj tehnic dacă erau remunerați pe contracte de activitate sportivă. Dacă un club de fotbal ai cărui jucători nu sunt angajați cu contract de muncă decide să suspende contractele, fotbaliștii vor primi ajutor social, care nu poate fi mai mare de 2.340 de lei pe lună. Ripensia este într-o astfel de situație, dar, deocamdată, clubul nu a luat încă o decizie de suspendare a contractelor.
Conducerea Ripensiei nu s-a grăbit să ia o decizie pentru a suspenda contractele fotbaliștilor. ”Toți jucătorii noștri sunt plătiți cu contracte de activitate sportivă. Deocamdată, nu am luat încă o decizie. Analizăm. Este posibil ca în zilele viitoare să luăm o astfel de decizie. Nu am vrut să ne grăbim, deoarece așteptăm să se clarifice lucrurile, să știm clar cum se va proceda. Nu știm, deocamdată, ce facem cu cei trei stranieri din Republica Moldova (n.r. – Valerii și Andrei Macrițchii și Ivan Urvanțev)”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele și principalul finanțator al clubului Ripensia, Dumitru Mihu (foto text, în stânga).
Procedural, conducerea Ripensiei nu are motive să se grăbească, deoarece contractele pot fi suspendate și în aprilie de la data intrării în starea de urgență, 16 martie. Teoretic, fiecare fotbalist trebuie să facă o cerere la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș.
”Contractele vor fi suspendate de la începutul stării de urgență. Cererile se depun luna viitoare pentru martie. Am înțeles că cererile se completează individual, dar se pot depune și centralizat. Pentru luna februarie am achitat integral salariile conform contractului. Suntem cu banii la zi”, a mai detaliat Mihu.
Cu 28 de puncte acumulate după 24 de etape, Ripensia Timișoara e pe locul 13 din 19 în Liga 2. Campionatul a fost suspendat la 10 martie, iar, momentan, ar trebui să fie reluat cel mai devreme pe 16 mai.