Corvinul a început play-off-ul Ligii 2 cu o remiză în fața propriilor spectatori. Florin Maxim are și o mare nemulțumire după egalul cu Gloria Buzău: ”De trei săptămâni discutăm cu jucătorii”

Călin MNERIE 28 Mar. 2024, 23:45 Liga 2
Corvinul a început play-off-ul Ligii 2 cu o remiză în fața propriilor spectatori. Florin Maxim are și o mare nemulțumire după egalul cu Gloria Buzău: ”De trei săptămâni discutăm cu jucătorii”

Pentru a doua oară într-o lună, Gloria Buzău a încurcat planurile celor de la Corvinul, de această dată chiar pe arena ”Michael Klein”, și nu oricum, ci în nocturnă, la primul joc disputat astfel la Hunedoara, în campionat.

După 2-1 pentru gruparea din Crâng, la Buzău, în sezonului regular, a urmat un 1-1 în startul play-off-ului Ligii 2, conturat la lumina unor reflectoare cam de curtea școlii și nu în orice caz pentru un meci oficial. Până la urmă, hunedorenii s-au obișnuit cu lumina pe care vor juca și sfertul de Cupa României cu CFR Cluj, în data de 2 aprilie.

Florin Maxim, după remiza Corvinului cu Gloria Buzău: ”Per ansamblu, am fost mulțumit de cum am arătat”

”Corbii” au fost mai periculoși timp de 65-70 de minute, au și marcat prin ”under-ul” Timotei Mitran (50′), aflat la doua reușită în Liga 2, pentru ca buzoienii să aibă ”prelegerea” finală, când au și marcat prin Rassambeck Akhmatov (72′).

”Știam despre adversar, am avut ceva informații, că vor juca cu trei fundași centrali și am pregătit lucrul acesta. Eu zic că am început cu puțin trac, deși, chiar și așa, ne-am creat patru-cinci situații în părțile laterale, de unde știam că vor veni acțiunile noastre. Ne-am eliberat atât cu Iacob, cât și cu Velisar, dar centrările au fost defectuoase în prima repriză. În a doua repriză, am reușit să marcăm, dar apoi nu am întâmpinat acel șut. Cu toate că și în meciul de la Buzău, Akhmatov a avut un șut periculos de la 25 de metri, după ce a intrat pe teren. Cumva l-am eliberat acolo pe el, i-am dat posibilitatea să tragă la poartă și e un jucător bun. Echipa a arătat bine în multe momente, după 1-0 am mai avut încă două situații pe care le puteam trata mai bine, să fim un pic mai cinici. Cu intrarea lui Pîrvulescu, am mai avut două acțiuni, cu acea minge pe bara a doua pentru Lupu, care, dacă era puțin sincronizată, probabil reușea să marcheze. Per ansamblu, am fost mulțumit de cum am arătat”, a fost analiza lui Florin Maxim a remizei cu Buzăul.

Corvinul, în remiza cu Gloria Buzău: Blaga – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar (Nic. Pîrvulescu 75′) – Hrezdac, Bradu – Lupu, Neașca (cpt.)(M. Chindriș 89′), T. Mitran (Seb. Ion 75′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Lefter – D. Pop, Câmpan, Predică, Ad. Nicolae, Hergheligiu.

Faza golului egalizator al lui Akhmatov. ”Dacă nu suntem mai atenți, ne vor costa lucrurile acestea”

Antrenorul echipei hunedorene a revenit apoi și asupra fazei din care rusul Rassambek Akhmatov i-a adus un punct echipei lui Andrei Prepeliță.

”De trei săptămâni discutăm cu jucătorii pe zonele unde avem problemele. S-au eliberat din nou pe zona centrală și cumva ezităm să ieșim în întâmpinare. Acolo, dacă nu suntem mai atenți, ne vor costa lucrurile acestea. Eu sper ca jucătorii și după acest meci, după ce vom face analiza, cumva să fie puțin mai responsabili. Căci, altfel, ei arată bine, la parametrii fizici sunt foarte buni, iar asta se vede în tranziția pozitivă. Când plecăm spre poarta adversă, cam toată echipa aleargă. În momentul în care trebuie să ne apărăm, cumva intervine oboseala și aici trebuie să jucăm fotbalul și cu capul, asta e meseria noastră”, a adăugat fostul fundaș al celor de la Steaua sau Sportul.

  • În 11 meciuri disputate pe teren propriu în acest sezon de Liga 2, Corvinul a înregistrat șapte victorii, trei remize și o înfrângere. A pierdut puncte cu Concordia Chiajna (2-2), CS Mioveni (0-2), CSC Șelimbăr (0-0) și, acum, cu Gloria Buzău (1-1). A primit goluri de la Ceahlăul (2-1), Concordia (2-2), Mioveni (0-2), Chindia (2-1) și Gloria Buzău (1-1).

”Nu cred că în timpul jocului s-a gândit cineva că trebuie să se conserve pentru meciul de Cupă”

Remiza o ține pe Corvinul pe locul 3 în play-off și, atâta timp cât echipa oricum nu are drept de promovare în SuperLigă, marea miză rămâne parcursul din Cupa României.

Marți, 2 aprilie, bătrâna arenă din Hunedoara va fi plină pentru vizita celor de la CFR Cluj, în cadrul sferturilor de finală.

”Ca să ajungi la meciul următor cumva trebuie să ai un moral bun în meciul pe care îl joci. Nu cred că în timpul jocului s-a gândit cineva că trebuie să se conserve pentru acel meci de Cupă, pentru că acela va fi cu totul și cu totul altul. Întâlnim o echipă de liga întâi care își propune să câștige campionatul, cu jucători de milioane, dar intrăm cu șansa noastră la fotbal. Orice este posibil și mai ales în meciurile de Cupă, unde efectiv nu ai ce să pierzi. În ceea ce privește interesul în jurul partidei, e clar că e unul foarte mare. Noi le mulțumim suporterilor că au fost și azi alături de noi. Discutam și cu băieții în vestiar, fanii trebuie să vadă determinare și angajament din partea noastră și nu cred că am suferit aici. Deși, pe alocuri, e și normal să mai apară și oboseala. Dar, în multe momente eu zic că ne-am ridicat la așteptările alor noștri”, a încheiat Florin Maxim.

Punctul obținut cu Gloria menține Corvinul pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2

După meciul ce a deschis faza play-off-ului în Liga 2, Corvinul a acumulat 38 de puncte, rămâne pe locul 3, în timp ce Gloria Buzău e la cota 35, pe locul 4, dar poate pica chiar pe ultimul loc până la finalul rundei.

CSC Șelimbăr, cu 42 de puncte, și Unirea Slobozia, cu 42, conduc clasamentul, înainte de a juca la Miercurea Ciuc (pe 1 aprilie, de ora 17:30), respectiv acasă, cu CS Mioveni (pe 30 martie, de la ora 11:00).

În etapa a 2-a a play-off-ului, Corvinul are meci în deplasare cu CSC Șelimbăr, probabil la Cisnădie, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11:30.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Florin Maxim după Corvinul – Gloria Buzău 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=Y-_UXZrCZ0M

 

Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-play-off-ului-ligii-2-19304178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-inainte-de-unirea-slobozia-cs-mioveni-19304166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-incepe-cursa-pentru-promovare-primul-meci-cu-unirea-slobozia-19304168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-fost-amendata-din-nou-de-frf-19304156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-de-perspectiva-din-liga-2-reclamati-de-u-cluj-la-cnsl-19304151

Călin MNERIE 28 Mar. 2024, 23:45 Liga 2
Pe aceeași temă