„Cine dorește echipă în Liga 2 poate discuta cu noi”. Gata cu fotbalul la Berceni: primăria s-a retras din acționariat!

Marius ANGHEL 03 Jul. 2016, 14:42 Liga 2

Soarta echipei de ligă a doua ACS Berceni pare decisă. Acționarii clubului ilfovean și noul primar al comunei de lângă București, Gheorghe Covrigea, s-au întâlnit și nu au ajuns la niciun acord. În urma discuțiilor, primăria, care deținea o parte din acțiunile clubului, a hotărât să se retragă de la ACS Berceni, cu explicația că nu poate susține bugetul mare pe care îl avea gruparea de fotbal la Liga a II-a, anunță IlfovSport.

În această situație, singura variantă ca ACS Berceni să continue în noul sezon al Ligii 2 ar fi să se mute în altă localitate. La Berceni nu va dispărea însă fotbalul, noul edil având în plan formarea unui nou club, care să înceapă din ultima ligă și care, cel mai probabil, să fie condus de Adrian Matei, fostul stelist care acum îi este consilier pe probleme de sport.

„Pe lângă membrii fondatori, și Primăria avea acțiuni, pentru că era și echipa comunității. Ne-am strâns la masă, am discutat cu noul primar, a fost o discuție plăcută, amicală, iar acesta ne-a explicat clar că nu poate susține activitatea la Liga a II-a și că dorește altceva. Primăria Berceni s-a retras de la ACS Berceni, iar nouă nu ne rămâne decât să căutăm să mergem în altă parte. Așa cum s-a întâmplat de exemplu cu FC Clinceni, care a luat locul Academiei Argeș, și noi vom căuta același lucru. Cine dorește echipă în Liga a II-a poate discuta cu noi, iar noi ne deplasăm în acel loc. E păcat pentru munca depusă, dar nu avem ce să facem. Am înțeles punctul de vedere al Primăriei, care vrea să continue cu juniorii și cu o echipă la Liga a IV-a”, a anunțat, pentru sursa citată, Paul Terteleac, vicepreședintele echipei ACS Berceni.

În aceeași situație ca ACS Berceni, de a-și căuta un alt loc unde să se mute, să fie susținută financiar și să joace în Liga 2, este și echipe Metalul Reșița.

ACS Berceni a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 2 în play-out-ul Seriei I, cu 30 de puncte, salvându-se astfel de la retrogradare. Dacă va continua în Liga 2, clubul ilfovenean ar fi la al patrulea sezon consecutiv în acest eșalon fotbalistic.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 03 Jul. 2016, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă