Poli Iași începe seria amicalelor din cantonamentul din Bulgaria cu o echipă participantă în Conference League. Un mijlocaș argentinian va ajunge sub comanda lui Claudiu Niculescu

Narcis POHOAȚĂ 01 Jul. 2022, 16:25 Liga 2
Poli Iași începe seria amicalelor din cantonamentul din Bulgaria cu o echipă participantă în Conference League. Un mijlocaș argentinian va ajunge sub comanda lui Claudiu Niculescu

Fotbaliștii Politehnicii Iași continuă în această perioadă pregătirile la Cheile Grădiștei, stațiune montană în care gruparea din Copou va avea cartierul general până marți, 5 iulie.

După încheierea stagiului montan de la Fundata / Cheile Grădiștei, elevii lui Claudiu Niculescu vor primi două zile libere, iar în data de 8 iulie se va pleca în al doilea cantonament, la Bansko, în Bulgaria.

Adversari din Macedonia de Nord, Bulgaria, Cipru și Azerbaidjan în stagiul de la Bansko

Moldovenii se vor pregăti în stațiunea bulgară aflată la aproape 1.000 de metri altitudine până pe 22 iulie, iar în această perioadă vor disputa și patru meciuri amicale cu adversari din Macedonia de Nord, Bulgaria, Cipru și Azerbaidjan.

Poli va începe seria amicalelor pe 10 iulie, în compania echipei macedonene FC Makedonija Skopje, calificată în preliminariile Conference League după ce a ocupat locul 4 în clasament la finalul sezonului trecut.

Miercuri, 13 iulie, Poli Iași va disputa al doilea meci amical, cu formația bulgară ȚSKA 1948 Sofia, locul 8 în prima ligă în ediția trecută de campionat.

Ieșenii vor susține al treilea test în compania echipei cipriote Akritas Chlorakas, promovată în prima ligă, pe 17 iulie, iar ultimul amical este programat miercuri, 20 iulie, cu echipa azeră de primă ligă FK Sabah Masazyr, locul 5 în sezonul trecut.

Programul amicalelor echipei Politehnica Iași în cantonamentul din Bulgaria:

10 iulie: Poli Iași – FC Makedonija G.P. Skopje (Macedonia de Nord)
13 iulie: Poli Iași – ȚSKA 1948 Sofia (Bulgaria)
17 iulie: Poli Iași – Akritas Chlorakas (Cipru)
20 iulie: Poli Iași – Sabah Masazyr (Azerbaijan)

Mijlocaș argentinian pentru Claudiu Niculescu

Începând de sâmbătă, antrenorul Claudiu Niculescu îl va avea la antrenamente și pe mijlocașul argentinian Julian Augusto Marchioni, care poate evolua pe mai multe poziții în linia mediană, atât în centru, cât și în benzi.

În vârstă de 29 de ani, Marchioni are și cetățenie spaniolă și a evoluat ultima dată la echipa greacă de ligă secundă Panserraikos, pentru care a marcat două goluri în 31 de meciuri.

Marchioni a mai jucat în carieră la formațiile Estudiantes, Patronato, Independiente Rivadavia, Club Atletico Temperley (toate din Argentina) și Den Bosch (Olanda).

Ca și olandezul Hunte Torino, argentinianul Marchioni a venit în Copou la recomandarea lui Nicandro Breeveld, fost mijlocaș al Iașiului în perioada 2019-2021.

Narcis POHOAȚĂ 01 Jul. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă