Terenul, bată-l vina! Bogdan Andone a găsit scuzele pentru care CFC Argeș nu a putut înscrie contra CSC Șelimbăr, dar și-a felicitat jucătorii!

Marius ANGHEL 26 Oct. 2024, 20:18 Liga 2

CFC Argeș a înregistrat un rezultat de egalitate, al patrulea în acest sezon, în meciul disputat vineri, 25 octombrie 2024, în deplasarea de la Cisnădie, contra CSC Șelimbăr, în runda a 11-a a Ligii 2.

0-0 s-a încheiat jocul desfășurat pe un teren de o calitate nu tocmai bună, cum rar mai întâlnești la nivelul Ligii 2, aspect pe care și-a concentrat o parte din discurs și antrenorul Bogdan Andone.

”Principalul” originar din Aiud și-a spus nemulțumirea și față de faptul că jucătorii săi nu au reușit să punctele în ocaziile create, dar, totodată, i-a și felicitat, repetând asta, pentru ceea ce ar trebui să facă oricum în mod normal!

Argeșul a avut un mic plus în prima repriză, Șelimbărul a controlat autoritar partea secundă și a ratat marea ocazie a meciului

Prima repriză a jocului desfășurat la Cisnădie, în debutul etapei a 11-a a Ligii 2, a avut-o pe Campionii FC Argeș puțin mai ofensivă în jocul care, în mare parte, a fost destul de echilibrat. Gheorghe (23), Tofan (28) și Garutti (37) au avut încercări la poarta lui Măluțan, niciuna periculoasă, în timp ce, în partea opusă, Olariu a avut singurul șut spre poartă (41), dar mingea l-a lovit în cap pe brazilianul din defensiva Argeșului și s-a dus pe lângă.

În repriza a doua, raportul de forțe s-a schimbat și Șelimbărul a fost mult mai prezentă în atac, mai mult decât a fost Argeșul la aceeași poartă în prima parte. Rodri Hernando (48) a șutat în Tudose, Soare (59) a avut un șut prea modest pentru a-i pune probleme lui Straton, iar Rodri Hernando (59) a ajuns din nou la finalizare, de această dată singur cu portarul, însă a trimis direct în Straton, în cea mai mare situație de gol a partidei. Argeșul a avut o singură fază notabilă în repriza secundă, la prima atingere a lui Buhăcianu (69), servit ideal la 8-9 metri central, însă finalizarea sa a fost modestă, un rateu, iar Măluțan a prins. În prelungiri, pentru Șelimbăr, Marrone (90+3) a trimis dintr-o lovitură liberă mult peste.

Terenul, bată-l vina! Andone s-a plâns de calitatea suprafeței de joc și de faptul că jucătorii săi nu înscriu, dar i-a felicitat pentru atitudine!

După joc, în declarația acordată clubului, Andone s-a plâns de starea terenului și a transmis că-i pare rău că elevii săi, pe care, de altfel, i-a lăudat, nu au functificat ocaziile pe care și le-au creat.

”Am controlat meciul, pe un teren destul de dificil, împotriva unei echipe care s-a axat pe defensivă!” Cu aceste cuvinte a fost întâmpinat Andone la declarația de presă, afirmații complet eronate, în condițiile în care a doua repriză a fost controlată clar de Șelimbăr, nu numai ca ocazii create, ci și ca dominare a jocului. Însă antrenorul Argeșului nu a avut nimic de comentat despre acest aspect.

”În primul rând vreau să-i felicit pe jucători pentru atitudinea avută, pentru că pe un asemenea teren, aproape impracticabil, să spun, era foarte greu de jucat. Ușor-ușor, ne-am adaptat din mers la teren, la jocul care a fost, un joc de luptă. Să spun ca aspect negativ: îmi pare rău că nu am reușit să fructificăm ocaziile create, pentru că pe un asemenea teren e greu să-ți creezi foarte multe ocazii. Era important ca la prima ocazie sau la ocaziile pe care le-am avut să marcăm gol și cu siguranță altfel ar fi fost și jocul, și rezultatul. Dar, din păcate, nu am reușit să marcăm. Ba nu am luat decizia bună, ba execuția nu a fost cea corespunzătoare, dar, încă o dată, țin să-i felicit pentru atitudinea și pentru modul în care s-au luptat, inclusiv până la ultima fază din joc.

Ne-a lipsit astăzi golul, pentru că am interpretat bine jocul, ne-am câștigat duelurile, am pus presiune pe adversar, am avut câteva situații bune, mă repet, dar ne-a lipsit golul, decizia finală, execuția finală din situațiile create”, a spus Andone.

Tofan a ieșit accidentat, Andone îi transmite să-și facă tratamentul necesar

Față de precedentul joc, 2-1 la Mioveni cu Chindia, Andone a avut două modificări în primul 11 la acest meci. Ghiocel, accidentat, și Rădescu au fost înlocuiți cu Garutti și Petrescu.

Pe finalul partide de la Cisnădie, Tofan a ieșit accidentat, iar în locul său a intrat Borța, cel pe care Andone îl dădea incert pentru acest meci! Antrenorul a fost întrebat despre starea căpitanului echipei.

”Tofan are o problemă mai veche, cu pubalgia, care tot persistă. Chiar am discutat în săptămâna premergătoare jocului dacă ne putem baza pe el la joc sau nu. Trebuie rezolvată, clar, această problemă. E o durere care tot revine, dispare și revine, dar e important ca pe termen lung să putem să-l avem, să-și facă tratamentul necesar, pentru că avem nevoie de toți jucătorii pe acest final de an”, a comentat Andone.

CFC Argeș, în remiza cu CSC Șelimbăr: Straton – Tofan (cpt.)(Borța 74′), M. Tudose, G. Garutti, Briceag – P. Petrescu (Doukoure 60′), Seto – Rob. Moldoveanu (Buhăcianu 69′), Vl. Morar (Rădescu 60′), Gab. Gheorghe (Y. Pîrvu 60′) – Mih. Roman. Rezerve neutilizate: Oncescu – Gronner, Ailenei, Esteban Orozco.

CFC Argeș, pe locul 9 în Liga 2. Urmează meciul din Cupa României cu CFR Cluj

0-0 a fost între CFC Argeș și CSC Șelimbăr și în meciul direct din sezonul trecut, atunci la Mioveni.

După această remiză, CFC Argeș a ajuns să aibă 16 puncte obținute în 11 partide și să ocupe locul 9 în clasament, la egalitate cu CSM Slatina și CS Afumați, care stau mai bine în ierarhie nu numai datorită golaverajului, dar au și unul, respectiv două meciuri disputate în minus față de trupa piteșteană.

Etapa viitoare, alb-violeții joacă acasă cu Unirea Ungheni (2 noiembrie, ora 11:00), lasată pe locul 18, cu 10 puncte. Până atunci, CFC Argeș are meci în etapa 1 din grupele Cupei României, cu CFR Cluj (29 octombrie, ora 21:00), la Mioveni.

Declarația lui Bogdan Andone după CSC Șelimbăr – CFC Argeș 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=2yNtg3nI3OI

 

  •  A doua zi după meci, Andone și jucătorii echipei CFC Argeș au mers la mormântul lui Nicolae Dobrin, pentru a-l comemora pe fostul fotbalist, decedat în urmă cu 17 ani!

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CFC Argeș

Marius ANGHEL 26 Oct. 2024, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă