Concordia a pierdut la TAS și rămâne în Liga a II-a!

Marius ANGHEL 17 Jul. 2013, 20:16 Liga 2
Concordia a pierdut la TAS** și rămâne în Liga a II-a!

UPDATE: TAS a respins cererea Concordiei Chiajna de a suspenda barajul de menținere în Liga I, după cum a anunțat ProSport în exclusivitate. Concordia Chiajna, locul 15 în Liga 1 la finalul ediției 2012-2013, loc retrogradabil, a disputat un meci de baraj cu Rapid, care nu a obținut licența pentru sezonul 2013-2014. Meciul a fost câștigat de Rapid cu scorul de 2-1, după prelungiri.

„FC Rapid București va juca în noul sezon competițional al Ligii 1 2013-2014, primul joc al formației noastre va avea loc la Vaslui contra echipei locale, luni, 22 iulie 2013 cu începere de la ora 21:30”, se scrie pe site-ul oficial al Rapidului.

„Ni s-a luat o mare piatră de pe inimă. Suntem optimiști și ne așteptam să fie o decizie corectă și dreaptă. Informația o știam”, a declarat Nicolae Cristescu.


Concordia a pierdut apelul la TAS și Rapidul va rămâne în Liga 1. Nicolae Cristescu a declarat imediat după aflarea deciziei că i s-a luat o piatră de pe inimă: „Mergem la Vaslui să câștigăm”

„O aveam deja informația, ne-a bucurat acest lucru, deși aveam convingerea că asta va fi decizia. Noi am luat în calcul pregătirea pentru meciul de luni. Ni s-a luat o mare piatră de pe inimă. Suntem optimiști și ne așteptam să fie o decizie corectă și dreaptă. Informația o știam”, a declarat Nicolae Cristescu la Digi Sport.

Cristescu anunță primele planuri: „Nu mai vreau mercenari la Rapid

„Vrem să facem o bază sportivă specială, pentru copii care să devină rapidiști. Nu vreau să mai avem mercenari, care să vină din Brazilia. Am convingerea că voi face o echipă unită cu partenerul meu. Nu vreau să dau vreun nume de transfer și să nu se materializeze. Nu știu dacă jucătorilor le-a fost teamă de decizia asta, de la TAS, eu am încercat să îi încurajez. La Vaslui am mers dintotdeauna optimiști, chiar dacă acum nu am făcut cum trebuie pregătirea. Șansele sunt destul de mici, dar suntem profesioniști și mergem la victorie acolo”, a mai spus patronul Rapidului.

Cristescu îl felicită pe Reghe:

„Va fi o întrecere sportivă, nu trebuie să ne dușmănim. Chiar înaintea meciului cu Steaua pot să mă întâlnesc cu Reghe, să bem o cafea. Nicio problemă, asta nu înseamnă că va fi vreun aranjament. Felicitări pentru Reghe și îi doresc succes și să ne reprezinte cu bine în Europa”


TAS a respins cererea de măsuri preventive formulate de Chiajna. Ilfovenii solicitaseră ca înainte de judecarea pe fond tribunalul să anuleze meciul FC Vaslui – Rapid din prima etapă. Giuleștenii au înaintat imediat o cerere de intervenție prin avocatul Jseoph  Vandellos, solicitând respingerea cererii Chiajnei. TAS a dat dreptate Rapidului, care va juca astfel meciul cu Vaslui, programat luni, de la ora 21.30

Concordia Chiajna, locul 15 în Liga 1 la finalul ediției 2012-2013, loc retrogradabil, a disputat un meci de baraj cu Rapid, care nu a obținut licența pentru sezonul 2013-2014. Meciul a fost câștigat de Rapid cu scorul de 2-1, după prelungiri.

Decizia în acest caz va fi anunțată înaintea startului Ligii 1, programat vineri. Cel mai probabil, decizia va fi anunțată joi.

Practic, această decizie înseamnă că Rapid nu va putea fi scoasă din competiție dacă va juca cel puțin un meci din sezonul următor.

Articol scris de Victor STOICESCU

Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax)

Marius ANGHEL 17 Jul. 2013, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă