Cristian Pustai, după primul succes cu Ceahlăul în Liga 2, și ce victorie contra Reșiței! ”Am fost echipa care a jucat cartea atacului, iar fotbalul ne-a răsplătit”

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 16:52 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut o victorie clară la primul meci disputat pe teren propriu în Liga 2, 4-0 (2-0) cu CSM Reșița, tot o nou-promovată, golurile fiind marcate de Pedro Albino (20), Marius Savu (26), Mihai Neicuțescu (60) și Patrick Petre (76).

Formația neamțeană a controlat jocul din runda a doua a Ligii 2 aproape în totalitate și s-a impus fără emoții în fața a circa 5.000 de spectatori, ba chiar rezultatul final putea fi mult mai sever dacă elevii lui Cristian Pustai ar fi fructificat și alte ocazii mari. Pe final ar fi putut, însă, și primi gol.

Cristian Pustai, după victoria cu 4-0 cu CSM Reșița: ”Am fost echipa care a jucat cartea atacului, iar astăzi fotbalul ne-a răsplătit”

La finalul partidei desfășurate pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, antrenorul Cristian Pustai s-a arătat mulțumit de jocul elevilor săi, spunând că fotbalul a răsplătit echipa care a încercat să joace cartea atacului. Totodată, Pustai rămâne ponderat și spune că acest succes nu trebuie supralicitat.

”A fost un joc bun, am reușit să ne descătușăm, să înscriem, să nu mai primim gol, lucruri care au contat în economia jocului. Pe toată durata jocului am forțat să înscriem, am fost echipa care a jucat cartea atacului, iar astăzi fotbalul ne-a răsplătit. Nici nu trebuie să ne entuziasmăm, dar nici nu trebuie să neglijăm rezultatul, pentru că a fost un joc bun, cu multe alte situații de gol. Și cu multe greșeli pe final, dar când tragem linie rămâne scorul. Și faptul că la Piatra Neamț tribuna a 2-a a fost plină, încet-încet lumea vine la stadion. Important este să ne susțină și dacă se poate să fie reciprocitate, să vadă și ei spectacol și chiar victorii la scor.

Am avut un joc destul de bun, am avut situații multe de a înscrie, am și făcut greșeli pe final, când puteam primi gol. Dar până la urmă diferența nu e atât de concludentă, importante sunt cele trei puncte. Era nevoie să începem și noi să câștigăm, pentru că este o serie foarte echilibrată și orice echipă poate să scoată puncte oriunde. Așa că o victorie este bine-venită, mai ales în contextul în care, după cele două etape, doar Șelimbăr are șase puncte”, a declarat Cristian Pustai, care a pierdut pentru cel puțin o lună doi jucători importanți, pe Mihai Petra și Wiredu Akwasi, ambii accidentându-se în săptămâna premergătoare jocului cu Reșița.

Trei schimbări în primul 11 față de meciul de la Corvinul

Față de meciul trecut din campionat, cel de debut în Liga 2, 1-2 la Corvinul, Cristian Pustai a început partida cu Reșița cu trei modificări în primul 11. Au ieșit Akwasi, Anton și Josemar Agostinho și au intrat Onișa (foto), Savu și Ciobanu. Akwasi a fost singurul ieșit din lot, în locul său intrând Copoț-Barb.

Anton, eliminat cu Corvinul, a putut fi utilizat cu CSM Reșița, deoarece echipa a jucat miercuri în Cupa României, 3-0 la Șomuz Fălticeni, cu acest prilej ispășindu-și meciul primit ca suspendare.

Ceahlăul în partida cu CSM Reșița: Krell – Pedro Albino, Jalbă, Vișinar (cpt.), Bacalu – Joao Jaquite (Forizs 63′), Onișa – M. Savu (Al. Anton 71′), Neicuțescu (Copoț-Barb 80′), Llullaku (P. Petre 63′) – Rob. Ciobanu (Josemar Agostinho 63′). Rezerve neutilizate: Wynney – Ștefănescu, Fărăgău, Petkov.

Anton Măzărianu: ”Avem potențial și putem face o figură frumoasă în acest sezon”

La rândul său, finanțatorul Anton Măzărianu a declarat că echipa nemțeană arată potențial la începutul acestui sezon.

”A fost primul meci la Piatra Neamț în Liga 2 după atâția ani și mă bucur că se aude și de Piatra Neamț la TV. Aveam nevoie de această victorie, venită după un joc foarte frumos. A fost un succes pe deplin meritat, cu un public minunat, pe care îl așteptăm în număr cât mai mare în continuare. După cum se vede, avem potențial și putem face o figură frumoasă în acest sezon. Încă mai e de lucru, dar echipa începe să se omogenizeze”, a precizat Anton Măzărianu.

Meci cu Bucovina Rădăuți în Cupa României și apoi la Târgu Jiu, în Liga 2

În etapa a 3-a, Ceahlăul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Până atunci însă, echipa din Piatra Neamț va evolua din nou în Cupa României, în Turul 3, după ce împreună chiar cu CSM Reșița au fost singurele din Liga 2 pe care FRF le-a pus să evolueze și în Turul 2. În Cupă, Ceahlăul va juca miercuri, de la ora 17:30, la Bucovina Rădăuți.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-csm-resita-4-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-resita-primul-joc-de-liga-2-in-piatra-neamt-dupa-7-ani-19280280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

Narcis POHOAȚĂ 13 Aug. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă