Coincidență? La Poli Timișoara s-a plătit un nou salariu restant după ce Druckeria a virat bani către club

Anda DELIU 26 Jan. 2023, 22:55 Liga 2
Coincidență? La Poli Timișoara s-a plătit un nou salariu restant după ce Druckeria a virat bani către club

Poli Timișoara nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar de ceva vreme, astfel că, în acest context, salariile echipei nu au mai fost date mereu la zi, așa cum se obișnuia.

Deși criticați de noua condudere venită în octombrie, fanii din Asociația Druckeria au continuat să ajute clubul cu bani, iar ultimul salariu restant s-a achitat chiar după un virament al suporterilor.

500.000 de lei dați dați de suporteri în ultimele luni la Poli Timișoara

La final de noiembrie, situația de la Poli începuse să apese tot mai mult. În club nu erau bani pentru a achita salariul aferent lunii octombrie. Druckeria a făcut atunci o donație importată, care a permis clubului să fie pe linia de plutire.

”Suporterii Politehnicii Timișoara sunt cea mai frumoasă dovadă de pasiune și atașament față de un simbol, indiferent de situația de moment în care acesta se află. Peluza Sud Timişoara ține steagul sus și – în ciuda perioadei de coșmar prin care clubul trece din punct de vedere sportiv de un an și jumătate încoace – reușește să mobilizeze oameni care să bată sute de kilometri, fără niciun interes în afara dragostei pentru culori și pentru orașul nostru. Vă mulțumim din suflet! În aceeași notă de susținere necondiționată am virat în cursul zilei de ieri suma de 70.000 de lei în conturile clubului, pentru a sprijini eforturile care se fac pentru depășirea acestei situații grele. Acești bani se adaugă celorlalți 200.000 de lei virați până acum în acest sezon, ei urmând a fi transformați în acțiuni la următoarea majorare de capital. Aceste acțiuni vor fi oferite spre vânzare comunității de membri Druckeria, pentru a crește numărul de suporteri acționari”, a informat Druckeria în 29 noiembrie 2022.

Reamintim, noii conducători, mai ales acționarul Dușan Filipaș, au punctat în octombrie că galeria a preluat proiectul Poli, izolându-l de restul timișorenilor.

Salariile se plătesc cu întârzieri

La Poli, salariul aferent lunii octombrie s-a achitat înainte de Crăciun. Ulterior, banii aferenți lunii noiembrie s-au virat la începutul acestei săptămâni. Acum, echipa este la zi, dar scadența pentru banii pe decembrie e 31 ianuarie. Întâmplător sau nu, ultimul salariul s-a achitat în preajma unei ale donații a Druckeriei.

”Membrii Comitetului Director Druckeria au convenit ca suma strânsă până în prezent în perioada iulie 2021 – ianuarie 2023 în contul Druckeria 360 – Poli of America SG / Polişti în America – 10.539,43 lire sterline – să fie folosită în perioada următoare la susținerea activității clubului, ca parte dintr-un virament mai mare convenit cu ceilalți acționari. Contribuția Asociației Druckeria se va ridica în acest mod la 500.000 lei pentru perioada iunie 2022 – ianuarie 2023, bani proveniți de la comunitatea violetă”, a fost anunțul Druckeriei în data de 21 ianuarie.

Cât despre partenerul principal, Cramele Recaș, informațiile sunt că nu mai sprijină financiar clubul. Din toamnă, Liga2.ro a dorit să lămurească zvonurile cu Gheorghe Iova, dar aceasta nu a putut fi contactat telefonic.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 26 Jan. 2023, 22:55 Liga 2
Pe aceeași temă