CFC Argeș trece la limită de Chindia și face un salt important în clasament. Vedetele Vlăduț Morar și Mihai Roman au adus succesul piteștenilor

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 18:32 Liga 2
CFC Argeș trece la limită de Chindia și face un salt important în clasament. Vedetele Vlăduț Morar și Mihai Roman au adus succesul piteștenilor

Două meciuri între foste prim-divizionare au loc în această etapă a Ligii 2, iar primul dintre ele are loc vineri, 18 octombrie 2024. La Mioveni, pe stadionul Orășenesc, s-au întâlnit Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, adică formațiile care au picat din prima ligă în vara anului 2023. Câștig de cauză au avut piteștenii, care s-au impus cu scorul de 2-1, fără mari emoții, deși rezultatul este unul strâns.

În celălalt joc sunt față în față FCU Craiova și FC Voluntari, adică retrogradatele la braț din această vară, iar meciul lor direct are loc abia luni după-masă.

  • Partidele contează pentru etapa a 10-a a sezonului regular de Liga 2, ediția 2024-2025, rundă care a debutat de joi seară, la București, unde Steaua a trecut cu 2-1 de Concordia Chiajna. Etapa continuă cu meciuri programate sâmbătă, duminică și luni.
  • Va fi etapa în care Viitorul Pandurii nu se prezintă la al doilea meci, în această săptămână Tribunalul Gorj declarându-i falimentul, și va fi exclusă de FRF din campionat, rezultatele sale din acest sezon urmând a fi șterse.

Vlăduț Morar a spart gheața, dar a și ratat o ocazie mare. Roman și Moldoveanu au mai avut situații la poarta lui Contra

După un început în atac al Argeșului și cu o Chindia care abia a trecut de jumătatea terenului, prima ocazie a meciului de la Mioveni a venit chiar în contul oaspeților.

La prima fază în care s-a apropiat de poarta Argeșului, Chindia a finalizat prin Danu (8), însă șutul moldoveanului a trecut puțin pe lângă bară.

Replica a venit aproape imediat și s-a soldat cu primul gol al jocului. Vlăduț Morar a finalizat în minutul 10 o fază de contraatac tratată excelent de echipa sa. Rădescu a aruncat mingea în flancul stâng, Roman a centrat în fața porții, iar Morar a spart gheața cu o lovitură de cap simplă din 6 metri central.

Tot Morar putea dubla avantajul în minutul 14, însă s-a făcut de râs cu finalizarea sa din 7 metri, singur cu goalkeeperul, cu un șut aproape paralel cu poarta! Tache (29) i-a dat și el emoții lui Straton cu o minge trimisă la prima bară, iar Roman, în același minut, nu l-a putut învinge pe Contra din postura de unul la unul, portarul parând în 6 metri cu brațul drept.

Argeșul a mai avut o situație bună de gol până în pauză, prin Robert Moldoveanu (33), fostul atacant al Chindiei, însă încercarea acestuia de finalizare de semifoarfecă, din 6 metri, a fost ratată.

Reușita lui Răzvan Tache, anulată imediat de golul lui Mihai Roman

Straton a fost pus la treabă în debutul părții secunde, la un șut puternic al lui Florea (52), scos cu greu de sub transversală. Pesic (53) a trimis și el din 4 metri, cu capul, peste poartă, iar la scurt timp Chindia avea să egaleze. Danu a șutat puternic din fața careului, Straton a respins ca un amator, în față, iar Răzvan Tache (55) i-a dat mingea printre picioare.

Au fost cele mai bune momente de joc ale Chindiei în acest meci, dar au fost stinse imediat de reușita lui Mihai Roman. La doua două minute distanță, Rădescu a centrat din stânga, Roman a sărit mai sus decât Leca și a finalizat cu capul din 6 metri.

Moldoveanu (60) a trimis doar pe direcția portarului, cu capul, din 8 metri, într-o nouă încercare de a-i da gol fostei sale echipe, iar de partea cealaltă Florea a avut ultima fază importantă a meciului, în minutul 80, când a trimis pe lângă vinclu o lovitură liberă din fața colțului stâng al careului.

S-a terminat 2-1, iar CFC Argeș bifează al doilea succes consecutiv și al patrulea în acest sezon, în timp ce Chindia pierde după două victorii și înregistrează al șaselea eșec în această ediție a Ligii 2.

CFC Argeș, la al patrulea succes în acest sezon, Chindia, la al șaselea eșec

Cu 15 puncte, trupa piteșteană urcă pe locul 9, momentan, cu golaveraj 10-8, sub FC Voluntari, care are același număr de puncte, dar un golaveraj mai bun, 12-8, și un meci mai puțin disputat.

Chindia, cu 12 puncte, ajunge, momentan, pe locul 13, cu golaveraj 14-13, sub Metalul Buzău, care are golaveraj 13-11, același număr de puncte și un meci mai puțin jucat.

Clasamentul Ligii 2 va suferi modificări importante săptămâna viitoare, când FRF va dicta excluderea celor de la Viitorul Pandurii din campionat, pentru două neprezentări, iar rezultatele gorjenilor din primele nouă etape, opt înfrângeri și un egal, vor fi anulate.

Etapa viitoare, CFC Argeș joacă în deschidere, vineri, de la ora 16:00, la CSC Șelimbăr, în timp ce Chindia are meci acasă cu Metalul Buzău, sâmbătă, de la ora 11:00.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIUL LIVE:

CAMPIONII FC ARGEȘ – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 2-1

Vlăduț Morar 10′, Mihai Roman 57′ / Răzvan Tache 55′

CFC Argeș: Straton – Tofan (cpt.), M. Tudose, Ghiocel (G. Garutti 17′), Briceag – Rădescu (Esteban Orozco 75′), Seto, Vl. Morar (Doukoure 46′) – Gab. Gheorghe (Y. Pîrvu 75′), Mih. Roman (Gronner 85′), Rob. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: Oncescu – P. Petrescu, Borța, Buhăcianu
Antrenor: Bogdan Andone

Chindia: M. Contra – Martac, Mih. Leca, Ad. Ioniță, Romeo (Al. Sabău 67′) – Iul. I. Zamfir (Bg. Petre 84′), Iul. Roșu, Rz. Tache, Danu (Grubac 67′) – Pesic (Atanase 77′), Florea (cpt.)(Zivkovic 84′)
Rezerve neutilizate: Șt. Mușat – R. Simion, Al. Petre, Dogănoiu
Antrenor: Marian Vătavu

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș). Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Asistenți: Mihaiță Adrian Noroc (Botoşani) și Cosmin Cercel (Piatra Neamţ). Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Daniel Emanuel Băloi (Târgu Jiu).

Min 90+6 Final de joc la Mioveni, 2-1 pentru gazde. CFC Argeș bifează al doilea succes consecutiv și al patrulea în acest sezon, iar Chindia pierde după două victorii și înregistrează al șaselea eșec în această ediție a Ligii 2. Cu 15 puncte, trupa piteșteană urcă pe locul 9, momentan, cu golaveraj 10-8, sub FC Voluntari, care are același număr de puncte, dar un golaveraj mai bun, 12-8, și un meci mai puțin disputat. Chindia, cu 12 puncte, ajunge, momentan, pe locul 13, cu golaveraj 14-13, sub Metalul Buzău, care are golaveraj 13-11, același număr de puncte și un meci mai puțin jucat.
Min 90+2 ||| Alexandru Sabău îl trage de tricou, în spate, pe Gronner și vede și el cartonașul galben
Min 90 + Meciul e prelungit cu cinci minute
Min 85 Ultima înlocuire și la CFC Argeș. Iese Mihai Roman și intră Erik Gronner
Min 84 Dublă schimbare la Chindia. Intră Bogdan Petre și Ante Zivkovic și ies Iulian Zamfir și Daniel Florea
Min 83 ||| Adrian Ioniță vede cartonașul galben pentru o tragere din spate asupra lui Moldoveanu
♦Min 80 Florea bate direct spre poartă o lovitură liberă din fața colțului stânga al careului, însă trimite puțin pe lângă vinclu
Min 77 Schimbare și la Chindia. Iese Ivan Pesic și intră Cosmin Atanase
Min 75 Andone mută din nou. Ies Gabriel Gheorghe și Ionuț Rădescu și intră Yanis Pîrvu și Esteban Orozco
Min 67 Dublă schimbare la Chindia. Ies Roberto Romeo și Daniel Danu și intră Alexandru Sabău și Sergej Grubac
Mihai Roman (32 ani) este la al doilea gol pentru CFC Argeș în Liga 2, în șapte jocuri în care a fost utilizat, de șase ori ca titular. A mai înscris în 3-2 cu Concordia.
♦Răzvan Tache (18 ani) este la prima reușită pentru Chindia, în șase meciuri în care a fost utilizat în acest sezon de Liga 2, toate începute ca titular.
♦Min 60 Briceag centrează în careu, din stânga, Moldoveanu reia cu capul din 8 metri, pe centru, iar Contra reține
Min 57 2-1 Rădescu primește mingea în stânga, centrează cu dreptul în fața porții, Mihai Roman îi ia fața lui Leca la duelul aerian petrecut la prima bară, în 6 metri, și atacantul înscrie cu capul la colțul lung, în dreapta
♦Min 55 1-1 Zamfir îl întoarce pe Briceag în dreapta careului și trimite înapoi, în fața careului, pentru Danu, care preia și trage puternic la poartă, pe direcția lui Straton, care respinge în față. Răzvan Tache este atent, ajunge primul la balon și din 8-9 metri șutează pe jos, printre picioarele lui Straton
Min 53 Centrare din corner este reluată cu capul din 4 metri de Pesic, peste poartă. Straton se resimte și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 52 Pesic insistă la o minge în fața careului Argeșului, lasă pentru Florea, să șuteze, iar mingea trimisă cu dreptul din 16 metri este scoasă greu de sub transversală, în corner, de către Straton
Min 50 Argeșul pasează lejer și duce ușor mingea în careul Chindiei, însă Doukoure e împins ușor înainte să ajungă să șuteze din 6-7 metri și este scos de pe traiectorie
Vlăduț Morar (31 ani) a reușit în acest meci primul său gol pentru CFC Argeș, în patru meciuri în care a evoluat, de trei ori a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit.
Min 46 S-a reluat jocul
♦Min 46 La pauză, la CFC Argeș, iese Vlăduț Morar și intră Kevin Doukoure
♦Min 45+2 Pauză la Mioveni, unde CFC Argeș conduce cu 1-0 în meciul cu Chindia, prin reușita lui Vlăduț Morar
Min 45+2 Moldoveanu pică urât dintr-un duel aerian cu Roșu, petrecut la mijlocul terenului. Fostul atacant al Chindiei, din vară trecut la CFC Argeș, a picat în cap și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 45+1 Morar bate puțin pe lângă poartă o lovitură liberă de la circa 23 de metri central
Min 44 ||| Mădălin Martac preia larg și apoi îi pune o talpă pe genunchi lui Briceag. Intrarea este violentă, iar Martac primește doar cartonașul galben
Min 33 Moldoveanu încearcă o execuție pretențioasă din colțul careului mic, din dreapta, să trimită din prima dintr-o semi-foarfecă, însă ratează finalizarea, abia atinge balonul, iar Contra reține
Min 29 Roman pătrunde în careu, avansează prea mult, Contra îi iese la întâmpinare și parează cu brațul drept finalizarea atacantului, la 6 metri
Min 29 Tache avansează pe stânga și șutează la poartă, la prima bară, iar Straton reține cu ceva emoții
Min 17 Costin Ghiocel, accidentat la coapsă, este înlocuit cu Gomes Garutti
Min 14 Minge peste apărarea Chindiei, Morar îl depăește pe Ioniță și scapă singur cu portarul, însă finalizează execrabil din 7 metri ușor lateral stânga, aproape paralel cu poarta! Andone își pune mâinile în cap, iar spectatorii vociferează
Min 10 1-0 Aruncare rapidă de la margine în stânga, Rădescu trimite în față pentru Roman, acesta avansează până în dreptul careului și centrează perfect în fața careului, iar Vlăduț Morar îndeplinește o simplă formalitate din 6 metri. Pune capul și înscrie pe lângă Contra
Min 8 Danu are prima fază periculoasă de gol, la un șut cu dreptul, din drop, din fața careului. Mingea trece puțin pe lângă bara din stânga. Până acum, Chindia abia a ieșit din propria jumătate, însă dominarea Argeșului a fost sterilă
Min 1 A început partida de la Mioveni. Argeșul joacă în violet, Chindia are echipament complet roșu

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor


Două meciuri între foste prim-divizionare au loc în această etapă a Ligii 2, iar primul dintre ele are loc astăzi, vineri, 18 octombrie 2024, de la ora 16:30.

La Mioveni, pe stadionul Orășenesc, se întâlnesc Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, adică formațiile care au picat din prima ligă în vara anului 2023. În celălalt joc sunt față în față FCU Craiova și FC Voluntari, adică retrogradatele la braț din această vară, iar meciul lor direct are loc abia luni după-masă.

  • Partidele contează pentru etapa a 10-a a sezonului regular de Liga 2, ediția 2024-2025, rundă care a debutat de joi seară, la București, unde Steaua a trecut cu 2-1 de Concordia Chiajna. Etapa continuă cu meciuri programate sâmbătă, duminică și luni.
  • Va fi etapa în care Viitorul Pandurii nu se prezintă la al doilea meci, în această săptămână Tribunalul Gorj declarându-i falimentul, și va fi exclusă de FRF din campionat, rezultatele sale din acest sezon urmând a fi șterse.

CFC Argeș e la al treilea meci cu Bogdan Andone antrenor

Campionii FC Argeș se va afla la al treilea meci sub conducerea lui Bogdan Andone ca antrenor. Până acum are o înfrângere, 0-1 acasă cu Corvinul, și o victorie, 2-1 la Clinceni cu Metaloglobus.

Trupa piteșteană se află pe locul 13 în clasamentul actual al Ligii 2, cu 12 puncte și golaveraj 8-7. Este la egalitate cu Metalul Buzău și Chindia Târgoviște, însă acestea stau mai bine în clasament datorită golaverajului.

Acasă pentru CFC Argeș este de mai bine de un an stadionul Orășenesc din Mioveni. Aici, trupa alb-violetă are în acest sezon două victorii (2-0 cu CSM Focșani și 3-2 cu Concordia) și două înfrângeri (0-1 cu FK Miercurea Ciuc și 0-1 cu Corvinul).

Argeșul nu a apucat să joace în acest sezon cu Viitorul Pandurii, astfel că nu va pierde trei puncte în clasament, spre deosebire de Chindia, de exemplu.

Chindia nu a strălucit în deplasare în acest sezon

De partea cealaltă, Chindia vine după două rezultate pozitive, două victorii în fața a doua echipe modeste din acest sezon: 3-0 la Severin cu Viitorul Pandurii, puncte pe care le va pierde în urma excluderii trupei gorjene, și 4-0 acasă cu AFC Câmpulung Muscel.

Echipa antrenată de cuplul Nicolae Croitoru – Marian Vătavu va fi la al șaselea joc disputat în deplasare în acest sezon, iar până acum are două victorii (1-0 la Reghin cu Unirea Ungheni și 3-0 la Severin cu Viitorul Pandurii) și trei eșecuri (2-3 la Clinceni cu Metaloglobus, 0-1 la FCU Craiova și 1-4 la FC Voluntari).

În clasament, așa cum spuneam, Chindia are același număr de puncte ca Metalul Buzău și Campionii FC Argeș, dar se află între ele datorită golaverajului, 13-11, pe locul 12.

Ovidiu Mazilu arbitrează CFC Argeș – Chindia

În ediția trecută a Ligii 2, în sezonul regular, Argeșul s-a impus acasă cu 1-0, iar în play-out, fiindcă ambele au jucat în această fază a campionatului, în aceeași grupă, Chindia s-a impus la Mioveni cu scorul de 2-0.

Meciul dintre CFC Argeș și Chindia Târgoviște este arbitrat de la centru de Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), iar de la cele două tușe de asistenții Mihaiță Adrian Noroc (Botoşani) și Cosmin Cercel (Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă este Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe).

Observator de arbitri este Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc este Daniel Emanuel Băloi (Târgu Jiu).

Marius ANGHEL 18 Oct. 2024, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă