Cristian Pustai, explicații după înfrângerea Ceahlăului în fața Stelei. ”Sunt deja exasperante și s-ar părea că aici avem marea problemă”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 11:44 Liga 2

Ceahlăul a pierdut meciul din deschiderea etapei a 11-a a Ligii 2, 1-3 la București cu Steaua, a încasat al patrulea eșec în acest sezon și a ajuns la trei partide consecutive în care nu a câștigat.

Antrenorul Cristian Pustai a remarcat greșeli impardonabile la jucătorii săi și în acest meci, ratări multe, din nou, astfel că e de părere că, în aceste condiții, era greu să se obțină măcar un punct în Ghencea.

Ceahlăul, eșec în Ghencea în fața Stelei

În prima repriză, Steaua a deschis scorul în minutul 12 prin golgheterul campionatului, Bogdan Chipirliu, și tot el a mai avut o situație bună de gol în minutul 23.

Finalul primei reprize a adus un joc pe contre, în care Ceahlăul a avut situații prin Marius Savu (35, 40)(foto principal, alături de David Maftei), ambele colosale, iar Steaua a avut șuturi bune prin Rober Sierra (39) și Raicu (45).

Prelungirile au adus un nou gol pentru Steaua, prin David Maftei (45+2), dar și Ceahlăul a ripostat imediat și putea reduce din diferență înainte de pauză, însă mingea lovitură cu capul de Vișinar (45+3) din 6 metri a lovit transversala.

Partea a doua a meciului a început perfect pentru Ceahlăul, care a marcat destul de norocos prin Mihai Neicuțescu, în chiar primul minut. Dar Steaua a reușit să rămână în picioare și să mai puncteze o dată prin același fundaș David Maftei (59), servit din nou de Chipirliu. A fost, practic, golul care a decis soarta partidei.

Cristian Pustai, după înfrângerea cu Steaua: ”Cred că este o lipsă de experiență care în timp se va corecta”

După joc, Pustai a spus că în Ghencea nu poți obține punct sau puncte dacă faci greșeli impardonabile și nu marchezi în ocaziile pe care ți le creezi.

”Când îți creezi foarte multe situații de gol și înscri doar o singură dată aici, în Ghencea, e foarte greu să pleci cu punct sau puncte. Am făcut și greșeli impardonabile în apărare și cam așa aș explica. A fost un joc destul de intens, poate golul trei să zic că a stabilit un pic soarta acestei partide, cu toate că s-au văzut răstunări de scor. Golul primit în ultimele secunde din prima repriză… Cred că este o lipsă de experiență care în timp se va corecta și sper să devenim o echipă bună a acestei Ligii a 2-a”, a spus antrenorul Ceahlăului la microfonul PrimaSport.

”S-au adunat foarte, foarte multe situații de gol, deja exasperante și s-ar părea că aici avem marea problemă”

Pustai reclamă, pe o parte, ratările jucătorilor săi, dar, pe de altă parte, se bucură că se ajunge la crearea de situații de gol. Speră la remedierea acestei probleme.

”S-au adunat foarte, foarte multe situații de gol, deja exasperante și s-ar părea că aici avem marea problemă. Dar eu mă bucur când reușit să ne creăm situații de gol, dar parcă acum sunt prea multe ratări. Nu pot să spun că vin de la aceeași jucători, apar tot timpul unii noi. Este foarte bine ca jucătorii să nu se ascundă în a-și crea situații de gol, pentru că este bine să ai cât mai multe situații, dar deja devine o problemă și speră să o remediem cât mai repede, pentru că este foarte strâns acest campionat”, a comentat Pustai la flash-interviul de după joc.

Ceahlăul, în eșecul cu Steaua: Wynney – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Tud. Oltean (Al. Anton 78′) – Al. Fărăgău (Bacalu 69′), Joao Jaquite (Copoț-Barb 78′), Onișa (M. Savu 24′), Akwasi (Forizs 78′), Neicuțescu – Cortelezzi. Rezerve neutilizate: Al. Barna – Selmani, Petkov, Larrauri.

Pustai, cu gândul la depășirea ”barierei de 20 de puncte” până la pauza de iarnă

Dacă în precedentele două partide, cu CSM Alexandria (2-2), la Turnu Măgurele, și acasă cu CSC Șelimbăr (0-0), Ceahlăul a avut jocurile în mână, însă nu a câștigat, acum echipa lui Pustai a fost mai mereu în spatele Stelei. S-a ajuns la al treilea meci la rând fără victorie, însă antrenorul nu este îngrijorat. Este mulțumit de modul în care se exprimă echipa sa.

”Putem spune că e o criză de victorii. Am avut cu Alexandria 2-0 și am primit în trei minute două goluri. Cu Șelimbăr am dominat aproape tot meciul, am ratat 11 metri și am avut multe-multe situații. Cu ușurință puteam avea patru puncte în plus. Nu pot să spun despre meciul de astăzi. Au mai fost și altele, nu mă mai întorc în timp. Eu cred că este o criză de puncte, pentru că orice își dorește să treacă de bariera de 20 de puncte, deocamdată, până la iarnă. În rest, ca și joc, încercăm să fim mai buni de la etapă la etapă, să evităm greșelile, dar se pare că încă mai avem probleme”, a mai spus Cristian Pustai.

Ceahlăul a rămas cu 15 puncte acumulate în 11 etape și momentan este pe locul 9 (golaveraj 14-11), la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 7, golaveraj 17-9), Steaua (8, 22-16) și Viitorul Pandurii (10, 11-10). În etapa a 12-a a Ligii 2, Ceahlăul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CSM Slatina (locul 14, 11 puncte).

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-invins-csm-ceahlaul-scor-3-1-in-etapa-11-de-liga-2-19290178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-cu-3-1-in-meciul-cu-ceahlaul-19290157

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ceahlaul-deschide-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290072

Marius ANGHEL 27 Oct. 2023, 11:44 Liga 2
Pe aceeași temă