Claudiu Niculescu, despre succesul cu autogol în fața Mioveniului: ”Am câștigat absolut meritat.” Mesajul de atenționare pentru jucătorii Șelimbărului

Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 16:59 Liga 2

CSC Șelimbăr și-a câștigat și al doilea meci oficial disputat în 2024, de această dată în propria organizare, la Sibiu, a profitat de eșecurile principalelor două urmăritoare și încheie etapa a 17-a a Ligii 2 distanțată și mai mult în fruntea clasamentului.

După 3-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, echipa antrenată de Claudiu Niculescu s-a impus, duminică, la Sibiu, cu scorul de 1-0 în fața celor de la CS Mioveni, pe care i-ar putea întâlni de alte două ori în play-off.

Despre succesul la limită și venit după un autogol în fața echipei pe care a antrenat-o în două rânduri, Claudiu Niculescu a spus că este unul meritat.

Claudiu Niculescu consideră ”absolut meritat” succesul Șelimbărului cu CS Mioveni

CSC Șelimbăr și-a mutat primul meci oficial de acasă din 2024 de la Cisnădie la Sibiu, în speranța că va strânge mulți spectatori în tribunele Municipalului, pentru a sărbători cum se cuvine performanța echipei de a se califica în play-off-ul Ligii 2. Mesajele și acțiunile clubului dinaintea jocului, profitând inclusiv de ziua de 1 martie, nu au avut mare succes, fiindcă la joc s-au strâns circa 500 de spectatori, pe care, în mare, îi avea și la Cisnădie. Nici adversarul întâlnit, chiar dacă unul retrogradat în vară din prima ligă, CS Mioveni, nu a fost atrăgător.

Pe teren, echipa lui Claudiu Niculescu a dominat începutul de meci, însă ocaziile au venit abia pe finalul primei reprize, cea mai mare aparținându-i mijlocașului defensiv Tudor Călin (40), al cărui șut din afara careului a nimerit bara din dreapta.

A urmat apoi unicul gol al partidei, un autogol al lui Cristian Ignat, dintr-o fază în care Ciprian Natea s-a aflat în offside în momentul centrării din lovitură liberă a lui Panos. Căpitanul Șelimbărului a avut intenția să joace balonul, nu l-a ajuns, acesta a ajuns în stânga, de unde Ignat, presat de Palmeș, a lovit mingea cu genunchiul drept și a trimis-o în plasă, în dreapta. Arbitrul asistent Ioan Alexandru Corb nu a semnalizat poziția în afara jocului a lui Natea, făcându-l pe arbitrul central Mihai Motan să valideze golul.

În partea a doua a întâlnirii, ambele echipe au avut situații de a marca, pe un fond de joc în care CS Mioveni a fost lăsată să domine, iar CSC Șelimbăr a preferat cartea contraatacului.

”Am câștigat acest meci absolut meritat. Sunt trei puncte care, zic eu, până la acest moment, ne consolidează poziția din clasament, poziție pe care mi-aș dori să terminăm și la finalul campionatului. Să vedem dacă vom reuși asta, deși noi vom face tot ceea ce depinde de noi, pe teren, pentru a încerca să atingem acest obiectiv îndrăzneț, dar realizabil. Până la urmă, sunt trei puncte importante în economia clasamentului”, a spus Claudiu Niculescu, după joc, într-o declarație de presă distribuită de clubul său.

Se teme Niculescu că jucătorii săi și-ar putea pierde ”echilibrul”? ”Am încredere că vor reuși să rămână cu picioarele pe pământ”

CSC Șelimbăr are 38 de puncte acumulate în 17 etape și s-a distanțat la patru puncte de Corvinul și Unirea Slobozia, pierzătoare în această rundă. Sibienii sunt pe locul 1 și se pregătesc de o deplasare la Buftea, pentru meciul cu CS Tunari (locul 17, 15 puncte), programat sâmbătă, de la ora 11:00. Apoi, în ultima etapă a sezonului regular, va întâlni pe teren propriu Chindia (locul 8, 25 puncte), echipă care încă păstrează șanse de calificare în play-off.

”Sunt mândru de băieții mei, de acești băieți pe care îi antrenez. Merită toate felicitările, le-am transmis și lor asta încă o dată. Am încredere că vor reuși să rămână cu picioarele pe pământ. Le-am cerut asta întreaga săptămână, le cer asta și în continuare, pentru că, până la urmă, joacă pentru ei și pentru carierele lor. Cariera de fotbalist este, după cum bine știți, una scurtă. Așa că traversăm o perioadă bună, dar nu s-a încheiat nimic, nu s-a încheiat campionatul și vom trata meciurile cu aceeași seriozitate și sper să reușim să acumulăm puncte în continuare”, a mai spus Claudiu Niculescu după jocul contra echipei pe care a antrenat-o în două perioade de timp, de fiecare dată în Liga 2.

CSC Șelimbăr, în victoria cu CS Mioveni: Aldescu – Gîț, Palmeș, Natea (cpt.), Fl. Mitrea – Panos, Tud. Călin – Monea (Schieb 77′), Soare (Rotund 65′), Rodri Hernando (Ayine 87′) – Visic (Gab. Deac 77′). Rezerve neutilizate: Bumbar – R. Gherman, Drăghescu, Rob. Gliga, Ct. Alexe.

Concluziile lui Claudiu Niculescu după CSC Șelimbăr – CS Mioveni 1-0:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-csc-selimbar-cs-mioveni-1-0-19301562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-cu-cs-mioveni-in-etapa-17-din-liga-2-19301469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 04 Mar. 2024, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă