Claudiu Niculescu nu s-a ferit după eșecul cu Steaua: ”Nu meritam mai mult.” Antrenorul Politehnicii Iași a făcut haz de necaz de arbitraj și VAR: ”Ar trebui să se pună cu picioarele pe el să-l rupă în două, să-l spargă”

Marius ANGHEL 03 Sep. 2022, 23:42 Liga 2

Poli Iași a pierdut meciul cu Steaua (scor 1-2), în etapa a 5-a a Ligii 2, și a suferit primul eșec în acest sezon. Fără căpitanul Gabriel Vașvari la mijloc, echipa lui Claudiu Niculescu a avut o prestație modestă, și în partea secundă a întâlnirii, când ar fi trebuit să încerce să înscrie și să reintre în meci, dând senzația că poate juca mult și bine și nu va marca, cu toate că adversara a lăsat-o să aibă posesia.

A reușit, totuși, să marcheze o dată, norocos, după ce o pasă filtrantă a lui Roman, cel mai bun jucător al Politehnicii, s-a dus din blocajul lui Walace la Plokhotnyuk (89), iar acesta nu a iertat din marginea careului. Însă Iașiul nu a pus nici măcar o dată în pericol poarta lui Dincă în cele patru minute de prelungiri.

  • Pentru Steaua au punctat Bogdan Chipirliu (22′) și Adrian Popa (63′).

Claudiu Niculescu, după eșecul cu Steaua: ”Din minutul 1 s-a văzut că ne-am speriat puțin de adversar, de stadion, de public”

După joc, la conferința de presă, Claudiu Niculescu nu s-a ferit să spună că echipa sa a făcut un meci slab și că Poli Iași n-ar fi meritat mai mult în fața Stelei. Evoluția din această partidă o consideră un accident și a transmis că și-a încurajat jucătorii, pe care i-a văzut afectați de acest eșec, în vestiar.

”Am făcut un meci slab, cel mai slab din acest sezon. Nu ne-a ieșit, practic, nimic. Din minutul 1 s-a văzut că ne-am speriat puțin de adversar, de stadion, de public, nu știu de ce ne-am speriat, dar trebuie să ridice privirea din pământ. Erau foarte supărați băieții în vestiar, dar nici nu meritam mai mult. La cum a arătat jocul, nu meritam mai mult. Este responsabilitatea mea, este vina mea, pentru că, poate, nu am reușit să-i fac să înțeleagă cât de important este acest meci, sau cât de importantă este continuitatea în rezultate în momentul în care ai un obiectiv așa cum avem noi. Nu e de ajuns, am acumulat 10 puncte. Se întâmplă și astfel de accidente. O pun pe seama faptului că a fost un accident, cum, de altfel, consider că a fost și un accident pentru Steaua, acum două etape acasă, cu Miercurea Ciuc”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

”Nu avem timp să ne plângem, nu avem timp să ne lingem rănile”

Începută cu o victorie, 2-1 cu Concordia, seria de foc a Politehnicii Iași a continua cu un eșec, 1-2 cu Steaua, iar apoi urmează partidele cu Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

”Trebuie să mergem mai departe. Nu avem altceva de făcut decât să ridicăm privirea din pământ. I-am încurajat în vestiar. Ne așteaptă o perioadă foarte grea, un meci extrem de dificil săptămâna viitoare, acasă. Nu avem timp să ne plângem, nu avem timp să ne lingem rănile, ci de mâine să ne întoarcem la treabă, să dăm drumul la muncă și să ne revenim din punct de vedere mental, pentru că urmează o săptămână grea. Grea, în sensul că sunt meciuri grele. Avem un țintar foarte greu. Până acum eram în grafic, a venit această înfrângere, din punctul meu de vedere neașteptată, pentru că noi eram pe un val de încredere foarte mare. Dar, iată că, în fotbal, dacă un ești conectat 100 la sută și etapă de etapă, fotbalul te pedepsește destul de tare și așa s-a întâmplat și cu noi în această seară”, a mai declarat Niculescu după jocul din Ghencea.

Claudiu Niculescu, haz de necaz de arbitraj și VAR: ”Se uită pe Netflix, ce fac, nu înțeleg? Cred că au episoade, seriale pe Netflix, stau câte 7, 8, 10 minute la câte o fază”

Inevitabil, Claudiu Niculescu a fost întrebat și de arbitraj, având în vedere că Robert Avram (Piteşti) ar fi putut dicta un penalty la hențul lui Ștefan Pacionel, lovit cu mingea în mână de Viorel Lică. Faza ar fi putut da un alt curs al jocului, având în vedere că scorul era 1-0 pentru Steaua și lovitura de pedeapsă ar fi adus, teoretic, egalarea chiar înainte de pauză.

Însă antrenorului i s-a spus de către una dintre persoanele aflate în sala de conferințe că o fază litigioasă s-ar fi produs în careul Stelei și înainte de golul marcat de Adi Popa, tot o fază de penalty.

Claudiu Niculescu a recunoscut că nu a văzut în timpul jocului, de pe marginea terenului, nici faza controversată dinainte de pauză, nici cea dinainte de golul lui Popa. Nu a vizionat și nici nu i s-a arătat de către stafful său fazele video respective. Pe baza acestor spuse, fostul atacant a avut un discurs despre multiplele gafe produse de arbitri în această perioadă în fotbalul românesc, mai ales la meciurile din prima ligă, unde s-a introdus tehnologia VAR.

Niculescu a făcut haz de necaz.

”Arbitrajul, din minutul 5 le-am spus celor de pe bancă, a fost, așa… nici nu știu cum să-i zic. S-a văzut o ușoară tentă, dar nu de asta, sau poate de asta, dacă spuneți că au fost două penalty-uri… Rămân și eu surprins acum. Înseamnă că nu e în regulă. Dacă a fost așa cum spuneți, repet, eu nu am văzut imaginile, nu am văzut de la nivelul gazonului, dar dacă a fost așa, nu e bine pentru noi. Arbitrul sunt convins că va fi delegat și etapa viitoare și pe la Liga 1. Nu vedeți că la noi nu fac față cu VAR-ul? Ferească Dumnezeu, eu n-am văzut în viața mea așa ceva. Uitați-vă prin alte campionate în lumea asta. Arbitri la noi stau câte 10 minute, se uită pe Netflix, ce fac, nu înțeleg? Cred că au episoade, seriale pe Netflix, stau câte 7, 8, 10 minute la câte o fază. E incredibil! Și ne mai mirăm că săracii de ei greșeau când nu aveam VAR-ul. Ce mai facem cu VAR-ul? Am înțeles că a costat și o grămadă de bani. Și, și așa, cu greșeli și cu VAR, continuă să facă greșeli. Care e măsura care se ia împotriva celor care greșesc? Nu că ar trebui să îl scoată, ar trebui să se pună cu picioarele pe el să-l rupă în două, să-l spargă. Acum fac haz de necaz, dar acum mi-a venit în minte că mi-ați spus că am avut două penalty-uri. Nu le-am văzut, voi mi-ați spus, nu eu. Atunci ce ne mai mirăm. Greșesc oamenii ăia cu televizorul în față, dar… Doamne, este ceva strigător la cer. Ar trebui doi arbitri de centru și vreo șapte asistenți. Ca să fie trei-patru arbitri aproape de fază, altfel nu este nicio soluție. Acum fac haz de necaz, dar e strigător la cer ce se întâmplă. Așa greșeli și să stai atâta timp să analizezi o fază. (…)”, a spus Claudiu Niculescu.

Niculescu spune cum crede că sunt sancționați arbitrii: ”Sunt delegați puțin mai departe de casă, să se chinuie puțin cu mașina”

Antrenorul Iașiului a părut că a încheiat subiectul atunci când a spus că nu este o persoană care să dea vina pe arbitraj, însă apoi a început să-i ironizeze din nou pe ”cavalerii în negru” și să spună modul în care aceștia sunt pedepsiți de CCA.

”Eu, să spun sincer, foarte rar am dat vina pe arbitraj. Doar când a fost o greșeală pe față, se vedea și din avion. Dacă au fost două greșeli împotriva noastră, eu recunosc că de pe margine nu le-am văzut. O să analizăm și nu știu dacă mai are rost să facem vreo plângere. Faptul e consumat, nu se poate întâmpla nimic, și cu plângere, și fără plângere, și cu video, și cu VAR, arbitrii oricum nu sunt suspendați. Practic care este pedeapsa lor, că greșesc împotriva unei echipe care muncește. Sunt antrenor care plătesc cu postul pentru niște greșeli ale arbitrilor. Ei ce sancțiuni plătesc? Vă spun eu ce măsuri o să se ia. La următoarea etapă o să fie trimis tot la Liga 1, dar puțin mai departe de casă, să se chinuie puțin cu mașina, să nu mai facă două ore. E de la Pitești, îl trimite la Arad. Asta este pedeapsa lor”, a mai declarat Niculescu, care apoi a adus din nou în discuție problema care s-ar putea ivi la finalul sezonului regular, când mai multe echipe fără drept de promovare ar putea să se califice în play-off. Despre acest subiect, antrenorul Iașiului a vorbit și în conferința de presă de dinaintea jocului cu Steaua.

În urma înfrângerii din Ghencea, prima din acest sezon, Poli Iași a rămas cu 10 puncte și după cinci etape se află pe locul 5, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr, Unirea Slobozia și Steaua. Tot atâtea puncte mai poate face și Gloria Buzău.

În etapa a 6-a, Poli Iași joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Gloria Buzău.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Vasile Mihai Antonio (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesaj-pe-placul-ultrasilor-adi-popa-n-a-stat-pe-ganduri-cand-a-fost-intrebat-de-derby-ul-dinamo-steaua-ce-prefer-o-victorie-in-locul-calificarii-in-play-off-cum-a-reac-19243750

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-cu-poli-iasi-si-primul-succes-pe-teren-propriu-in-acest-sezon-daniel-oprita-e-prima-data-cand-ma-bucur-dupa-ce-castigam-la-celelalte-partide-am-intrat-suparat-in-vestiar-19243695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1630-in-deschiderea-etapei-a-5-a-a-ligii-2-echipa-lui-oprita-revine-terenul-unde-ultima-data-a-fost-umilita-19243553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Marius ANGHEL 03 Sep. 2022, 23:42 Liga 2
Pe aceeași temă