Simon Măzărache a explicat secretul formei bune a Petrolului. Cum a reușit Nae Constantin să facă o echipă în adevăratul sens al cuvântului și cum au ajuns ”lupii” la șapte victorii la rând în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 16:30 Liga 2
Simon Măzărache a explicat secretul formei bune a Petrolului. Cum a reușit Nae Constantin să facă o echipă în adevăratul sens al cuvântului și cum au ajuns ”lupii” la șapte victorii la rând în Liga 2

Petrolul are un parcurs foarte bun de campionat în Liga 2, care o face să spere că, în sfârșit, la finalul acestui sezon, va reuși să îndeplinească obiectivul dorit de ani, promovarea în Liga 1. Victoria din etapa a 9-a, cu CS Comunal Șelimbăr, scor 3-0, îi menține pe ploieșteni pe primul loc în campionat.

Simon Măzărache: ”Suntem o familie, despre asta e vorba. Toți tragem unul pentru celălalt” 

Printre marcatorii partidei cu sibienii s-a numărat și Simon Măzărache, care și-a trecut, astfel, primul gol în cont, în Liga 2, în acest sezon. Abia la al nouălea meci a reușit asta, dar atacantul nu pare interesat de golurile din dreptul său, ci mai mult să caute variante pentru a ajuta echipa.

Măzărache a recunoscut că Petrolul se află într-un moment de grație datorită, în primul rând, faptului că antrenorul Nicolae Constantin a reușit să formeze o adevărată familie, iar toți se gândesc la binele comun, al clubului.

Cred că a trecut ceva, dar mă bucur că a venit (n.r. – golul). Pentru mine nu e o prioritate să dau gol, ci să câștige echipa. Mă bucur pentru fiecare moment care mi se întâmplă, pentru că simt că s-a format o familie. Toți ne bucurăm unul pentru celălalt și asta cred că este cel mai important.

Au avut mereu încredere în mine (n.r. – colegii și antrenorul), mi-au zis că pot mai mult. M-am descătușat, le-am întors încrederea. Până la urmă, trebuie să simți momentul, despre asta e vorba. Chiar dacă nu am avut realizări până acum, am încercat să mă pun în slujba echipei, l-am avut pe Diarra și am încercat să profităm toți de el.

Suntem o familie, despre asta e vorba. Toți tragem unul pentru celălalt și, repet, ne bucurăm pentru tot ce se întâmplă”, a spus Simon Măzărache, cu privire la evoluțiile Petrolului, dar și cu trimitere la primul său gol pentru Petrolul în acest sezon de Liga 2.

Simon Măzărache: ”Am pierdut câteva promovări, play-off, când eram la Farul, la Mioveni” 

În privința luptei la play-off, atacantul de 28 de ani își dorește, în sfârșit, promovarea în Liga 1, după ce a ratat obiectivul acesta cu CS Mioveni și cu fosta Farul. A enumerat și principalele candidate la play-off, în primă fază, primele patru clasate în acest moment în Liga 2.

Cred că primele patru echipe sunt favorite la play-off, ne-am detașat puțin, dar mai este mult de muncă, până se decide. Chiajna, Universitatea Cluj sunt echipe care nu lasă garda jos și asta e bine, pentru că ne motivează și pe noi să jucăm mai bine. Când îi vedem că sunt acolo lângă noi, că nu ne lasă să ne relaxăm, cum s-ar spune.

Am pierdut câteva promovări, play-off, când eram la Farul, la Mioveni. Cred că trebuie să mi se întoarcă și mie chestiile alea și să promovăm”, a mai afirmat Simon Măzărache.

Petrolul, șapte victorii la rând în Liga 2. Sâmbătă are amical cu Dinamo

Petrolul e pe locul 1 în Liga 2, după nouă etape, cu 24 de puncte, urmată de Concordia Chiajna, 23 de puncte, și FC Hermannstadt și ”U” Cluj, ambele cu câte 21 de puncte. Ploieștenii lui Nicolae Constantin au o serie excelentă în campionat, de șapte victorii la rând.

În etapa a 10-a, ”lupii galbeni” vor întâlni FC Brașov, în deplasare, duminică, 17 octombrie, de la ora 12:30.

Până atunci, jucătorii Petrolului vor juca un amical cu Dinamo, la București, în ”Groapă”, sâmbătă, de la ora 11.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2021, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă