Chindia a scăpat printre degete victoria cu Steaua, la debutul în Liga 2. Dragoș Militaru: ”Sunt un pic dezamăgit”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 12:01 Liga 2

Câteva secunde au lipsit pentru ca Chindia să debuteze în noul sezon de Liga 2 cu o victorie pe teren propriu. În schimb, Steaua a egalat trupa lui Dragoș Militaru în al șaptelea minut al prelungirilor, după ce arbitrul arătase șase, dar a prelungit după ce jucătorii gazdă au tras de timp.

Jocul dintre Chindia și Steaua s-a încheiat la scorul de 1-1, marți seară, pe arena ”Eugen Popescu” din Târgoviște, în minutul 90+11, după ce ”centralul” Claudiu Marcu a prelungit suplimentar partida după momentele de bucurie îndelungi ale bucureștenilor.

Chindia a scăpat printre degete victoria cu Steaua. Ambele goluri, controversate

La debutul în noul sezon de Liga 2, atât al Chindiei, după patru ani petrecuți în prima ligă, cât și al noului ei antrenor, Dragoș Militaru, echipa a terminat la egalitate meciul cu Steaua.

Trupa târgovișteană, aflată la al doilea joc oficial pe noua arenă ”Eugen Popescu”, a deschis scorul încă din start, prin Robert Moldoveanu, după un penalty controversat obținut de acesta încă din secunda 50 și transformat în minutul 3. Steaua s-a instalat apoi la conducerea meciului și a rămas așa pe întreaga sa durată, trupa lui Militaru preferând cartea contraatacului, care ar fi putut să-i dea rezultate. Totuși, cei care au marcat au fost ”militarii”. În minutul 90+7, după o centrare lungă din dreapta și o deviere cu capul, Bogdan Chipirliu a plonjat și a înscris din 4 metri. Și acest gol poate fi trecut la capitolul controversat, poziția golgheterului Stelei neputând fi specificată în mod clar dacă era în offside sau nu. Cum în Liga 2 nu există tehnologie VAR, rămân deciziile luate inițial de arbitri.

Dragoș Militaru, după debutul la Chindia: ”Sunt un pic dezamăgit că, fiind egalat la ultima fază”

După joc, antrenorul Dragoș Militaru a spus că este ”un pic dezamăgit” în urma rezultatului, însă a apreciat faptul că a întâlnit ”una dintre cele mai bune echipe din Liga 2, chiar în prima etapă”.

Acesta a comentat și faptul că Chindia s-a aflat la primul joc după ce și-a schimbat ”toată echipa”, uitând, probabil, să specifice și faptul că Steaua se află într-o postură aproape asemănătoare.

”E a doua oară când, la o echipă la care sunt, ne egalează la ultima fază aproape. Așa a fost și la Dej cu Steaua (n.r. – ultimul joc dintre Unirea Dej și Steaua, din returul play-off-ului trecut al Ligii 2,s-a încheiat 1-1, la Dej, după ce bucureștenii au fost conduși din minutul 81, din penalty, și au egalat în minutul 88). Mă așteptam la un meci greu, pentru că noi am schimbat toată echipa și probabil am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din Liga 2, chiar în prima etapă. Până la urmă, sunt un pic dezamăgit că, fiind egalat la ultima fază, n-am cum să fiu mulțumit”, a spus Militaru la microfonul DigiSport.

”Am, bineînțeles, și nemulțumirile mele legate de unii sau unele momente din joc”

Însă, analizând jocul, per total, antrenorul Chindiei a declarat rezultatul drept unul echitabil. Are și nemulțumiri, a vrut să spună față de unii jucători, dar s-a repliat rapid și a spus că față de unele momente de joc.

”Per ansamblu, cred că și ei au avut ocazii destul de bune. La prima vedere pare un rezultat echitabil, dar ținând cont că am fost egalați la ultima fază, nu pot să fiu mulțumit. După ce o să revăm meciul poate o să fiu mulțumit sau nu. Sunt, cumva, mulțumit de băieții care s-au luptat, au alergat, s-au zbătut, fiind prima oară în această formulă. Am, bineînțeles, și nemulțumirile mele legate de unii sau unele momente din joc. Dar noi am început un drum nou acum o lună și jumătate și e normal să nu fie totul foarte bine la început. Dar, pentru asta suntem aici, să muncim mai departe, să îndreptăm lucrurile cât mai bine în fiecare săptămână”, a comentat Dragoș Militaru la flash-interviu.

Chindia în meciul cu Steaua: Railean – Gîț, Fl. Plămadă, C. Dinu (cpt.), Anișorac (L. Manolache 55′) – Boțogan (Al. Militaru 55′), Prejmerean, Rz. Matiș (Dodoi 59′) – Andr. Șerban (Marc 55′), Rob. Moldoveanu (Blejdea 74′), Golofca. Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, Alb. Călin, Iul. Zamfir.

Despre lupta pentru promovare: ”O să se joace până la ultima etapă, din nou, și o să fie mult mai echilibrat chiar și decât sezonul trecut”

În final, antrenorul de 33 de ani, cel mai tânăr de la nivelul primelor două ligi, poate chiar din primele trei, a fost întrebat despre cum vede lupta pentru promovare, dar și cum comentează faptul că noul sezon a început cu opt echipe aflate în situația de a nu putea urca în prima ligă, aici fiind inclusă și Steaua, a cărei situație încă nu este clară.

”Sincer, mă gândesc foarte mult la noi, să facem cât mai multe puncte, să ne îndeplinim obiectivul intermediar, adică intrarea în play-off, și apoi să vedem ce putem face mai departe. Deocamdată, mai avem suficient de muncă, am văzut mare parte din echipele care au jucat în această etapă și cred că o să se joace până la ultima etapă, din nou, și o să fie mult mai echilibrat chiar și decât sezonul trecut”, s-a limitat să spună antrenorul Chindiei.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Chindia joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la CSM Slatina, echipă care a început sezonul cu un succes cu scorul de 3-1 la nou-promovata CS Tunari.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-descrie-robert-moldoveanu-faza-penalty-ului-contra-stelei-19279498

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-chindia-steaua-1-1-19279449

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-steaua-pe-un-stadion-plin-19279385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Marius ANGHEL 09 Aug. 2023, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă