Claudiu Niculescu nu mai ratează de această dată deplasarea la Timișoara și ia în calcul doar victoria cu Ripensia. ”Nu mai merge cu jumătăți de măsură!” Moldovenii vor să se rupă de pluton

Narcis POHOAȚĂ 07 Oct. 2022, 14:13 Liga 2
Claudiu Niculescu nu mai ratează de această dată deplasarea la Timișoara și ia în calcul doar victoria cu Ripensia. ”Nu mai merge cu jumătăți de măsură!” Moldovenii vor să se rupă de pluton

Politehnica Iași are un culoar extrem de favorabil de a se rupe de pluton în următoarea perioadă.

Începută sâmbăta trecută, cu victoria din Copou cu Minaur Baia Mare (scor 2-0), seria mai accesibilă a echipei din Iași continuă cu trei meciuri în care elevii lui Claudiu Niculescu pot obține maximum de puncte.

Poli va evolua sâmbătă, pe terenul Ripensiei, apoi va întâlni ”lanterna roșie” Metaloglobus, după care va urma o nouă deplasare abordabilă, la Slatina.

Claudiu Niculescu, înainte de deplasarea de la Ripensia: ”Nu merge cu jumătăți de măsură. Trebuie să câștigăm meciuri în deplasare”

Înainte de plecarea spre Timișoara, pentru meciul cu Ripensia, antrenorul Claudiu Niculescu a întărit ideea că Poli Iași este favorita hârtiei în aceste dispute și trebuie să demonstreze acest lucru și pe teren, prin a obține puncte. Conștient că seria ce urmează poate fi decisivă pentru echipa sa, Niculescu a declarat că obiectivul său și al echipei este acela de a asigura accederea în play-off încă din meciurile disputate în acest an 2022, ultimele trei din sezonul regular urmând să aibă loc în 2023.

”La prima vedere suntem favoriți și e normal să fie așa, dar după cum ați văzut în Liga a 2-a se întâmplă tot felul de surprize. De aceea, noi trebuie să mergem foarte concentrați și determinați pentru a ne întoarce cu trei puncte de acolo. Este un meci greu, pentru că Ripensia are în componență câțiva jucători care evoluează de câțiva ani buni împreună și la Liga a 2-a. Au și un atacant foarte bun, pe Gavra, cu destul de multe meciuri în Liga 1, dar noi trebuie să mergem să câștigăm acest meci. Le-am transmis și jucătorilor, nu merg jumătățile de măsură. Trebuie să mergem acolo să luăm puncte, pentru că trebuie să luăm o opțiune serioasă pentru play-off încă din acest an. Asta e dorința mea și le-am transmis-o și băieților. Suntem Politehnica Iași, trebuie să arătăm pe teren acest statut pe care îl avem de favoriți în acest meci”, a declarat Claudiu Niculescu înainte de plecarea spre Timișoara.

Claudiu Niculescu va face de această dată deplasarea la Timișoara, după ce la precedentul meci jucat de Poli Iași în zonă, la Dumbrăvița, în Cupa României, a preferat să rămână acasă pentru a-și urmări jucătorii neincluși în lot la un amical cu un adversar din Liga 4! Atunci, ”secundul” Mugurel Cornățeanu a condus echipa moldoveană la partida cu CSC Dumbrăvița, una pierdută la loviturile de departajare. Între timp, Cornățeanu a fost ”premiat” și cu alte atribuții în cadrul clubului, iar în stafful lui Niculescu a fost adus și Viorel Ferfelea.

Niculescu: ”Vrem să ne rupem de pluton”

Conștient că echipa sa a arătat modest în ultimele două deplasări (1-2 cu Steaua și 0-0 cu Unirea Slobozia), în care a luat un singur punct, antrenorul Iașiului a subliniat importanța obținerii punctelor pe teren străin. Niculescu spune că Poli se poate rupe de pluton și își poate asigura într-o mare măsură un loc în primele șase dacă va obține victorii în următoarele deplasări.

”Nu trebuie să ne mai mulțumim cu puțin, trebuie să mergem în deplasare să câștigăm meciuri. Am reușit să obținem puncte importante până acum, dar nu am realizat încă nimic. Iar pentru noi este important să mergem pe această linie cât de mult timp vom putea. Să câștigăm meciurile de acasă, dar și în deplasare, pentru că punctele din deplasare ne vor ajuta să ne consolidăm poziția din clasament și, mai mult decât atât, să ne rupem puțin de pluton. Iar pentru noi, în aceste meciuri rămase până în decembrie, este foarte important să ne rupem de pluton. Avem putearea să facem asta, avem calitate, avem jucătorii necesari, dar trebuie să arătăm asta pe teren”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Cu excepția lui Gabriel Vașvari, rămas acasă pentru a se recupera după ruptura musculară suferită acum o lună, tot lotul este valid.

Alin Roman: ”Îmi doresc să vină și realizările personale”

Mijlocașul Alin Roman, unul dintre jucătorii importanți din linia mediană ai echipei ieșene, este încrezător că Poli se poate impune pe terenul Ripensiei. În același timp, jucătorul care a ratat în etapa trecută două bune ocazii speră să aibă și realizări personale în următoarele meciuri.

”Mergem cu un moral bun la Timișoara, după ce am obținut trei puncte acasă în etapa trecută. Plecăm cu acest gând, să obținem victoria și sunt încrezător că putem câștiga, deși știm că nu va fi ușor. Îmi doresc foarte mult să înscriu și eu, cu siguranță va veni și momentul când voi înscrie. Important este să câștige echipa și sunt sigur că vor veni și realizările personale”, a spus Alin Roman, originar chiar din Timișoara.

Deplasare Iași – Timișoara, via Alba Iulia

Delegația Iașiului a plecat cu autocarul spre Timișoara, joi, imediat după antrenamentul programat în cursul dimineții. Poli a înnoptat la Alba Iulia, acolo unde astăzi dimineață a efectuat un antrenament, după care își va continua deplasarea până în orașul de pe Bega.

Meciul Ripensia Timișoara – Politehnica Iași, contând pentru etapa a 9-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Electrica din Timișoara.

Ripensia are o singură victorie până acum, contra ”lanternei” și ocupă locul 18 în clasament, cu doar 5 puncte, în timp ce Poli Iași, mare favorită a acestui joc, se află pe poziția secundă, cu 17 puncte.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

Narcis POHOAȚĂ 07 Oct. 2022, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă