Autoritățile locale și județene din Cluj se pregătesc și de cel mai negru scenariu, în privința pandemiei cauzate de noul coronavirus. În această variantă nedorită de nimeni, locurile în spitale nu vor mai fi suficiente pentru a primi bolnavi, iar printre construcțiile ce pot deveni spitale improvizate se numără și Cluj Arena, stadionul unde joacă ”U” Cluj urmând să intre într-un program de pregătire.
”Deoarece trebuie să fim pregătiți, am cerut ca noile hale din Parcurile Industriale Tetarom 1 să fie pregătite pentru a primi, la nevoie, unități medicale mobile. Sperăm să nu ajungem la o astfel de măsură. Același lucru l-am solicitat și în cazul Cluj Arena. În ambele locații trebuie să se asigure accesul securizat în perimetru, incinte cu temperatură controlată, acces la utilități, verificarea și, după caz, extinderea rețelei de curent”, a anunțat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.
În țările afectate mai puternic de pandemie, stadioanele sunt folosite deja de medici. Stadionul lui Real Madrid a devenit de săptămâna trecută depozit pentru echipamentele medicale ce sunt donate. ”Santiago Bernabeu va oferi spațiu pentru stocarea donațiilor de echipamente medicale necesare în lupta contra pandemiei”, au anunțat oficialii „galacticilor”.
În Anglia, Watford și-a pus la dispoziția medicilor stadionul, iar în Brazilia arena lui Sao Paolo a fost transformat în spital, fiind dotată cu peste 200 de paturi. Brazilienii vor transforma și cel mai mare stadion, „Templul” Maracana devenind spital improvizat în două săptămâni.
În România, stadioanele din Giurgiu (Marin Anastasovici) și Târgu Jiu (Municipal) găzduiesc în carantina persoane suspecte de coronavirus, în timp ce la Buzău, conducătorii clubului SCM Gloria au anunțat că sunt gata să pună la dispoziția autorităților mini-cantonamentele echipelor de rugby și fotbal.