”Rapidul trăieşte doar prin suporteri. Vor rămâne tot timpul alături de echipă.” Mircea Bornescu, la superlativ despre fanii giuleștenilor. Ce spune de aducerea lui Dan Alexa și lupta la promovare

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 14:03 Liga 2
”Rapidul trăieşte doar prin suporteri. Vor rămâne tot timpul alături de echipă.” Mircea Bornescu, la superlativ despre fanii giuleștenilor. Ce spune de aducerea lui Dan Alexa și lupta la promovare

Mircea Bornescu urmărește în continuare tot ce se întâmplă la Rapid. Fostului portar îi pare rău de cele întâmplate la echipă în ultima perioadă, când rezultatele nu au fost printre cele mai bune. Totuși, speră ca situația să se remedieze odată cu schimbarea băncii tehnice. Dan Alexa are experiență și o să promoveze echipa în Liga 1 la finalul sezonului, apreciază Bornescu.

Lotul este complet, iar lotul ar mai avea nevoie de cel mult trei transferuri, consideră fostul portar al Craiovei, care e de părere că jocul va arăta din ce în ce mai bine după reluarea campionatului, iar echipa nu va mai face pași greșiți.

”Am urmărit toate meciurile lor, au avut şi mult ghinion. Dar dacă exista un antrenor care să îl înlocuiască pe Pancu era Alexa. Ştie ce înseamnă Rapid, are experienţa promovării. Este omul cel mai potrivit să antreneze Rapid în momentul de faţă. Sper să nu apară discuţii, să nu apară certuri, pentru că tot timpul în momentele bune la Rapid s-a întâmplat ceva şi s-au stricat lucrurile.  

Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, ce i s-a reproşat. Nu cunoscut detalii din interior. Consider că Alexa este omul potrivit în momentul de faţă la Rapid. Sunt convins că va reuşi promovarea. Probabil dacă vor mai veni doi-trei jucători cu experienţă, vor promova, pentru că suporterii sunt alături de ei şi reprezintă o forţă. Dacă nu vor exista certuri şi totul va merge ca la carte, cu siguranţă vor promova”, a spus Bornescu pentru Telekom Sport.

”Rapidul trăieşte doar prin suporteri”

Mircea Bornescu are un mesaj și pentru fani. Să fie alături de echipă în acest moment dificil. Cu ei, giuleștenii vor fi mai puternici și vor promova:

”Să fie alături de echipă, ei ştiu ce înseamnă Rapidul. Rapidul trăieşte doar prin suporteri. Patronul, jucătorii… se schimbă. Mâine este un patron, antrenor, jucător, însă suporterii vor rămâne tot timpul alături de echipă. Ei sunt Rapid. Nu vor părăsi niciodată echipă. Să fie alături de echipă şi în momentele grele, atunci se vede când un suporter iubeşte echipa. Atunci e nevoie de ei, să susţină echipa”.

Rapid a adunat doar două puncte în singurele trei meciuri din 2020: 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și 0-1 cu CSM Reșița. În urma acestor rezultate, Rapid a ratat în repetate rânduri șansa să treacă pe primele locuri în Liga 2.

Acum, după 24 de etape, echipa se clasează pe locul 5, cu 37 de puncte, dar este la doar două puncte de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv calificarea la meciul de baraj pentru accederea în primul eșalon. Alexa a fost prezentat oficial la Rapid la data de 11 martie. Semnarea contractului a coincis cu a doua venire la clubul din Giulești. A mai pregătit vechiul Rapid în sezonul 2015-2016, când l-a și promovat în Liga 1, dar în 2016 clubul a intrat în faliment. În cariera sa, Dan Alexa a mai condus echipele ACS Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași și Astra.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-da-de-pamant-cu-florin-manea-a-profitat-de-dezorganizrea-din-club-nu-voi-mai-lucra-cu-astfel-de-specimene-19129999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ipoteza-surprinzatoare-a-lui-dan-alexa-daca-se-prelungeste-starea-de-urgenta-cred-ca-ingheata-campionatul-19129891

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă