Chindia se mută pe Cluj Arena! După retrogradarea în Liga 2, Anton Petrea e favorit să-i ia locul lui Sabău. Mai mulți jucători ai echipei târgoviștene au ajuns sau vor ajunge și ei la ”U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 01 Jun. 2023, 13:38 Liga 2
Chindia se mută pe Cluj Arena! După retrogradarea în Liga 2, Anton Petrea e favorit să-i ia locul lui Sabău. Mai mulți jucători ai echipei târgoviștene au ajuns sau vor ajunge și ei la ”U” Cluj

Universitatea Cluj a început revoluția la nivelul lotului și se reconstruiește pentru sezonul viitor de SuperLigă, după ce mulți dintre jucători și-au încheiat contractele, iar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a anunțat că pleacă, invocând probleme de sănătate.

”Consider că e cel mai bine pentru mine și pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea cu “U” Cluj. Nu renunț la cariera de antrenor. Luăm în calcul să rămân în cadrul clubului să ajut tinerii”, a spus Sabău la conferința de presă în care și-a anunțat plecarea.

Cristiano Bergodi a refuzat ”U” Cluj

Oficialii ”Șepcilor roșii” au început discuțiile de tatonare cu posibili viitori antrenori încă de zilele trecute. Cristiano Bergodi, Anton Petrea, Viorel Moldovan și Liviu Ciobotariu au fost tehnicienii cu care oficialii de la Universitatea Cluj au purtat discuții de principiu, prin intermediari.

Ținta numărul 1 a clujenilor a fost Cristiano Bergodi, dar italianul a transmis că își dorește o echipă care să aibă obiectiv titlul sau cupele europene. Acest lucru i l-a comunicat și lui Laszlo Dioszegi, finanțatorul lui Sepsi și a reprezentat și motivul pentru care a plecat de la Sfântu Gheorghe. Bergodi a luat două Cupe ale României și o Supercupă.

”Cu trei cupe în 375 de zile, curg ofertele din jumătate în jumătate de oră. Sigur nu o să meargă la o echipă care nu trage la titlu sau măcar la cupele europene. Sau dacă merge la arabi, acolo va avea salariu cu 7 cifre”, a spus Dioszegi pentru ProSport.

Toni Petrea, aproape să semneze cu ”U” Cluj după despărțirea de Chindia

Cum și Liviu Ciobotariu a decis să semneze cu Sepsi, din informațiile ProSport, Toni Petrea are cele mai mari șanse să antreneze Universitatea Cluj în sezonul următor. Se pare că negocierile cu acesta au intrat în linie dreaptă. Petrea este liber de contract după ce a retrogradat cu Chindia Târgoviște și este interesat de o colaborare cu ”U” Cluj.

Fostul colaborator al lui Laurențiu Reghecampf a avut un început foarte bun de mandat la Chindia, cu opt meciuri consecutive fără eșec. În ultima parte a sezonului echipa sa nu a mai repetat acele evoluții, principala scuză a jucătorilor fiind problemele financiare, iar Chindia a retrogradat în ultima etapă.

A fost a doua echipă pe care Toni Petrea a pregătit-o ca antrenor principal, după FCSB. Cu formația lui Gigi Becali, Petrea s-a bătut la titlu până în penultima etapă din sezonul trecut.

Vor mai mulți jucători de la Chindia

Și primele transferuri pe care le-a realizat ”U” Cluj sunt indicii care duc către Anton Petrea.

Clujenii au transferat deja doi dintre foștii jucători ai Chindiei. Daniel Popa și Doru Popadiuc au semnat deja cu Universitatea Cluj.

De asemenea, din informațiile ProSport, ”Șepcile roșii” s-au interesat și de Marco Dulca și Daniel Celea, de asemenea titulari pentru Chindia în sezonul precedent.

Cristian Neguț a plecat și el de la Chindia și a semnat cu FC Hermannstadt.

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

Vlad MĂCICĂȘAN 01 Jun. 2023, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă